Monday, October 4, 2021

TIPS UNTUK UNLOCK POTENSI LUAR BIASA



Assalamualaikum and Hello Coconuts!

Sebelum ni, Cuya ada join kelas tiktok oleh @brosafuan. Jadi harini Cuya nak kongsikan apa yang telah Cuya belajar. Sharing is caring kannn

TIPS untuk Unlock Potensi Luar Biasa

Gunakan formula T.I.P.S

TALENT
- Identify bakat yang kita ada
-Setiap orang ada bakat
- Bakat adalah sesuatu yang gifted
-IF YOU NEVER DO, YOU NEVER KNOW IT

INTEREST
-Do what you love and you will love what you do
-Cari minat kita

PRACTISE
- The best practise is by doing
- Practise doesn't make us perfect, because nothing is perfect.
-Practise make permanent

SHARING
- Kemahiran akan makin bagus bila awak share pada orang
-Sebaik-baik manusia adalah mereka yang memberi manfaat kepada orang lain



THE REASON WHY YOU BECAME AMAZING AND EXTRA ORDINARY BECAUSE YOU SHARE AND IMPROVES OTHER PEOPLE.


Well, that's all daripada Cuya. Korang boleh share dengan kawan2 kay?

Adios amigos!


Sunday, October 3, 2021

Comics Hauls Untuk Kali Berapa Tah

Assalamualaikum, Hello Coconuts 🥥!

How are you? Semua okay ke tu?
Harini line telefon dekat rumah Cuya dah rosak, wifi pon tak boleh on. Nampaknya kena guna data yang ada la..haiyaa

Papepon itu bukan tujuan asal Cuya buat entri. Macam di tajuk, Cuya nak update hauls buku bulan2 lepas. Hahah Nampak nau dah lama tak update. Ku biar blogku digantung sepi...ada lagi ke orang nak lawat ek? Saya redha...hahahahaha



So...ni dia hauls komik yang lepas2....Bila nak baca??

Sejujurnya...SAYA TAK TAHUUUU..HAHAHHA
Okaylah, ada yang dah baca, baru beberapa buah....ngeh3

Semalam Cuya post dekat ig story arts Cuya pasal hauls komik ni....nak tauu Gempakstarz balas apa??



Amboii..pandai gempakstarz pancing kita suruh beli lagi...hahahahhha...buat masa sekarang Cuya stop dulu beli, beli benda lain dulu hehhe



Okay sampai sini saja...chao amigos!!