Friday, July 26, 2019

Cuya dah konvo?


Assalamualaikum guys,nak cite ni...
14 Julai 2019 haritu Cuya konvo dengan kawan2.Nak dekat 7 bulan gitu jugak la tunggu konvo ni.Memang excited lah dapat konvo,yelah...akhirnya tamat jugak belajar kan.Alhamdulilah.....kami berjaya!

Style tak gantung jubah kat pokok.
Hang ado?😆





Cuba teka mana satu sayaaaaaa
Kalau betul saya bagi hadiah gula2..
Ngeh3🙈🙈



Saya seolah tak percaya yang saya dah sampai ke tahap ini.Ramai orang nak belajar,tapi tak berkemampuan.
Ada orang nak belajar,tapi otak lemah.
Kadang waktu macam nilah baru belajar bersyukur dengan apa yang kita perolehi.
Nikmat Allah beri tu tak terkira,tapi kenapa kita tak sedar?Kenapa kita nak bandingkan hidup kita dengan orang lain yang lebih gah?

Alhamdulilah saya dikurniakan dengan kawan kawan yang pelbagai sikap.

Pemurah macam Liza
Nakal macam Qeela
Sporting macam Amira
Penghibur macam Ira
Pencerita macam Aisyah
Gila2 macam Kak Fit
Tegas macam Farzana
Pandai macam kak Hani

Nama2 yg disebut ni yang paling dekat  masa belajar dan masih keep in touch.Yang lain bukan tak rapat,cuma kita belum dekat.Tapi aku akan ingat korang sentiasa.

Terima kasih semua untuk setiap apa yang korang berikan padaku.Moga Allah memelihara kamu semua dan Allah mendakap kamu sentiasa dalam ingatanNya.

I love you and please love me back. 😍🙈🙈😍



Thursday, July 25, 2019

Bila Result UPU untuk lepasan STPM/Setaraf keluar?


Assalamualaikum.Ceritanya Cuya tengah tunggu result UPU keluar.Haiya manyak takut...
So,kalau nak tahu makluman lanjut boleh ke http://upu.moe.gov.my/web/#


Masa Cuya mohon,cuya boleh minta 8 pilihan kalau tak silap...tapi Cuya isi 5 je sebab parent taknak Cuya dapat jauh.Kiranya Cuya kalau dapat jauh,minta transfer ke Melaka jer.Hahaha...Asyik muka aku je duduk Melaka.Hahaha


Tapi semua ada hikmahnya,Cuya tahu...dengar cakap parent lagi baik.Cuya takde pilihan lain.Harap pembaca blog ni doakan yang terbaik untuk Cuya.Amin.....Berdebar-debar tunggu result.




Tuesday, July 23, 2019

Throwback Big Bad Wolf Seremban 2!

Assalamualaikum

Ceritanya seketul Cuya ada pergi ke Mydin Mall di Seremban 2,apa lagi kalau bukan untuk ke Big Bad Wolf!

Ceritanya saya dah bertahun,sekali lagi saya ulang BERTAHUN tak pergi pesta buku.So apa lagi,punyalah pujuk mak ayah untuk pergi sana.Alhamdulilah dapat juga pergi tapi beli buku pakai duit sendiri.sobs..sobs..😂


Bertambah sedih sebab tak daat explore lagi buku2 kat situ.Parent bagi masa sikit benau la.*bak kata org melaka




Nilah hasil tangkapan Cuya.Jadilah
Niat di hati taknak beli buku bukan2,tapi ad jugak sambar komik penulis dan pelukis favourite..afiq dan nazry salam.Alhamdulilah

Seronok rasanya pergi ke sana..dikelilingi buku2.Cuya sempat amik satu je buku english..huwaaaa..takpela..next time kat Melaka pleaseeeee

Amin!


Thank you semua..hehe hope korang rajin2 membaca ya.

cuya sekarang tengah sibuk membaca
Ajari aku tentang Syurga by Khairul Ghazali.Best...cerita pasal apa yang ada dalam syurgaa





DECOUPAGE GIVEAWAY BY MUMMY AYU


giveaway akan berlangsung 1 minggu je
23 - 30 Julai 2019






Melati kuntum tumbuh melata
sayang merbah di pohon cemara
pemanis kalam awal kata,
awal bismilllah pembuka bicara.


manis-manis buah ceri
manis lagi si Mummy,
ayuh kawan jika sudi,
mari kita semua sertai.



Ga menarik sudah tersedia,
hadiah menarik ada juga,
rugi kawan2 semua,
kalau kita tak join sama.


nak dapatkan hasil kreatif mummy Ayu!

hehe





First Giveaway by Anis & Beeha



Ayuh rakan dan taulan,
GA menarik disediakan,
semua hadiah menawan,
buat hatiku tertawan!








MOH RAMAI2 JOIN!


Apakah hadiah2nya??








WAH MENARIKNYA HADIAH2NYA!

RUGI TAK JOIN!





Skin Care Giveaway by Airah Syahirah


Giveaway ni akan berlangsung dalam bulan Julai dan August serta akan ditutup dalam bulan August juga. Pemenang akan dipilih melalui konsep lucky draw. Jadi jum la ramai-ramai join okay. Giveaway akan terbatal sekiranya kurang dari 50 penyertaan.




Monday, July 15, 2019

MENANG SEGMEN 9 JUTA SPECIAL BLOGLIST!


Alhamdulilah..menang segmen daripada Sayidah Napisah.

Boleh tengok LINK INI

Baru dapat check harini.Tak sangka terpilih...hehehe

Terima kasih Napisah! <3