Thursday, October 1, 2020

Jumlah Buku Cuya Baca Bulan September.


Assalamualaikum ,Hello Coconuts!

Kabare? Alhamdulilah kita masih diberi peluang untuk menghirup udara yang segan dan nyaman.
Entri-entri sebelum ni Cuya pernah mention yang Cuya join cabaran membaca yang bermula dari 15 Sept hingga 31 Oct.

Pada awalnya Cuya ingatkan cabaran ni sampai hujung bulan Sept je, rupanya sampai hujung bulan Oct (Ketuk kepala sendiri ). Jadi harini Cuya nak share tajuk-tajuk buku yang Cuya dah baca sepanjang bulan September. Bagi Cuya nilah pencapaian terbaik setelah bertahun-tahun tak baca banyak macam ni ( sikit je senanya...) .Jom tengok!


1. Tajuk: Under 18 No Fear Kompilasi Jitu
  Penulis:Zint
  Penerbit: Gala Unggul Resources Sdn Bhd
  M/surat:606

2. Tajuk: Cik Bunga Matahari (1)
  Penulis:Manami Sugano
  Penerbit:Art Square Creation Snd Bhd
  M/surat:175

3. Tajuk:Cik Bunga Matahari (2)
  Penulis:Manami Sugano
  Penerbit:Art Square Creation Snd Bhd
  M/surat:179

4. Tajuk:Serangan Komik Berganda!
  Penulis:Artis Komik Kadokawa Gempak Starz
  Penerbit:Kadogawa Gempak Starz Sdn Bhd
  M/surat:319

5. Tajuk:Purple Sunday
  Penulis:Sweta Kartika
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz Sdn Bhd
  M/surat:158

6. Tajuk:Bidasan Gempar!
  Penulis:Artis Komik Kadokawa Gempak Sta
  Penerbit:Kadogawa Gempak Starz Sdn Bhd
  M/surat:318

7. Tajuk:Kelab Bento Akademi Seiwa
  Penulis:Umitamako
  Penerbit:Art Square Creation Sdn Bhd
  M/surat:163

8. Tajuk:Adikku Ayu
  Penulis:Makoto Tateno
  Penerbit:Anjung Taipan Sdn Bhd
  M/surat:189

9. Tajuk:Helah Putar Belit
  Penulis:Ririko Tsujita
  Penerbit:Anjung Taipan Sdn Bhd
  M/surat:188

10. Tajuk:Rahsia Cinta Malam Purnama
  Penulis:Taamo
  Penerbit:Art Square Creatiin Sdn Bhd
  M/surat:189

11. Tajuk:Suka Hati Kaulah Shakespeare
  Penulis:Chise Fujinaka
  Penerbit:Art Square Creation Sdn Bhd
  M/surat:183

12. Tajuk:Siri Candy Topik Taat Ibu Bapa (Keluarga Selamanya)
  Penulis:Kaoru
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz Sdn Bhd
  M/surat:155

13. Tajuk:Antologi Komik Gadis-Gadis Cun,Puteri Lagenda
  Penulis:Ain Lavendra,etc
  Penerbit:Komik-m
  M/surat:107

Jumlah mukasurat : 2929


Alhamdulilah...tapi semua ni Cuya baca komik.Ala jadi la kan...HAHAHAHA 
BTW,komik2 ni ada yang hasil Cuya buat komik haul dan juga komik baru.


18 comments:

  1. aktiviti membaca saya slow sikit lately ni..hehe
    selamat membaca cuya :)

    ReplyDelete
  2. waa comic pun still masok dalam lingkungan membaca! good job cuya :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah!
    Banyak tu buku yang sudah dibaca!

    ReplyDelete
  4. Banyak Tu Cuya.. kipidap, all the best yeg

    ReplyDelete
  5. haha komik pun kan masih kena membaca kan... bagus la awak banyak membaca.. *thumbs up*

    ReplyDelete
  6. Bagus cuya! mudah mudahan lebih lg utk bulan seterusnya!

    ReplyDelete
  7. Keep it up Cuya... samalah kita, akak pun suka baca komik sebab ianya sempoi dan akak suka tengok lukisan-lukisan yang kreatif...

    ReplyDelete
  8. wah banyak cuya baca! kai kurang membaca bulan 9 sebab demam haritu huhu. keep it up cuya!

    ReplyDelete