Monday, October 19, 2020

Puisi Di Pagi Buta


Assalamualaikum, Hello Coconuts.

Semalam Cuya tidur lewat betul.Jadi Cuya takde kerja,mulalah mengarang puisi random.Tapi satu jela.Sempatlah Cuya pos ke status Ws Cuya semalam.



Cuya macam nak luahkan perasaan la puisi ni.

Maksudnya,hidup tu jangan jadi bodoh sebab kau akan menyusah kan orang lain .
Sama-sama kita lalui semua ni biar kita sama-sama berjaya.Perangai tu jangan teruk nau,mungkin kata-kata Cuya macam teruk dan kasar bunyinya, tapi yang penting Cuya tak berlagak dengan orang lain.

Gitulah bahasa simplenya. Hehehe Random gitu.

29 comments:

  1. Oh gitu jer bahasa pantun orang sekarang....

    ReplyDelete
  2. org klu ada seni bakat ni, anytime dia boleh menulis! hehehe

    ReplyDelete
  3. Terbaik..

    karya kekadang ia berat
    mengambil masa dan tepat
    mencurah ia dengan cepat


    :P

    ReplyDelete
  4. sis ikut sama rap baca pantun tu. Gituuuuu~

    ReplyDelete
  5. Wah jadi rapper la pulak... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part time rapper la uncle..asheminggu shekali...kekeke

      Delete
  6. Aah la dah macam boleh rap ni...

    ReplyDelete
  7. Yang penting dalam hidup ni kena tau bila masa nak beradab bila masa nak kurang ajar.

    ReplyDelete
  8. Betul la 😂 saya macam tengah rap ja baca puisi tu

    ReplyDelete
  9. buat antologi puisi dan jadikan e-book. tentu ramai org yg nak beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terfikir lagi..sebb puisi saya biasa2 je abe kie..

      Delete
  10. cuya buat voice plss nk dgr rap dia caner tu..hehehee ^_^

    ReplyDelete
  11. Baca puisi Cuya buat sis tersenyum sorang diri..
    Creative sungguh Cuya ni..

    ReplyDelete
  12. Rasa macam nak ter rap sama pulak. hihi. pandai berpuisi. bagus :)

    ReplyDelete
  13. ajar sikit acane nak buat ayat-ayat best camni..

    ReplyDelete
  14. Walaupun random tapi nice.. Pandai..

    ReplyDelete
  15. Wah berbakat betul hee. nice nice :)

    ReplyDelete