Friday, April 3, 2020

RMO SAYA : ORIGAMI 3D PANDA


Assalamualaikum ,Hello Coconuts!Minggu ni Cuya terlebih rajin.So i was thinking about making an origami 3D for my roomate.


Bahan2:

Kertas A4 Putih  (recyle pon bole)
Kertas A4 Hitam
Gunting


Mula2, lipat kertas dan potong kecik2


Saiz kertas yang dah dipotong  mesti besar begini kalau dibanding dengan seposen.


Lepastu lipat gini

(Tutorial origami 3D bole belajar di Youtube ya anak-anak)









DAN HASILNYAAAAAA



TADA!

Comel tak? Kecil je so bole siapla dalam beberapa hari ikut kerajinan anda.
Bosan2 bole belajar ya.😁


Btw origami ni bole jadi bekas untuk letak pen,gunting,gam,dan apa2 yang muat la...
Kalau nak mula buat,make sure korang ada kerajinan dan kesabaran yang tinggi yaπŸ˜‚

Cubalah buat!
All the best :D

21 comments:

  1. Cantik dan comel... LeYa belum ada kerajinan lagi la nampaknya.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...moga dpt kerajinan tu..hehe

      Delete
  2. Comelnyaa.. dulu kakak suka buat macam ni, macam2 haiwan dia buat, tapi Mk kucar kacirkan dia punya origami, last2 apoo pun takdee.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. alahai comelnyaa..^^ pandai cuya buat origami,, terus jadi panda~
    anyway, stay safe and take care cuya^^

    ReplyDelete
  4. Wahhh, cantiknyaa.. Follow CUya..")

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. heheh terima kasih...dah free tak buat apa,baik buat benda ni..hehehe

      Delete
  6. Rajinnya awak Cuya! Ni kalau Dina, dah tak rajin. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah,sebab dah bosan sngt.ni la hasilnya..hahaha

      Delete
  7. cantiknya nasuha.boleh buat aktiviti utk anak ni..

    ReplyDelete
  8. wow~ rajinnya cuya buat ni. lama dah tak tengok orang buat benda ni.. haha

    ReplyDelete
  9. ahahaha comeynya !!! gemok bolat haha..

    ReplyDelete
  10. Comelnya.. buat benda ni kena ada kerajinan dan kesabaran yang tinggi... 😊😊... Tahniah cuya, berjaya siapkan karya kretif ni..

    ReplyDelete
  11. Comelnya. Jaga diri ye sepanjang PKP ni

    ReplyDelete