Wednesday, June 10, 2020

RMO SAYA : KASI HABIS DUIT SHOPPING ONLINE? + REVIEW

Assalamualaikum,Hello Coconuts! Aduh,lama sudah tak update. Konon sibuk beraya yang tak berapa raya.Lepas tu assignment melambak pulok!Adudu....

Tapi tak terlambat kan Cuya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri!
Tahun ni duit raya Cuya kuranglah...Ehhh....sape cakap di usia bgini tak dapat duit raya?? Iolls muda lagi tau..kekekekke

Hah, alang-alang cerita pasal duit raya.Cuya nak share la dengan korang,apa yang Cuya buat dengan duit raya.Apa lagi kalau bukan..SHOPPING~~~~...😁😁

Nak tahu Cuya shopping apa? Hah jom!

 Hah..Cuya dari dulu suka facial.Jadi sekarang dah takde masa...so nak try facial sendiri.
Korang tahu tak apa benda ni?

Hah ni la Face Steamer atau wap muka yang digunakan untuk wap muka sambil membuka liang pori.

Untuk apa kita buka liang pori?
Biasanya untuk pembersihan white head dan blackhead.

Benda ni function teruks..Kalau dulu Cuya nak wap muka mesti pakai air panas dalam mangkuk je.
Sekarang dah upgrade!
dan yang paling penting Cuya beli warna pink..

sangat cute tau!
Dan tak sangka dah habis stock dah benda ni..nasib Cuya sempat grab!..heheh




Next item Cuya beli Blackhead Sucktion or Remover..
di mana alat ni untuk sedut whitehead dan blackhead lepas kita dah wap muka tadi..
Wah Cuya..macam ada peluang buka spa je gaya.Kekekeke..

Dan serious benda ni berkesan!
Habis dia tarik semua whitehead Cuya.
Cuma whitehead yang memang keras susah la nak tarik.

Tapi..

lepas korang guna alat ni,,muka korang akan merah2 tau.Biasalah..sebab muka kena sedut kan..

Korang patut try!
Ala sesekali manja kan diri sendiri..heheh


 Next item,Cuya beli stationaries. Disebabkan Cuya suka buat origami 3D,korang yang dah biasa datang blog ni mesti nampak kan Origami Cuya buat, jadi Cuya memerlukan alat untuk memudahkan Cuya potong kertas.So Cuya nak cuba alat ni,,tapi Cuya tak try lagi..tapi Cuya pasti ianya sangat berguna.

Next,sama macam atas tadi,cuma kalini Cuya fokus untuk membeli washi tape.Korang tahu tak?
Washi tape ni tape yang bercorak.
Biasanya orang guna untuk hias jurnal..atau buat DIY untuk cantikkan laptop,charger.Apa2 sahaja gunakan creativity korang.
Bawah ni Cuya dah cuba some of the washi tape.

Sumpah comel2 washi tape dia!

Tengok kartun tu macam pakai baju yang diwarnakan..tapi tidak.Itulah washi tape.
Heheh

Nila arts pertama guna washi tape,sebab sebelum ni tak pernah beli washi tape.
Kalau korang berminat nak beli stationaries yang comel2,bole dapat kan di kedai bawah ni tau!


Trusted seller!
Seller pon rajin reply.😍


Hah..ada lagi barang yang Cuya beli.Kebanyakan barang ayah.
Dan Cuya juga beli barang dari Lazada,tapi cukup jela takat sini saja Cuya share.BTW,semua barang ni dari shopee,,bukan sponsor tau!
hehehe


Okay guys,thank you kerna sudi membaca.See you till the next post,
terima kasih sejuta lemon~