Wednesday, October 24, 2018

Koleksi Tebaik Tahun Conteng2 By Fadhli Hamdan



Assalamualaikum semua....Harini Cuya baru dapat parcel daripada abg Fadhli Hamdan !
Berisi apa kalau bukan buku terbarunya bertajuk  KOLEKSI TERBAIK TAHUN CONTENG2.





Sebenarnya saya dah lama mengikuti karya-karya abang Fadhli di blognya conteng2.Tapi sekarang saya tak jumpa pula blog dia.Lagipun memang sudah lama blog tu tak diupdate dia.

Okay,buku karya abang Fadhli ni memang ternyata lucu dan menghiburkan.Sejak saya tahu buku ni dikeluarkan,saya memang mempunyai impian untuk memilikinya.Alhamdulilah..dapat juga saya membaca karyanya berbentuk buku.

Buku koleksi ini sememangnya terbaik dari ladang!Karya abang Fadhli memang tidak pernah mengecewakan.Segala memori semasa kecil yang diceritakan  sungguh tepat kena pada diri saya.


Dan abang Fadhli sebenarnya idola saya.Saya bersemangat untuk melukis di blog ini kerana dia sumber inspirasi saya.Saya cukup suka dengan idea dia untuk melukis di atas kertas.



.Ni antara karya yang saya pernah up di blog.

Saya tidak lah serajin dia untuk melukis.Saya hanya melukis bila perlu.Banyak lagi yang kene saya perbaiki.Tapi abang memang idola saya!

Saya berharap abang tidak pernah penat untuk terus berkarya.

Jangan lupa dapatkan buku ini dengan abang Fadhli.
Boleh contact beliau di Ig: CONTENG2



Sunday, October 21, 2018

Senarai Peserta Segmen Saya Nak Buku Free by Cuya

ENTRI SEBESAR TAPAK GAJAH.

Hai,firstly Cuya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada mereka yang join segmen ni.So,sekarang ni saya sediakan satu entri untuk senarai peserta.

JEMPUT BLOGWALKING!



  1. Mia Liana ( Yang Indah Hanya Sementara atau Akukah Cinderella Itu)
  2. Umie Balqis
  3. Delimasari
  4. Miya Amira (Meremang dan Janji Anak Yatim)
  5. Aimi Syahirah
  6. aienie NKA
  7. Fatin Syaza (Meremang)
  8. Shikin Razali (Meremang )
  9. Ct Cheery (Masih Setia,Meremang)
  10. Jamil Hashim
  11. Ct Roxalynna
  12. Nur Izatie
  13. Shahida Dzulkafli ( Diari Mat Despatch (both),Ultra Qalif (Both) , Pilihlah Aku Menjadi Pramugari..)
  14. As Samsudin (Pen Merah Pen Biru & Mr Cupcakes)
  15. ejulz
  16. Azman Arsad
  17. Radhia Razali
  18. Noor Akma
  19. Safeni Feni
  20. Atiah
  21. Nisa Greennnpanda (Manikam Kalbu & Meremang)
  22. Nieyla Nadia
  23. Ain Ya Nun (MARIA / DI ATAS SAJADAH CINTA / PLATUN HARIMAU)
  24. Abam Kie
  25. Zafirah nazri
  26. At-Tarmizi
  27. Mija (Budak Hostel Otaknya Sewel)
  28. Dunia Zumal ( Daun Pun Berzikir)
  29. Sayidah Nafisah (Akukah juwita?)

PESERTA DI FB



Banyak betul yang pilih novel Meremang ni..Hah cane kita nak pilih bakal pemilik buku tu?adoi..Pening aar....XD
Sesiapa yang pilih buku meremang ,cuba usha2 buku lain,kot2 ada berkenan buku lain....Takdelah sis pening nak pilih orang...kekeke..Kalau tak sis pakai Random.org untuk tentukan pemilik buku Meremang tu..
Yang pilih buku tu memang suka cite hantu ke cane? hehehe


Okay..korang dah boleh blogwalking.Senarai akan di update dari semasa ke semasa.All the best guys!


P.S-Siapa yang nak tukar tajuk buku or tambah lagi,boleh komen di bawah ya!



Saturday, October 20, 2018

Close Up Hadiah Segmen Saya Nak Buku Free By Cuya


Assalamualaikum semua.Pasti ada yang ternanti-nanti kan entri berkenaan buku free daripada Cuya.Firstly,saya nak minta maaf sebab hanya dapat beri sedikit buku,dan minta maaf juga sebab postage buku saya korang tanggung.Sob..sob....Tapi!Nasib ada sponsor daripada Cik Roxalynne nak bagi zine free.Alhamdulillah..

So here you are!These are some of my favourite books that i want to let go in order to let people have a chance to read it.Hope you like it!


Bagi sesiapa belum join segmen saya...KLIK SAYA

photo

photo



photo

photo



photo

photo

photo






































SIAPA CEPAT,DIA DAPAT!

Thursday, October 18, 2018

Update Segmen Saya Nak Buku Free By Cuya


Hai semua,sini saya nak maklumkan,akan ada senarai buku yang baru akan di masukkan ke dalam senarai buku yang cuya nak bagi hadiah.Ni yang postage kene tanggung sendiri.Nanti saya akan up gambar baru ya!

Dan ada buku yang saya tak dapat nak jadikan hadiah segmen saya....

stay tuned ya~

Monday, October 15, 2018

Segmen Saya Nak Buku Free by Cuya



Assalamualaikum.Harini kita rajin nak buat segmen.Sambil-sambil bagi hadiah,boleh blogwalking kan.

Tapi tula..ada syaratnya neng....hehehe







  1. Copy gambar di atas dan backlink untuk di entri di blog korang.
  2. Follow blog Drawing The Words
  3. Follow ig  @_suhxj 
  4. Pilih buku yang korang nak .Free memang free tapi postage korang bayar.Ikut koranglah kalau nak buku,taknak takpe.Still boleh join. Sape cepat pilih,dia dapat (Sila nyatakan di komen dan di entri korang)
  5. Komen link entri anda di entri bawah
Ada syarat tambahan daripada sponsor
Like, follow insta dan fb


SEGMEN BERLANGSUNG DARI 15 OCT HINGGA 18 NOV

Done!Senang je....harap ada yang memeriahkan segmen ni!

Hadiah untuk pemenang Random adalah sebuah buku Zine. A Gift For D'Cleft.Hanya seorang pemenang bagi zine ni.

Yang atas ni free postage ya






Klik link atas untuk lihat buku yang lain.

 Untuk hadiah lain,nanti korang boleh pilih buku diatas ya!Buku preloved jee....Pilih lah banyak mana!Sape cepat dia dapat...tapi ingat...postage korang bayar! Muahahahahaha *gelak syaiton*   Kejam ke kejam? Sorrylah,sis tak cukup bajet nak bayar postage..harap memahami..hehehe.Tolong sis clear kan buku sis eh.


Semenanjung
1-2 buku postage RM8
3-4 buku postage RM10
4-5 buku postage RM13

SS

1-2 buku RM13
3-4 buku postage RM15
4-5 buku postage RM18

Okay ni roughly je eh,kalau ada baki saya pulang kan tau.



P/s:Kalau sambutan meriah kita akan tambah hadiah buku atau jam.Yang pasti free postage punya..kekeke

Nanti saya akan upload close-up buku2 tu..sori gambar atas  tak berkualiti.
buku2 lain akan dimasukkan dalam senarai,dan ada sebahagian daripada buku diatas akan bertukar tajuk baru.



Hadiah Daripada Blogger Tarmizi Dan Nieyla Nadia


Assalamualaikum semua.Terasa lama tak blogging.Aduh busy sungguh seketul Cuya!Harini just a quick entry for all of you.

Sebelum ni,saya ada join contest


Contest Isi Kotak Dialog Asif&Tar


Dan saya dapat rm10 topup.Alhamdulillah..tak sia2 aku perah otak buat dialog.Wakaka

Jom lawat blog At-Tarmizi



Ceritanya lagi,hadiah daripada kak Nieyl dah sampai dah.Excited gila bila buka hadiah tu.Memang tak sangka dapat hadiah banyak wei!Bila bukak je,menjerit kecil saya.



Bukan 1...bukan dua..tapi 5 barang!

Semua yang girly2 punya.Auch! XD

Ini adalah hasil kegigihan saya komen di blog kak nieyl

Sorry kak Nieyl  lama tak komen,....busy kak!!!

Terima kasih banyak2!I like!

Jom singgah ke NIEYL NADIA


Bye guys!



Tuesday, October 2, 2018

PEMENANG TOP KOMENTATOR BLOG KAK SUE BULAN SEPTEMBER

Ceritanya lagi..saya gigih komen di blog Kak Shuhaida  .Entah angin apa yang merasuk,saya duk komen memanjang kat blog dia.


Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September

Kalini komen lebih 50! Gigih tak gigih seketul Cuya?
And saya dapat cash RM10.Thanks kak!