Thursday, September 6, 2018

Mentarikan tiba jua





Ceritanya..saya nak lukis Cinderella yang buruk..yang jadi pembantu rumah semua tu...sebab tadi ada kisah cinderella di facebook.Nampak gayanya masa sangat mencemburui..jadi tak sempat nak lukis detail *acah pelukis pro* xD Gambar kartun serious takde kaitan langsung dengan puisi tu...kan kan kan?Saya je acah-acah jadi si tukang sapu yang tengah senyum padahal hati manyak keciwa...sob..sob..sob...

Lately ni,banyak puisi sedih saya share.okay tak banyak lah..dalam satu dua tiga gitu lah kan...Maklumlah tengah bersedih,tapi malas nak cerita panjang.Tapi korang mesti boleh agak sebab apa kan?kuikuikui,,,tak leh agak takpe.. =P

Sis takleh move on lagi,berserahkan semua pada Allah.Kita hidup ni,kena banyak bertawakal kepada Allah.Usaha-usaha juga,tawakal tawakal juga.Biar seimbang kan?

Papepun All the best untuk life korang.Writing in this blog making me feel relieved and it is comfortable for me to share with all of you.My friend don't even know i have this blog..Kalau tahu pun depa bukannnya baca,betui dak? XD Malaih nak share-share ni...keep it low key. >_0

okay dah kul 5,nak balik! adios muchachos!

8 comments:

  1. Hai there... aloloo jangan sedih2 okay, percayalah our patience will be rewarded handsomely :)

    Btw comeinya blog ni, ai follow yew (#364) ;3

    ReplyDelete
  2. sama la..klo sedih mesti rasa nk berpuisi la..segala skills keluar time tu haha

    ReplyDelete
  3. tu tengah menyapu ke control ayu? ;-)

    ReplyDelete
  4. @plain83 thnk you!

    @PC ceh..XD

    @anak denesor tahu takpe..

    @nieyla..thnks kak..hehe

    @dear anies dua2 boleh..tengah acah candid =P

    ReplyDelete
  5. Moga dipermudahkan urusan semuanya ya... Jangan sedih2.. Allah kan ada... :)

    ReplyDelete
  6. Bagi seorang penyajak, rasa sedih dimanfaatkan untuk mencungkil ilham

    ReplyDelete