Monday, August 24, 2020

Join Bersyair Di Youtube?


Assalamualaikum,Hello Coconuts!


Cuya ada benda nak cerita ni. Semalam,bersamaan hari Ahad, teman baik Cuya di universiti bagi Cuya satu link Youtube. Cuya macam, link apa lak ni?

Cuya pun tengok la sampai habis.Rupanya ada sorang youtuber ni dia nak anjurkan pertandingan bersyair..Cuya pon macam excited la.Jadi Cuya pun isi google form seperti dinyatakan dalam video. Excited habis ni.Haha.. Alhamdulilah Cuya sempat isi tengahari semalam, sebab penyertaan tutup 5 petang.Fiuhh~ Alhamdulilah.

Jadi, pagi tadi Cuya dah rekod video semua,dah siap edit dan terus hantar penyertaan sebab kena hantar sebelum 25/8/2020 Selasa jam 5 petang. Alhamdulilah Cuya dah hantar.Nervous nye tooqss..

Cuya ni takdelah pandai bersyair..tapi Cuya nak juga lah cuba. Dan,dimaklumkan dalam ig youtuber tu ada dalam 100+- video yang telah dihantar padanya. Oh emmmgeeeee...Ramai gila wei. Cuya dah terkedu. Cuya tawakal jela pada Allah. Cuya harap Allah permudahkan urusan Cuya.


Mari ramai-ramai mendoakan semoga Nurnasuha Mohd Fadzil dipermudahkan urusan untuk menjadi finalis pertandingan bersyair di youtube. Amin Ya Rabbalamin..

Ni first time Cuya nak join pertandingan begini rupa dekat Youtube. Moga ada rezeki untuk Nurnasuha.


Thanks korang sebab baca. Till next entry, adios amigos!


23 comments:

  1. Semoga ada rezeki awak dan terpiluh okeh. akak syair memang fail

    ReplyDelete
  2. alaa..nak tgkkkkkk cuya tak post dalam youtube cuya ke?
    klu ada link me ok!
    anyway good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. insha Allah..nanti bila dah ad pengumuman Cuya akan post kat blog bagi
      semua tengok..hehhe
      thanks!

      Delete
  3. Gud Luck Cuya....Aishah Habshee ke?

    ReplyDelete
  4. wahhhh menarik ni... all the best ya!

    ReplyDelete
  5. Insya Allah.... moga ada rezeki...

    ReplyDelete
  6. good luck! rajin cuya join pertandingan :D

    ReplyDelete