Thursday, August 20, 2020

Buku Preloved dan Scrunchies Comel Gilos!


Assalamualaikum, Hello Coconuts.

Kabare? Alhamdulilah waras.... Cuya kadang-kadang tak tahu nak mulakan entri Cuya tau... So macam..Disebabkan Cuya suka variasi bahasa yang ada di muka bumi ni, Cuya suka kalau selitkan sedikit bahasa Asing. If you know what i mean? Sebab Cuya suka betul dengan bahasa-bahasa yang unik ni. Wo ming bai yi diandian ( I understand a little bit)

Bagi yang tak tahu, di Universiti Cuya belajar bahasa Mandarin tapi tula...basic jela....sebab tu faham sikit2. Jadi bila Cuya pergi kedai,kadang-kadang Cuya sahaja cakap mandarin sepatah dua.Sama juga kalau Cuya naik Grab. Tak kisah lah,kalau sekadar cakap terima kasih ke sama-sama in mandarin ,at least Cuya beranikan diri cakap bahasa Cina.


Okay,cukup kot intro gitu..Cuya nak cakap pasal benda lain. Cuya sedang membantu seorang kenalan di Ig untuk menjual barang-barang dia. Jom usha!



Buku fixi ni sebuah RM8 sahaja geng. Semua ni available lagi ya

Jom tengok lak scrunchies omey2 ni~














WAHHHHH! Cantiknya scrunchies ni!!

Each colour available satu je tau.Sape cepat dia dapat!
Hah,korang apa tunggu lagi? Kalau berminat Ws Cuya tau
Cuya tolong kawan jual ni...korang support la sikit..hehehe



Klik link di atas ya.Jangan risau,Cuya fast reply gitu...hehehe


Baik,sampai disini sahaja. Adios amigos !






18 comments:

  1. hai Cuya , nicenya scrunchies tu.
    salam tahun baru.

    ReplyDelete
  2. Semoga Cuya dan rakan dilimpahi rezeki yang berlipat kali ganda...

    ReplyDelete
  3. Singgah
    Salam kenal
    Saya baru belajar blog
    ini blog baru saya : https://www.templateppt.eu.org/

    ReplyDelete
  4. wahhh cantik2 laa color ni sukeeee

    ReplyDelete
  5. omg gantung!!
    i just bought it myself hari tu.. alaa klu tak boleh beli sni

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpela,,bukan rezeki..kalau berminat buku lain
      bole pm ya.hehe

      Delete
  6. Uncle ramai kenalan cina. Banyak juga bahasa cina yg uncle pickup... Kira Universiti kaki lima je ni.... hehehe

    ReplyDelete
  7. Dulu kat u bahasa ketiga ada pilihan mandarin, jepun, thailand dan khmer. Apa lagi ek? Lupa la.. haha.. tapi Cik TK ambil mandarin..

    Tapi sekarang belajar sendiri Jepun. Haha.. mandarin semua hilang dah.. except macam bahasa yang mudah2 kan... Boleh jugalah faham.

    ReplyDelete
  8. sama la kita, belajar mandarin tapi yang basic je faham/tahu haha

    ReplyDelete