Saturday, October 24, 2020

The Princess and The Frog Movie


Image ID: 356515


Assalamualaikum,Hello Coconuts! Terasa lama tak menaip di blog.Busy meyh dengan kelas, assignments lagi. Tapi cuti ni Cuya ambil kesempatan untuk nonton cartoon movie daripada Disney. Macam biasalah, Cuya kan otak kartun.Kekeke


Cerita The Princess and The Frog menjadi pilihan Cuya kali ni.Dulu kecik2 mesti kita pernah dengar atau menonton cerita putera katak yang disumpah. Endingnya korang mesti tahu? Tapi cerita ni twist sikit.

Mengisahkan Tiana gadis yang mempunyai impian untuk membuka restoran sendiri sejak kecil.Ayah Tiana kata dia ni gifted dalam memasak. Bila dia dah dewasa, dia kerja sebagai pelayan dan mengumpul tips atau duit sedikit demi sikit. Satu malam, di majlis tarian kawan baik dia yang kaya, dia telah didatangi seekor katak yang mengaku dirinya adalah putera yang disumpah. Katak tu menyuruh Tiana mencium dia kerana mengangap 

Tiana adalah seorang puteri memandangkan dia memakai pakaian ala2 seorang puteri walhal itu adalah sempena majlis tarian.Tiana pada mulanya tidak mahu mencium Katak itu tetapi dia terpaksa atas sebab sesuatu. Tapi tertanya lepas ciuman itu Tiana pula yang bertukar menjadi katak.

Kemudian bermula penggembaraan Tiana dan Katak ( Navin) untuk memecahkan sumpahan mereka.Movie ni sentiasa akan ada scene menyanyi.Seronok...berjoget Cuya harini..heheheh

Cuya sebenarnya dah pernah tengok,saja tengok lagi.Seronok.


Cuya bagi 5 bintang! Walaupun cerita hampir cliche tapi cliche yang twisted.Hahaha




17 comments:

  1. uncle banyak kali tengok ni... hehe

    ReplyDelete
  2. cerita dongeng yang tak jemu nak ditonton. :)

    ReplyDelete
  3. Ohhhh saya dh pernah tengok, lama dulu tgok dgan adik2 layan jelaa, bestt

    ReplyDelete
  4. ini cerita lama....memang best.

    www.oohsenyum.com

    ReplyDelete
  5. wah..cam best je jalan citer dia. twist. rasa akak tak penah tgk yg ni..boleh tgk kat mana ni cuya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://123tvstream.club/genre/animation

      sini kak

      Delete
  6. Eh cik tk tak pernah tengok lagi.. kena tengok ni, macam best je

    ReplyDelete
  7. Suka kartun macam nie.. kalau tengok dengan anak-anak memang layan nie..

    ReplyDelete
  8. Ahhh ni fav ika ni hehe tgk banyak kali pun takpe best :)

    ReplyDelete