Thursday, October 8, 2020

Aku Bagi Suprise Box pada Kasihku Amani

Assalamualaikum ,Hello Coconuts!
Kalini Cuya kembali dengan pertukaran Suprise Box aka Mystery Box.Cuya bertukar kotak kejutan dengan Kak Sha. Cuya yang tanya Kak Sha kalau dia nak tukar, Alhamdulilah dia okay saja.

Kak Sha dah terima,jom baca entri dia.

Bungkusan Keceriaan dari Blogger Cuya


Segmen bertukar Suprise Box ni adalah datang daripada entri ni ya -->Give a book, get a book

Nak tengok tak kotak yang Cuya hantar kat Kak Sha?Tutup mata dulu!...Jangan intai ehhh...hehehe




Video ni adalah proses Cuya hias suprise box.Jangan lupa komen,like dan subsribe ya!







Hahhhhhhh

Terkejut takkkkk
Hahahaa

Apa macam tema kali ni?
Cuya pilih tema Horror dan Halloween.
Korang boleh baca tak apa yang Cuya 'tulis' atas kotak tu.

'JANGAN BUKA!'


Sebelum Cuya pos kotak ni pada kak Sha,Cuya tanya kawan2,bole tak diorang baca perkataan Jangan Buka! tu...siap ada yang respon

"Macam mana orang tu nak buka kalau kau tak bagi?"

Hahahaha

So tu luar dia kan..dalam dia macam mana lak?Kenalah selari dengan tema Halloween tapi Cuya buat cute and simple je.


"Macam ni kau kata cute Cuya??"

Okay yang ni takdelah Cute..but macam spooky gitu~ Kalau sesiapa tak tahu,tu sarang labah2 Cuya amik dekat sarang yang terbentuk di umah nenek.Kreatifkan?
.
.
.
.
Siapa percaya gigi dia gongak๐Ÿ˜‚

Tu web special effect Cuya beli dari obersea...ngeh2 Sanggup tu semata untuk hias kotak.Ala takpela,baru syok sikit nak hias kotak

Sekarang ni jom tengok pembalut untuk setiap barang Cuya bagi kak Sha





Simple je kan?Warna dan design setiap bungkusan bertemakan Halloween. Tepi2 bungkusan tu la items yang Cuya guna untuk deco.

Ada yang komen Cuya kena tambah sprinkles,tapi Cuya just go for what i am doing!..Trust yourself la omputih kata


Apa2pon Cuya harap Kak Sha suka la dengan kotak Horror Cuya ni.Dan saya akan menghantui kak Sha selama-lamanya....Muahahahaha!!


Seronok tul hias2 ni.Hehehe

Okay,lepas ni ada projek kotak lagi.Can't wait!

 

32 comments:

  1. Cantik. Later later we exchange eh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...tapi siapakah gerangan ini? hehehe

      Delete
  2. Dah tengok dah kat blog Sha. Kreatif box-nya siap ada tema ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  3. wow menariknya cuya! sejak bila main sistem barter nih ^_^

    ReplyDelete
  4. This is so cute and creative?! Really love the whole process to make this mystery box. hehe

    ReplyDelete
  5. wak pon selalu nk bayar hutang credit card., kena denda tu yg mahall., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak wak salah komen entri ni...ni nak komen DealDebt kan...hehehe

      Delete
  6. Wahh nice!! Spooky halloween!!! Kreatif betul awak ni!! Sepanjang masa proses buat tu mesti rasa excited kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah..mestilah excited dan takut gak kalau tk jdi..hahahaha kita bedal jela!

      Delete
  7. Cantik! kreatifnya cuya. Best juga tukar-tukar suprise box ni! <3

    ReplyDelete
  8. jangan buka yang orang geram nak buka! hehehe

    ReplyDelete
  9. ๐Ÿง Ada apa dalam bungkusan tu. hehe
    teringt dulu-dulu suka buat seni macam ni, ended up selekeh kotor dengan gam. Haha
    Ema suka spider tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak thu,kena tgk entri kak sha.saya ad selitkn di atas
      Heeheh..memang kotor pon,tapi best buat ni

      Delete
  10. Kawaii.

    Bestnya tak lama lagi Halloween mesti banyak keluar cosplay yang menarik.

    ReplyDelete
  11. heh..kreatif dia ni..hampir percaya yang sarang labah2 cuya deko tu, amik dari umah nenek. siap akak scroll balik ke atas nak tengok gambar tu balik sbb lawo benor..haha..baca bawah sikit, ceh sabo je lah...

    ReplyDelete
  12. HAHAHA comel sangat Cuya! Buat orang rasa nak try buat amigurumi tema Halloween je ๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘ป

    ReplyDelete