Sunday, January 26, 2020

Upside Down House Melaka



Asslamualaikum dan Hello Bananas!

Disebabkan Cuya memang dah terlalu lama tak buat entri terbaru,jadi cuti sem ni Cuya nak up cerita-cerita yang terjadi sepanjang pembelajaran Cuya di Universiti.
So,Cuya ada subject Principle Of Tourism ,jadi Cuya dan rakan-rakan seperjuang kena cari satu tempat menarik di Melaka untuk event Mahkota  Parade.

Okay,ni cerita beberapa bulan tau korang,event dah lepas dah pon...jadi jangan cari kami.Kekeke..
Jadi,Cuya dan ahli group pilih Upside Down House Melaka sebagai salah satu tempat tarikan yang akan dijadikan booth di MP.(Orang melaka panggil Mahkota Parade ,MP. heeeee)

Jadi,dibawah adalah kami punya FAM trip ke Upside Down House Melaka.FAM trip atau familiarization trip adalah trip percuma yang diberi kepada kita memandangkan kita akan mempromosikan tempat mereka.

Jom tengok gambar di bawah!











Bila sampai sini,semua benda serba terbalik!Hehe.Banyak lagi gambar kita boleh ambil.
Kalau kita nak suruh pekerja tangkapkan gambar pon boleh.Actually tempat macam ni memang fokus untuk dapatkan gambar yang menarik.Sesuai untuk orang yang inginkan kelainan .Bole je buat gambar Wedding kat sini kan..hehehe

Harga?
Harga dia dalam Rm20+ untuk dewasa.Sorry,Cuya lupa lak harga sebenar dia.Adudu
Walaupun harga dia agak pricey,tapi pergi sesekali  pun apa salahnya kan?Kita tak cuba tak tahu..heheh

So,kalau datang Melaka,jangan lupa singgah sini ya!
Bagi mereka yang suka sangat tangkap gambar dan jadikan kenangan,anda dialu-alukan untuk datang ke Upside Down House Melaka.Hah moh ler kitewwwww!



5 comments:

  1. Waalaikumussalam. Lama dah takda pi Melaka. Last pi rasanya 12 tahun lepas. Haha

    ReplyDelete
  2. @Umi Nazrah,wah lamanya tak datang Melaka.Meyh la mai!Hehe

    ReplyDelete
  3. Dulu pernah pergi juga dekat melaka tapi tak tahu lah sama ke tak hehe. Best sangat kalau bergambar tapi malu jugak bila ramai orang hihi

    ReplyDelete
  4. Kalau kreatif memang menarik jadinya gambar yang diambil..

    ReplyDelete