Saturday, February 22, 2020

Eye drawing



Can you look me in the eyes,
And tell me that you love me,
Everything alright,
When you right here by my sight

And i hold you in my arm,
I catch a glimpse of Heaven

I feel like wanna cry,
When we are falling apart,
Deep inside my heart,
I already love you from the start.

Why you keeping me far,
Can't you see these love of jars,
Full with happiness and scars.

Even the sky so blue
Telling that I miss you 
This is so true.




Friday, February 21, 2020

Teman,Bawaku ke Syurga?



Aduh kau bernama teman,
sejak dulu kita berkawan,
aku sakit kau kasihan,
aku marah engkau lawan,
aku sedih kau berikan ciuman,
tapi duhai teman,
aku punya satu persoalan,
soalan bukan sebarangan,
bukan juga permainan,
cuma mahu dijadikan teladan,

Mahukah kamu,
membawa aku ke Syurga yang satu?
Membimbing aku ,
menjadi sahabatku,
jiranku,
pasanganku,
di akhir cerita ku nanti?

Teman,
hidup dan mati ku hanya sekali,
padaku punya jiwa,raga dan hati,
janganlah kau pergi,
tanpa membawa aku kembali,
ke Syurgawi.

Review:Namaku Bedah


Assalamualaikum,Hello Coconuts!
Harini Cuya baru sahaja selesai membaca buku yang kedua untuk tahun 2020.Haish nampak gayanya Cuya jauh ketinggalan ni...Ada banyak lagi buku kena baca.

Okay,buku Cuya baca kali ni adalah buku ala2 untuk awal keremajaan yang bertajuk namaku Bedah.Nama Bedah ni memang sinonim dengan kampung girl gitchu..so mungkin kita bole teka la jalan cite dia macam mana.

Berkisahkan seorang remaja perempuan bernama Bedah yang tidak suka dengan namanya sendiri.Dia malu dengan nama yang di beri.Bedah tu adalah hasil nama mak dan arwah ayahnya.Bagi memenuhi amanat ayahnya si Bedah,maknya memberi nama anak perempuannya Bedah.

Sehingga satu hari,sebelum Bedah menyambung pelajarannya ke universiti,dia nekad untuk mengubah namanya walaupun dihalang maknya.

Apa agak2 nama Bedah yang baru ya?
Insiden apa yang bakal terjadi di Universiti?
Kalau orang tahu nama dia Bedah,habislah dia!


Hah gitulah citenya..nak tahu lanjut,kenalah baca buku ni.

Till we meet again,
Adios amigos!


Wednesday, February 19, 2020

Night City Painting


Random painting early in the morning.
Painting campak-campakπŸ˜†

Tuesday, February 18, 2020

Monday, February 17, 2020

Doodle #2


Doodle di kala malam menyepi,
Kini kau datang lagi.

Hehe

Doodle #1




Contengan di masa lapang.Kita doodle gitu.

Friday, February 14, 2020

Result Uitm Keluar Dah?


Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Semalam,tepat jam 12 a.m. result exam UITM keluar.Tapi....bila Cuya nak cek system jadi down.Yalah,satu malaysia cek!
Puas Cuya refresh,tetap tak boleh buka web dia.Then bekas housemate kata guna apps dia.UITM iStudent.

Cuya gigih download guna fon mother sebab fon Cuya dah penuh. (Download apa la tu....)
Lepas download, gigihlah nak login.Tapi kena tunggu jugak!Allah....loading lama lak ai...
Akhirnya,result pun keluar dengan jayanya...

Dan Cuya dapat.....Alhamdulilah..inilah rezeki yang Allah beri yang tiada habis-habisnya.

Cuya akan perbaiki untuk sem mendatang.Doakan Cuya ya semua....

Sebelum result keluar,Cuya sempat post di story Whatsapp sepatah dua kata..:










Sekadar untuk peringatan Cuya. πŸ˜€




Thursday, February 13, 2020

Wanted: A New Blog List for March-July 2020





Roses are red,
violet are blue,
This segment is so great,
I wanna join too!



I've always enjoy chocolate so much.Chocolate cookies,chocolate drinks,chocolate cake,chocolate sweets...everything is all about chocolates~

Chocolate taste bitter and sweet.
and to me ,chocolate means love (Amor πŸ’–)

If anyone want to cheers me up,chocolate is the right answer for it. Heee~
 Now i am craving......hahahaha


Wednesday, February 12, 2020

Nyanyi Lagu Tiga Bahasa?


Assalamualaikum,Hello Coconuts!
Harini Cuya cover satu lagu dalam tiga bahasa.

PRECAUTION!
INI BUKAN NYANYIAN RETIS.SEBARANG KECELAKAAN YANG MUNGKIN ANDA ALAMI ADALAH DIBAWAH TANGGUNGJAWAB SENDIRI.

SILA GUNA EARPHONE/HEADPHONE UNTUK KUALITI YANG LEBIH JELAS.


Lagu ni macam Cuya nyanyi berdua..hehe


Apa komen ibu kali ni?

"Suara tak sampai"

Oh ibu memang suka kasi komen.Tentang lukisan Cuya ke,tentang nyanyian ke..tentang apa2 sekali pon
dia memang pakar komen! πŸ˜‚πŸ˜‚

Lepas dia komen tu,Cuya cakap Cuya ada buat lagu sendiri.Lagu kedua Cuya.
Cuya pon nyanyi live untuk ibu,terdiam terus dia.Kahkakah

Korang nak dengar lagu ciptaan Cuya tak?Tapi Cuya takde instrumental untuk lagu tu..cuma sekadar nyanyian semata.Kalau nak dengar komen di bawah ya!

Lagu 3 bahasa ni Cuya nyanyi masa sekolah menengah untuk satu event.
Masa tu Cuya ingat,ada budak perempuan india cuit Cuya sambil berkata

"Eh suara awak sedap la..."

pastu ada sorang perempuan Melayu kata

"Nyanyi la lagi.."

amboi dah macam retis masa tu.kekekek

Suara Cuya nyanyi live dengan dalam fon lain tau
Bila nyanyi dalam fon suara macam budak kecik,
bila nyanyi live..suara masih budak kecik.EH???πŸ˜‚πŸ˜‚

Mekaseh dengar...siapa tak dengar sampai habis, nanti dia cerry-berry (cirits)
πŸ˜†πŸ˜†


Lukisan Bodoh Dijual dengan Harga tinggi?


Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Harini Cuya ada tengok satu video di youtube berkenaan seorang gadis yang buat fake arts gallery dan berjaya menjual hasil seni dia dan rakan-rakan.

Diawal video,dia ada tunjuk hasil seni orang lain yang harga berjuta!
Yang kelakarnya,hasil seni tu hanya mewarna dengan dua warna,dan..hanya warna kosong tanpa sebarang lukisan.
Cuya tak faham! Haha...Setakat lukisan macam tu,Cuya pon bole buat.Tapi..mungkin lukisan tu ada maksud tersendiri yang pelukis dia je faham...Mungkinlah....heheh

YOU DON'T JUDGE ARTS!



So,harini Cuya nak share juga lukisan terkini yang Cuya buat....
Biar orang anggap buruk,asalkan Cuya puas main kaler2..heheh




You don't understand arts until you are into it -Cuya

Tuesday, February 11, 2020

Hadiah Giveaway dah sampai!



Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Before this i have already posted about me  winning giveaway from
 Waniey Nordin :https://www.lieyzanordin.com/

And the gifts has finally arrived!



Disebabkan sis Waniey tahu saya minat watercolour..dia bagi saya ni.tiga lak tu!

Alhamdulilah...


Ibu suruh bagi anak buah lak.HAHAHA...
Orang penat masuk giveaway,kena bagi budak kecik lak.Anak buah dah la ramaii..
amboiiii (Kedekutnya Cuya!) πŸ˜‚πŸ˜‚\

Yela,anak buah kita bukan minat warna2 ni....baik Cuya yang guna,iya dok?kekeke




Ini Kisah Abam Bocey





Sepanjang hidupnya, Abam Bocey banyak bersedekah.Beliau turut pernah biayai persekolahan anak kecil sebuah keluarga.

Dan yang paling penting beliau sentiasa memuliakan ibunya.πŸ’“


AL-FATIHAH SYED UMAR MOKHTAR SYED MOHD REDZUAN


You always gonna be one of my favourite entertainerπŸ’–


Monday, February 10, 2020

Lukis-lukis lagi.


Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Cuya kembali dengan satu lagi lukisan yang...No komen!
Jom tengok  :D



Cuya tanya ibu..,Ibu cuba teka ni lukisan apa?Cuya expect dia akan jawab apa yang Cuya fikir. Sekali dia jawab..

"Buah apa ni?Asam jawa? "

Ya Allah! Biar betul ibu...Batu Cuya lukis nampak macam asam jawa?? Kah!

Then,Cuya tanya ayah..ni lukisan apa?

"Waterfall"

Nasib baik ayah betul! Aduh...mana silap ku duhai ibu?
Lukisan sebegini di panggil Asam Jawa.Guwe pasrahhhh..HAHAHAH


Apa pendapat korang,ada nampak macam asam jawa tak? Okay maybe ada la jugak..kekekeke




Blog Berwajah Baru!


Assalamualaikum,Hello Coconuts!


Hah nampak tak apa yang lain? Kalau tak nampak sila pakai kanta pembesar ya...hehehe

Blog Cuya kini berwajah baru.Cuya masih kekalkan penggunaan warna soft gitu.
Dan yang paling penting,header tu...hah tengok sikit.Lawa tak lawa?  Itu adalah hasil daripada
Cik Kaella kita .Dia bagi kita 3 header free tau! Oemmgeee baik gilos.
Tapi header free ni terhad ,siapa cepat dia dapat.Kiranya Cuya antara orang terawal juga la approach dia...heheh rezeki2..


Kalau sesiapa nak tempah header,boleh tempah dengan Kaelaa kay?

Jom lawat Kaelaaaaa!





Sunday, February 9, 2020

Cuya Boleh Menyanyi??


Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Tadi Cuya tengok channel youtube Cuya dan Cuya teringat Cuya pernah upload satu video menyanyi di sekolah yang telah lama Cuya private.Jadi,Cuya dah unprivate balik.

Cuma videonya tak jelas,,suara pon tak jelas sangat..tapi boleh tahulah sedap ke tak.Kahkahkah!


jom tengok!Jangan lupa subsribe jugak tau...mana tahu masa akan datang Cuya rajin benor nak buat vlog ke apa kan...hehehe



Masa ni Minggu Bahasa,tu yang nyanyi lagu ni..
maaf la tak berapa merdu,saya insan biasa... πŸ˜‚πŸ˜‚


Menang Giveaway Di Youtube dan Blog!


Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Bulan lalu,Cuya ada join satu giveaway kat youtube ni.Saja-saja join.Tak sangka lak menang.Mungkin saingan tak banyak kot.Alhamdulilah



Nama ig cuya : _suhxj  (moh ler follow! ) 

Tak sabar tunggu hadiah dia.Kalau korang suka video haul macam ninso haul,unicorn..
hah video sis ni sesuai untuk korang tengok.Jom jenguk2 dia





Dan untuk giveaway blog lak,Cuya menang hadiah daripada 
Sis Lieza.Bole tengok entri dia di bawah :


Mystery prize

1. CUYA 
3. EJULZ


Alhamdulilah,Cuya dapat mystery prize.Entah apa lah hadiah dia.Sis liza ada tanya apa yang menjadi favourite Cuya.Cuya cakap jela apa Cuya suka currently ni..hahh apa dia tu?
jeng ...jeng....

Kita tunggu hadiah sampai.Ngeh3

Alhamdulilah..tak lupa ucap syukur kepada Allah atas segala nikmat dia. :)





Saturday, February 8, 2020

Giveaway Wang Tunai RM 1000 Mamapipie & Friends

 Jom ramai-ramai join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends.



Giveaway Wang Tunai Mamapipie



Kucing comel cantik jelita,
Tercari-cari di mana tuannya,
Wahai teman segak bergaya,
Mari sertai GA tersedia.


Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends


  1. Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia bagi memudahkan urusan bank in wang tunai
  2. Buat satu blog post bertajuk "Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.  Boleh copy code html yang mama dah sediakan di bawah post ni bagi memudahkan kerja korang.
  3. Tag 3 rakan 
  4. Wajib Follow Youtube ibusyurga: Klik Sini -> Youtube ibusyurga
  5. Wajib Follow & Letak Blog di bawah ke dalam Bloglist korang
Ini syarat wajib dan mama akan check satu.. satu.. Kalau tak patuhi syarat ni korang akn disqualified.

Mama galakkan korang rajin singgah dan komen blog penaja kerana hadiah utama akan dipilih sendiri oleh penaja. Mama pun tak pasti bagaimana cara mereka akan memilih pemenang nanti..

  • Digalakkan Follow Media Social Mama: Instagram FB Youtube Twitter FB Page
  • Last sekali, tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.
  • Tarikh tutup giveaway adalah pada 29 Feb 2020 11.59 malam. 
  • Insya Allah, pemenang akan diumumkan pada 5 mac 2020



Syarat di beri mudah belaka,
Telah saya turuti kesemuanya,
Boleh semak bloglist saya,
Setiap blog saya follow juga.




Syarat sudah follow pon sudah,
tapi hati tertanya-tanya,
cuba tengok list di bawah,
apa hadiah-hadiahnya?

Hadiah Wang Tunai RM1000 - Senarai Hadiah

Wang tunai sejumlah RM 1000 akan dihadiahkan kepada 17 orang pemenang.. Banyak kan.. Alhamdulillah, Semoga murah rezeki penaja kita. Sama-sama kita doakan agar penaja-penaja kita sentiasa murah rezeki dengan rezeki yang berkat, diberkati Allah dan bisnes sentiasa menjadi. Seramai 17 pemenang akan dipilih memenangi total RM1000 nanti. Pemenang hadiah utama akan dipilih sendiri oleh pihak penaja. Jom tengok senarai hadiah yang akan dimenangi:

Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

1 x RM200

Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

2 x RM100

Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

14 x RM50


Korang boleh copy code html di bawah dan paste as html dalam blog post korang. Good luck semua!!








Haraplah dapat hadiah!


Hadiah ditawarkan menarik sekali,
ayuh semua join sekali.
mana tahu ada rezeki,
kalau tak join kempunan nanti!




Rezeki ayam di kakinya,
rezeki kita siapa yang tahu?
mari semua join sama.
ada rezeki dapat no satu!




Moga kita dimurahkan rezeki,
biar hati kita happy,
Kalau tak join sekaki,
kelak akan rugi!





TAG