Friday, April 17, 2020

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger 




Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Harini Cuya nak sertai segmen oleh Mama Pipie, dan resepi yang Cuya nak share pon daripada Mama..Kekekeke









Ni lah hasil egg muffin pizza mama.. budak2 yang letak so macam2 Gaya Ada haha..

IMG20200320194941_copy_600x800_1


IMG20200320195631_copy_600x800_1
Ni lah helper cenonet mama..

Ok jom tengok resepi

Resepi Egg Muffin Pizza Guna 5 Bahan Sahaja Mudah Dan Sedap


Bahan-bahan

1. Roti 2 keping (di potong kecil-kecil)
2. Cheddar cheese (2 keping di carik2)
3. 2 biji telur
4. Sos bolognese
5. Sosej dihiris nipis
Garam secukup rasa

Cara-cara memasak:

1. Pecahkan telur,  masukkan sikit garam Dan pukul  sehingga kembang
2.  Masukkan sosej Dan roti 
3. Kaup balikkan sehingga rata
4. Masukkan dalam bekas cup cake
5. Letak sedikit sos Bolognese
6. Tabur cheese di atasnya
6. Guna air fryer, bakar pada suhu 190 celcius selama 7min
Siap!!

IMG_20200321_200111_182_copy_800x800
Ni version takde sos Bolognese.. sedap juga tapi agak muak nak makan

Video Resepi Egg Muffin Pizza Guna 5 Bahan Sahaja Mudah Dan Sedap

Boleh tengok video Cara nak buat Kat sini. Boleh tengok tangan2 comel tengah buat keje hihii



Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger 


Syarat-syarat penyertaan:

1. Mestilah blogger yang mempunyai akaun bank Malaysia (senang nak bank in hadiah)
2. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com & https://cariblogger.com di dalam bloglist korang
4. Pilih satu resepi dalam blog korang yg korang nak share dgn mama dan paste perkataan beserta link ni di bawah post resepi korang tu.

5.. Buat satu blog post penyertaan dan pastikan dalam post tu ada banner di atas dan link ke post ini. Letak link resepi korang tu dlm post penyertaan ni.
6. Tinggalkanlink penyertaan korang di pust ini. Tu je,, Senang kan.

Tarikh tutup penyertaan pada 5 May 2020


P/S: Kalau korang takde entry resepi dalam blog, jangan risau ye, korang boleh ambil mana-mana resepi dalam blog mama dan letak dalam post korang. Jangan lupa letak credit utk mama tau. Resepi mama di sini

Dari semasa ke semasa mama akan random pilih resepi peserta dan share dalam blog mama ni. Jangan risau nanti mama akan credit pada owner nanti. Mama akan senaraikan nama peserta mengikut link resepi di blog mereka nanti. So, bolehlah kita tengok-tengok resepi yang ada dalam segment ni kan.. 

Hadiah:

4 orang pemenang akan dipilih. Setiap pemenang akan memenangi RM 50 setiap sorang. Mama akan buat undian, insya Allah.

Jemput ye sama-sama memeriahkan segment ni.

7 comments:

  1. Tq cuya support segmen mama.. good luck ye

    ReplyDelete
  2. Cuya.. ada masalah sikit.. mama.nak minta cuya copy resepi tu Dan cuta buat post Kat blog cuya.. then letak link no 4 Dlm post tu.. klau dah setel bagitu mama.ye

    ReplyDelete
  3. akak tak reti masak sngat hehe.. tapi nak usha2 snarai resepi
    bolehla kot nak cuba2..

    ReplyDelete
  4. bestnya cuya ada helper comel2. selamat bersegmen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..tu mamapipie punay helper..kita share je reseipi ni drpd dia..heheh

      Delete
  5. Wahhh.. nampak senang dan best sangat ni.. boleh try dgn anak2 nanti..

    http://www.ceriteraibu.com/2020/04/daging-masak-ungkep-mudah-dan-sedap.html

    ReplyDelete