Friday, February 7, 2020

Segment Blog Review & Cheerful Bloglist By Hana


Melati kuntum tumbuh melata,
Sayang merbah di pohon cemara,
Pemanis kalam awal kata,
Awal bismilah pembuka bicara.

Pergi berdagang ke negeri China,
Dagang dijual pelbagai cara,
Selamat datang ke blog saya,
Jejak ditinggal follow la juga.

Bunga melati bunga seroja,
Cantik juga dipandang mata,
Inilah dia nukilan saya,
Walaupun buruk penuh makna.

Gunung Kinabalu tinggi sekali,
Penat juga untuk didaki,
Wahai teman yang ada disini,
Jemputlah baca kalau sudi.




Kata-kata motivasi yang Cuya wajib ingat.

Hidup kita ni penuh emosi.
Kadangkala kita gembira,kadangkala kita marah..ada masa kita akan bersedih juga.

Atas sebab kecil pun kita boleh gembira.


Atas sebab kecil juga kita boleh marah...

Dan kita juga akan menangis...

Atas perkara kecil yang kita tak pernah fikir...

Walaupun kita bersedih...Allah tetap memberi...


Aku yakin,doa ku tidak pernah dipersiakan...

Allah dah bagi aku macam-macam,nikmat apa yang engkau dustakan?


Maka,janganlah sesekali kau berputus asa dengan Allah.Sentiasa yakin Allah dengar dan akan makbulkan doa kita.
Kalau kita yakin dengan Allah,pasti doa2 kita akan dijawab.

Moga entri kali ini dapat memberi ilham dan motivasi buat anda semua.

P.s-Cuya siapkan entri malam ni juga sebab excited nak beri kata2 sebegini...hehee

30 comments:

  1. Wow!! hebatnya ...pasti blogger hana tertarik ni ..up motivasi

    ReplyDelete
  2. Thank you for supporting!! wah siap letak komik lagi. hehe terharulah Hana :')
    .
    Selamat bersegmen... =) =)

    ReplyDelete
  3. suka motivasi cuya ni, nice sharing& gudluck ye cuya :)

    ReplyDelete
  4. Suke tgk lukisan2 cmnj..pandai cuya berkarya..

    ReplyDelete
  5. Comelnya lukisan Cuya.. kata2 yang ohsem..

    ReplyDelete
  6. Woahh! Comelnyee. Good luckkk!! Done follow your cute blog. <3

    ReplyDelete
  7. selamat bersegmen. Naim pun dah join .

    https://pemudattbc.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

    ReplyDelete
  8. Love those words hehe, pandai cuya karang <3

    ReplyDelete
  9. Lukisan yang penuh dengan kata² motivasi dan pengajaran.. 👍.. keep it up, bole pergi jauh ni kalau bakat diasah😁.
    ~selamat bersegmen cuya
    ~dah follow cuya... hope we can be friends

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mell...nanti saya follow back ya! :D

      Delete
  10. Hana dah update announcement! :) Jemput baca...

    https://thepolarishana.blogspot.com/2020/02/segment-announcement.html

    ReplyDelete