Friday, February 21, 2020

Review:Namaku Bedah


Assalamualaikum,Hello Coconuts!
Harini Cuya baru sahaja selesai membaca buku yang kedua untuk tahun 2020.Haish nampak gayanya Cuya jauh ketinggalan ni...Ada banyak lagi buku kena baca.

Okay,buku Cuya baca kali ni adalah buku ala2 untuk awal keremajaan yang bertajuk namaku Bedah.Nama Bedah ni memang sinonim dengan kampung girl gitchu..so mungkin kita bole teka la jalan cite dia macam mana.

Berkisahkan seorang remaja perempuan bernama Bedah yang tidak suka dengan namanya sendiri.Dia malu dengan nama yang di beri.Bedah tu adalah hasil nama mak dan arwah ayahnya.Bagi memenuhi amanat ayahnya si Bedah,maknya memberi nama anak perempuannya Bedah.

Sehingga satu hari,sebelum Bedah menyambung pelajarannya ke universiti,dia nekad untuk mengubah namanya walaupun dihalang maknya.

Apa agak2 nama Bedah yang baru ya?
Insiden apa yang bakal terjadi di Universiti?
Kalau orang tahu nama dia Bedah,habislah dia!


Hah gitulah citenya..nak tahu lanjut,kenalah baca buku ni.

Till we meet again,
Adios amigos!


5 comments:

  1. tak baca pun novel ni tapi ada tengok drama dia..hehe

    ReplyDelete
  2. Macam best pulak ceritanya kan.. mesti banyak komedi cerita ni.

    ReplyDelete
  3. ok shu dah lama stop baca novel. leka dengan movie pulak.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. nmpk mcm best je ni...boleh lyn jg nnt

    ReplyDelete