Monday, August 3, 2020

Komik Preloved Haul!


Assalamualaikum ,Hello Coconuts! How are you?  I am fine thank you..
 Bagaimana dengan hari- hari anda? Ada cerita menarik yang nak dikongsi kan sama saya? Hehe.

Kalau korang tiada,Cuya ada! Hahaha...

Harini Cuya pergi makan dekat Dominos,teman kan kawan jumpa dengan kawan dia. Kawan kenal dekat Baitul Jannah.Korang pernah dengar tak web Baitul Jannah tu? Ala orang nak cari jodoh tu. Hah  itu lah! Member tengah cari jodoh....kita masih single potato.Kuikuikui..

Yang bestnya, laki tu belanja kitaorang.Moga Allah berkati rezeki dia.Insha Allah .Okay tu cerita lain la, yang Cuya nak cerita kalini adalah Cuya baru sahaja Haul komik harini!  Sempat lah COD dekat dengan   Dominos tadi. 

Hah..Cuya beli komik apa tu? Komik preloved je....Kenapa bayar lebih untuk komik sedangkan boleh dapat murah? Gituuuu   

Sekarang mood Cuya nak mencari komik je..hehehhe Buat masa sekarang cuma kumpul,kalau nak jual tu..tak sure la



Satu,dua, tiga.....hah sampai 9 Cuya borong kau! Ala ni sikit je...orang lain sampai berbelas. Cuya beli kat mana ni? Hah...Cuya cari IG orang yang jual..alhamdulilah jumpa orang yang dekat je dengan rumah Cuya. Boleh la dekat....Cuya duk usha je ig dia ni...

Antara komik yang Cuya beli :


  1. Syurga Serigala
  2. Pengintip Bangsawan
  3. Cik Bunga Matahari 1
  4. Cik Bunga Matahari 2
  5. Suka Hati Kaulah Shakespear
  6. Origami 1
  7. Origami 2
  8. Biru Violet
  9. Destini Violet
Cuya banyak amik yang ada siri.Syok sikit baca panjang2.





Untukk peminat komik,jom kita beli komik preloved daripada brother ni.




JOM RAMAI RAMAI SINGGAH.
TRUSTED SELLER.
MURAH PON MURAH
KUALITI BAIK!

Banyak komik yang dijual,dah takde jual dekat kedai. Kira rare juga la..
Kualiti dia okay,buku2 tu masih boleh dibaca. Luaran dia ada juga yang tak macam baru, tapi its okay.Yang penting isi dia kan?

Cuya pun ada  nego ngan brother ni.Alhamdulilah,dapat harga murah.Next time, kalau ada rezeki lebih,mesti nak repeat.Insha Allah. Tak silap Cuya,banyak lagi komik dia tak terjual tu...boleh la korang usha-usha. Dalam RM5 ke bawah je harga.


Nampak gayanya,cutinya komik marathon je la ek? Kekekke .Alrite korang, jangan lupa singgah dekat Malaysia.Preloved.Comics  .Jom!



Sehingga ke next entri, adios mi amor! 💓

21 comments:

  1. Macam hendak cari komik Chibi Maruko tapi tidak pernah jumpa.
    Saya lebih pada buku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah baca chibi maruko chan...biasa bce shinchan..hehe

      Delete
  2. dulu adalah tempoh rajin sekejap baca komik time sek..
    lepas tu mood membaca mmg xde da..

    ReplyDelete
  3. Bestkan baca komik tapi dah lama tak baca. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..dah menginjak usia..kurang sikit membaca kan..

      Delete
  4. wah...menariknya....dah lama juga xbaca komik....

    ReplyDelete
  5. okey. sori tergelak. this is my first time heard something called Baitul Jannah. i was so husnuzon thinking it's a grand place but so it's a cari jodoh thing hahahaha. OMG!dah lama sangat tak beli komik. rak buku pun dah berat dengan komik. tak pernah kira and tak adalah banyak sangat. tapi kalau ulang baca tu syoklah juga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe...ramai yang tkthu psl laman web tu..kalau nk cri jodoh..bole la join tu..

      Delete
  6. moga ada jodoh kawan cuya..
    da lama da stop beli komik since keje..hehe..start abca novel pulak..heheh kat rumah banyak komik tapi xleh jual sbb abang sayang haha

    ReplyDelete
  7. skrg majalah n komik sudah jarang diterbitkan krna org lebih suka membaca versi digital.

    ReplyDelete
  8. Wah.. best.. murah tu kalau bawah RM5.. boleh usha juga nie..

    ReplyDelete