Tuesday, August 18, 2020

Komik Misi Terbang Tinggi (Aviasi Fantasi) Review








Sinopsis

Ramai orang mempunyai impian yang melangit tinggi. Begitu juga dengan Hadi dan Aidil. Impian mereka memang tinggi, mahu terbang bebas mengembara melihat dunia. Sesuatu yang mungkin cuma fantasi pada orang lain, tetapi tidak bagi mereka berdua yang gigih berusaha menjadikannya realiti!



Seperti yang pembaca tahu, sebelum ni Cuya ada buat Haul Preloved Komik.Salah satu buku Cuya beli adalah Misi Terbang Tinggi #AviasiFantasi . Cuya suka sangat penulisan Nazry Salam dan lukisan Afiq Salam.Kedua-dua mereka merupakan kegemaran Cuya. Bila Cuya baca komik misi kali ni, terasa macam menjelajah ke negara orang lain dan sungguh misteri.Cuya tertanya-tanya tentang ribut misteri yang diperkatakan dalam komik ini.Ribut apa yang boleh memusnahkan dunia? 


Buku ni ada sambungan,tapi Cuya masih belum dapatkan lagi. Insha Allah sekiranya ada rezeki,Cuya mesti beli! Overall,komik MISI tak pernah mengecewakan. Cuya suka komik MISI!


Sehingga ke next entri, Adios Amigos!

12 comments:

  1. jadi diorg reka kapal terbang diorg sendiri?

    ReplyDelete
  2. Eh, komik misi ni Komik-M ke cuya? Sebab akak pun suka belikan koleksi Komik-M untuk anak, berinformatif sangat. Tapi sama ke komik misi dengan Komik-M ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya...semua siri Misi under komik-M kak.. :)

      Delete
  3. dah baca x komik Terbang Ke Mercu? tu pun best jg sebab based on true story... komik ni ada 2 buah...

    ReplyDelete
  4. suka keluaran gempak, especially under 18..dlu ade kumpul pastu sekarang mana tah pegi..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru first time beli under 18.. saya beli kompilasi yg preloved..jimat..

      Delete
  5. Anak saya mesti suka komik macam ni, lukisan dia pun cute

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah,lukisan cover dengan dalam dia lain tau ..hehe

      Delete
  6. sye pun suka komik misi,first time sye bace misi straight a bestttt sangatt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah..saya collect most of buku MISI..sangat best dan infomatif

      Delete