Thursday, December 31, 2020

Jom Join Giveaway Digital Arts. Dah Nak Sampai Due Date!

Assalamualaikum,Hello Coconuts!!


Cuya nak Calling untuk korang Join GA Cuya.Dah nak tamat ni!!!




NAK JOIN KLIK GAMBAR..

DUE DATE 5 JAN 2021


APA TUNGGU LAGI,JOM JOIN!





 

Friday, December 25, 2020

Whitekish Magic Charcoal Produk Pemutihan Gigi Pilihan Saya!

Assalamualaikum,Hello Coconuts!


Cuya kembali dengan entri terkini.Dan entri kalini Cuya bawakan anda satu produk yang sudah semakin viral sekarang ni, iaitu Whitekish Magic Charcoal

Adakah korang  ni antara mereka yang mempunyai masalah gigi kuning? Atau karang gigi yang banyak? Atau pun bau mulut yang sangat busuk?

Gigi kuning kebiasaanya berlaku kepada mereka yang seringkali minum kafein (kopi,teh) atau pon perokok tegar.Karang gigi boleh terbentuk apabila kita tidak memberus dengan betul selepas kita makan dan minum.

Bau mulut pula muncul apabila adanya plag di gigi dan mulut.

Khuatir tidak! Dengan adanya Whitekish Magic Charcoal, tertanya mulut anda akan bertambah lebih sihat dan gigi cantik berseri!

Tak percaya?Jom tengok kebersanan produk ni terhadap Cuya sendiri







Nah! Percaya tak sekarang?

Okaylah, disini Cuya akan terangkan dengan lebih lanjut tentang produk Whitekish ni

Kebaikan Whitekish Magic Charcoal

😁Menjadikan gigi putih dan bersih
😁Sangat berkesan menanggalkan plak dan karang gigi terutamanya untuk perokok tegar. 
😁Meneutralkan ph mulut 
😁Menyingkirkan bakteria atau bendasing yang menjadi punca nafas berbau
😁Tidak mempunyai bahan penghakis yang boleh memyebabkan kerosakan gigi
😁Kesan boleh dilihat seawal 7 hari bergantung kepada cara penggunaan yang betul

Pada awal penggunaan, Cuya menggunakan Whitekish ni selama seminggu iaitu sebanyak 2 kali sehari (Siang/Malam). Tapi selepas seminggu Cuya gunakan 2 kali seminggu sahaja.

Memang ternyata produk berasaas tempurung kelapa ini berkesan untuk Cuya. Cuya ni dah lah selalu minum kafein kan..gigi makin kuning.Alhamdulilah jumpa produk ni.Berhasil sungguh!




Atas adalah gambar sebelum penggunaan Whitekish.
Gambar bawah adalah selepas seminggu penggunaan Whitekish.

Nah apa tunggu lagi?

#Whitekish #WhitekishJm #Jamumall #WhitekishFeedback
@whitekish_hq
@wendypua

Berminat?

Website : WHITEKISH.COM
Call / sms / wasap : 0178898878





Wednesday, December 16, 2020

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM






WAH ,ADA GIVEAWAYYYY!







Nyatakan SEBAB (REASON) ingin disenarai dalam bloglist Eza


Buah durian dari kayangan,
enak sungguh untuk dimakan,
Ayuh rakan dan taulan,
Giveaway menarik disediakan.


Ada soalan yang ditanyakan,
kenapa hendak tersenarai dalam bloglist,
Nyata dan jelas pertanyaan,
Saya jawab ya cik manis.

Menjadi bloglist idaman semua,
supaya rakan datang menyapa,
Boleh kita bersalam dan mesra,
tambah lagi jumlah follower.


Bukan sekadar menambah kenalan,
tapi support rakan perjuangan,
Bolehkah kalau kita menjadi teman,
Pertalian erat kita kekalkan.

Selain dapat teman baru,
hadiah menarik idaman kalbu,
nak menang sudah tentu,
pilihlah saya no satu kamu.











KATEGORI 1: ENTRY YANG POSITIF & KREATIF (rujuk syarat no. 3)
Hadiahnya adalah berupa wang tunai yang akan dipindahkan secara online banking:
  • RM30 x 1 peserta
  • RM20 x 1 peserta
  • RM10 x 1 peserta 

KATEGORI 2: LUCKY PARTICIPANTS
Pemenang ditentukan dengan menggunakan aplikasi random number generator. Oleh itu, semua peserta yang join ada peluang untuk menang. Hadiahnya adalah:
  • Planner Book 2021 x 3 peserta 
SEMUA BLOG peserta yang menyertai segmen ini, akan DISENARAI dalam bloglist Eza selama enam bulan iaitu sehingga 30 Jun 2021. 





moga dengan entri saya,
akan mencetuskan rasa bahagia,
buatkan kamu tersenyum gembira,
jadikanlah saya pemenangnya.  XD
























P.S- Katon tak cukup iman,sekejap pakai tudung,kejap dibukanya..ish2..doakan si katon 
terbuka imannya untuk berhijrah je jalan yang benarr...



Tuesday, December 15, 2020

Mini Giveaway Acrylic Painting by Ema



Lukisan bagai dari kayangan,
ianya dari seorang teman,
teman yang pasti menawan,
Dia la Ema anugerah Tuhan.




Jom join guys!!












Monday, December 14, 2020

DAH JOIN BELUM DIGITAL ARTS GIVEAWAY?

Assalamualaikum,Hello Coconuts!! Ni adalah panggilan kedua untuk giveaway Cuya.
Korang dah join lom? 


 Kalau belum jom click di bawah!  






Last 5 Januari 2021














Sunday, December 13, 2020

SAYANG GIVEAWAY BY SYEEDA SANIEY




TARIKH TUTUP :
25 Disember 2020, jam 11.59 malam





Sayang menyayang,
Cinta dikenang,
Ayuh rakan ku sayang,
Join GA mungkin menang.

SENARAI HADIAH :
👉 2 x buah buku resepi mini
👉 2 x mask extender
👉 2 x keychain
Ada rezeki lebih insyaAllah Syeeda akan tambah



Giveaway by Rasyidahsheresimpleblog





Tarikh tamat: 26 Disember 2020 kol 11.59 pm

Pemenang akan menerima wang tunai rm10  (3 orang pemenang shj)

Sayup kedengaran panggilan suara,
Panggilan suara cik rasyidah,
Lembut mengajak join giveawaynya,
Ayuh semua sertai juga!



Eh rasa lama tak berpantun..Busy nau kan.

Jom korang support GA ni syidah kita.Ayuhzzzz















Tuesday, December 8, 2020

Senarai Peserta Digital Arts Giveaway


Assalamualaikum, Hello Coconuts!

Korang dah join belum Digital Arts Giveaway by Cuya?






Kalau belum join, join sekarang tau! Klik je gambar atas ni.

Nahh...Harini Cuya nak update senarai peserta.Alhamdulilah penyertaan sangat memberansangkan .



1) Ema| Memoir (1 undi)
2)Muhammad Naim Abdullah   (5 undi)
3)Rabiahtul Adawiyah   (5 undi)
4) Bola Katok   (1 undi)
5) Shida Radzuan  (5 undi)
6)Ayu.ju (5 undi)
7) Sophea  (KIV)
8)Ct Cheery (5 undi)
9) Atie Zieya ( 5 undi)
10) Ziana Eunos ( 5 undi)
11) Faiq Najmi ( 5 undi)
12) Aiman Salleh ( 5 undi)
13) Kakmim ( 5 undi)
14) Mia Liana (5 undi)
15) Cik TK ( 5 undi)
16) Yanie Yusuf (KIV)
17) AnakDenesor ( 5 undi)
18) Mell (5 undi)
19) Rasyidahshere ( 5 undi)
20) Farah ( 5 undi)
21) Mummy_ayu ( 5 undi)
23)Nina Mads (4 undi)
24. Shikin Razali (5 undi)
25.Safirul Amar ( 5 undi)
26. Shuhaida (4 undi)
27.adianiez AIDA (1 undi)
28. At-Tarmizi (KIV)
29. aimanhanis (5 undi)
30. Aini (5 undi)
31. Tiara Sapphire ( 2 undi)
32. Dila Faizal (5 undi)\
33. Farhana Jafri ( 5 undi)
34. mamapp (5 undi)
35. Abam Kie ( 5 undi)
36. Cik Suerin ( 2 undi)
37. AKU SANG LAGENDA ( 5undi)

*KIV-Keep in View

Mana2 yang KIV tu maknanya Cuya tak pasti berapa banyak undi dia dapat.Sebab mungkin Cuya tak dapat detect dia follow ig Cuya atau peserta belum update lagi.

Cuya agak strict ya bab follow2 ni. Sebab kalau tak kira tak adil kalau orang lain follow baru dapat cabutan,kita yang tak follow dapat extra cabutan lak kan.

So,sesiapa yang KIV tu Cuya ada tinggalkan komen,Cuya harap adalah respon daripada diorang.:)

So,jomlah blogwalking ke blog2 di atas.Boleh cari kawan baru.

Apa-apapon Cuya ucapkan selamat maju jaya!

Sunday, December 6, 2020

Dapat Hadiah Daripada Youtuber Yaya Nadia



Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Harini Cuya terima parcel hadiah daripada Youtuber Yaya Nadia sempena giveaway Yaya yang lepas.


Alhamdulilah Cuya terpilih sebagai pemenang.
Cuya memang rajin komen kat youtube sis Yaya,tapi sekarang ni dah susah sebab kekangan masa.

Pape pon teruskan support Yaya!


Hadiah pon sampai sudah..




Suka sangat material tudung yang ni! Satin gitu..

Alhamdulilah..
Inilahr rezeki Allah beri yang tiada habis-habisnya..

 Thanks sis Yaya!
Moga dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki dunia dan akhirat <3




Friday, December 4, 2020

Digital Arts Giveaway

Assalamualaikum semua!

Oh terasa lama tak update di blog ni.Busy manjang. Jadi Cuya fikir punya fikir, dari haritu fikir senanya..
nak buat giveaway!!

Jom semua meriahkan suasana.Agak-agak,ada yang sudi join tak giveaway blog picisan ni?


-----TAMAT-----



5 DIS 2020 - 5 JAN 2021


Syarat-syarat :
1) Copy banner ,backlink dan tulis entri blog bertajuk " Digital Arts Giveaway"
2)Follow setiap sosial media di bawah. Satu follow akan dapat  satu nama untuk undi.

*Follow blog ni  https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/ (satu cabutan undi)
* @prelovebukubycuya (satu cabutan undi)
* @artsbycuya  (satu cabutan undi)
* @ _suhxj  (satu cabutan undi)
*  Subscribe Youtube La Dolce Ame (satu cabutan undi)

Ini bermakna,kalau follow ketiga2 instagram,blog dan youtube di atas, nama anda berpeluang dicabut sebanyak lima (5) kali.
Satu ig mewakili satu nama untuk dicabut undi.Begitu juga sekiranya anda subscribe channel saya.

3) Copy gambar dan ayat di bawah ke dalam entri anda.


Anda suka sekiranya gambar anda dilukis dan menjadi digital?
Tak tahu mana nak cari orang untuk lukis?
Nah...jom order dengan cik Cuya kita.
Harga serendah RM6 sahaja untuk seorang!





4) Dah siap? Post dan komen link anda di bawah.Jangan lupa nyatakan nama ig dan channel sekiranya anda ada. Beritahu juga instagram mana yang telah anda follow untuk kira cabutan undi nama anda.

Pemenang akan dicabut undi secara manual ya.

HADIAH???

TEMPAT PERTAMA

2 buah Digital Drawing

TEMPAT KEDUA & KETIGA

Sebuah digital drawing


Macam mana rupa digital drawing? Macam banner Cuya dan gambar di atas ya.Tu gambar Cuya lukis sendiri..hehe
Nak buat digital drawing pon bukan senang tau.Maklumla Cuya tak pro.

So korang,apa tunggu lagi jom join!!!

Walaupun giveaway start esok,dah boleh hantar penyertaan okay?

Goodluck guys!