Monday, January 27, 2020

Habis sudah Semester Satu !



Assalamualaikum dan Hello Bananas!
Beberapa bulan lepas,Cuya busy dengan kuliah sempena semester satu dalam bidang Bachelor of Tourism Management .Seronok dapat jumpa kawan baru,dapat belajar benda baru dan benda lama of course.Sebab Cuya dulu diploma in Tourism Management juga.

Well, i am having a great time in the course i have chosen. Heeeeee~
Jom tengok gambar Cuya and classmates beserta gambar lect pada hujung semester sebelum final dijalankan.



Bersama Dr Zuhairah Binti Hasan (Marketing)


Bersama ahli group MKT bersempena projek green product yang dinamakan
BOTD (Bag of the Day) .

Bersama Dr.NurAzree Bin Mahmud (Management)

Bersama Madam Norfadhilah Binti Mohd Akhuan (Hospitality)


Bersama Madam Chew Sze-Siong (Principle Of Tourism)


Bersama  Laoshi Azim (Mandarin)
Mandarin bukan kelas yang diambil untuk satu kelas.Cuya pilih mandarin atas dasar minat Cuya pada bahasa Mandarin.Hehe..



Overall,Cuya boleh cakap yang Cuya enjoy dengan environment baru.Alhamdulilah,kawan-kawan kelas semua sporting dan baik.Tapi Cuya rasa bahang belajar ni jauh berbeza dengan Politeknik dulu.Kalau dulu masa poli,Cuya tak kisah sangat dengan pointer.Bila dah masuk U ni,herm..tengok semua orang gigih belajar,Cuya pon kena tempias.

Tapi itu adalah satu perkara yang positif bagi Cuya.Sebab Cuya lebih bersemangat untuk  belajar dan bersaing secara sihat.Al maklum lah..kita ni bekas pelajar tourism,Cuya dapat rasakan mesti pensyarah semua expect yang kita ni lagi perform daripada pelajar lain.

Cuya tak tahu lah ni semua anggapan Cuya sahaja atau memang realitinya macam tu?Herm..

Apa-apa pon Cuya harap Cuya perform result first semester ni..insha Allah.Doakan saya ya!








5 comments:

  1. Waalaikumussalam. Aduh rindu pulak zaman pelajar U dulu 😁

    ReplyDelete
  2. i have no class anymore and missing everybody

    ReplyDelete
  3. @Umi Nazrah
    Saya pon bakal rindu nanti..hehe

    @ray
    Yeah we will start to missing everybody once everything is over..

    ReplyDelete