Saturday, August 1, 2020

Dapat RM50 e-wallet Touch n Go and Aku Belanja Apa?


Assalamualaikum, Hello Coconuts!

Ni hao ma? Wo ye hen hao. (Apa khabar? Saya juga khabar baik)

Hah.sekarang ni, semua mesti sibuk nak daftar mysejahtera dengan touch n go kan?? Kan???
Yalah, gomen nak bagi duit free, siapa tak nak sis? HAHAHA.

So citenya,semalam Cuya buat permohonan la untuk duit RM50 ni. Harini baru dapat.

Kira macam sehari juga la nak tunggu duit masuk. Alhamdulilah,syukur atas rezeki Allah beri.

Cuya apa lagi,bila duit masuk..it's shopping time!! Cuya ajak BFF pergi jalan ke pekan. Mula-mula pergi ke watson, usha juga barang kat situ.Tapi takde idea nak beli apa..hahahah


Last2 Cuya pergi seven E dekat tempat lain.Cuba teka Cuya beli apa?

Hah..teka2...

Dah teka??

Jeng jeng jenggggg



Tada!!!!

Cuya beli komik gempak starz guys...
Komik lawak kampus kali ni bertemakan frontliner dan ada juga t-shirt dijual sekali dalam set buku ni.

Lama Cuya tak beli merchandise dari Lawak Kampus.Alhamdulilah,dapar grab sehelai baju dan 2 buah komik.


Sebenarnya sebelum Cuya pergi seven E,Cuya ada pergi kedai buku di pekan.Kat situ pon Cuya beli sebuah komik


Cuya memang sasarkan untuk beli komik.
Balik je rumah, abang tanya..buku2 dalam bilik tu nak buat apa,tahi cicak ke?

Hahahahaa XD

Lepastu Cuya cakap la dengan slang omputih "It's called as COLLECTIONNNSS"
Hehehe

Cuya nak buat koleksi,tapi taktahula kalau next time Cuya nak jual...Hehehe

Alhamdulilah,apa yang Cuya nak..selalu tercapai.Semua ni rezeki daripada Allah.Walau sekecil mana sekali pon rezeki kita,belajar la untuk bersyukur.

Baiklah,sehingga ke next entri.Akan datang Cuya akan buat haul lagi, Haul apa?korang pon tahu kot.Nantikan....

Bye adios amigos!

10 comments:

  1. abe kie dah mohon semalam. harap2 esok dpt la tu di TnG.

    ReplyDelete
  2. rasanya bukan semua temoat ada komik ini. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...tak semua..saya cari di tempt lain..kebetulan ad dua 7e

      Delete
  3. aaa tak tahu plak rm50 ni wujud.. igtkan rm30 hari tu jee..... thanks cuyaaa

    ReplyDelete
  4. shu masih belum terpikir nak shopping apa ni.. hehe

    ReplyDelete
  5. Ya bersyukur walaupun rezeki sedikit.
    Peminat komik rupanya.

    ReplyDelete
  6. ehehe xpe Cuya.. go buy things that make u happy =)

    ReplyDelete
  7. wah dah masuk erk....rietta belum lgi....

    ReplyDelete