Monday, September 28, 2015

FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


klik banner untuk join
FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish
Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50
Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015
Syarat-syarat :
1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini
Pemilihan pemenang :
1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email
Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/ Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino
Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care
Follow Instagram :

Thursday, September 17, 2015

GIVE AWAY by BUDAK KACAMATA : JANGAN BACA NOVEL NI

 photo GIVE BY bkm_zpshkz0u4oi.png


1) Terbuka kepada semua blogger
2) Buat satu entry bertajuk "GIVE AWAY by BUDAK KACAMATA : JANGAN BACA NOVEL NI"
3) Follow blog ni dulu dan like SiBudak KacaMata Pages
4) Letakkan banner contest di tepi sidebar blog dan juga entry korang
(harus ada link back ke contest ini ye)
5) Sila tag 3 blogger lain lebih ramai lebih bagus
6) Jangan lupe comment dan letak URL post ni kat komen supaya senang BKM nak ambush siapa yang join.






Image result for shin chan
dua tiga ulat bulu
ulat bulu panjat lidi
Wah!Giveaway buku!
Jom kita join sekaki




Image result for shin chan
cantiknya warna benang,
Tolong bagi saya chan menang~~~


Saya memang peminat tegar buku.Hari tu,nak grab buku ni,tapi tak amik pun.Sob3
Buku tu memang menarik pada luarannya,dan saya teringin nak tahu isi di dalamnya.


Sebelum itu,kene menari dulu,kot2 awak pilih kita jadi pemenang

Image result for shin chan

fuh kiri!fuh kanan!
ayuh teman!ayuh kawan!
join GA yg di adakan...
go shin chan!



Image result for shin chan


Apa pun terbaik la!!!!





Wednesday, September 16, 2015

TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by ANIES










Tudung!Tudung!Tudung!
Masalah betul!

Kenapa??
Yalah,setiap kali nak keluar,aku mesti bingung seketika.Pasti resah gelisah tak semena.
Maklumlah,otak penat fikirkan gaya tudung untuk keluar seharian.
Semua mempunyai masalah yang sama,atau aku sorang je? Hehe
Maklumlah...sekrang ni dah macam2 fesyen tudung aku tengok.Rambang mata dibuatnya kan?


Cari punya cari.Tudung apa yang sesuai untuk digayakan.
Bawal kah?Tenggiri? eh?

Bila dah grab satu tudung,mula pikirkan gaya apa pulak...
Haish.susahnya!


Cuba pakai shawl,tapi rasa macam tak kena je...

Lastly,i ended myself watching tutorial yang gempak2 sikit.
konon nak bergaya kalah Kak Jemah jiran sebelah rumah.
Kalah Hana Tajima dan Yuna!Tengok macam senang,Belit sini sikit,pusing sana sikit..

Puas cermin tengok muka aku yang senget ni.Kejap pusing tudung ke sini,sekejap kesana,
pusing kapla dibuatnya.Ambil masa lebih satu jam pulak tu!
Belit punya belit,cucuk sana..cucuk sini

Bila dah siap?Cenggini la..
Rupa kalah mak lampir! huhuhuh~~





Memang tak puas hati!Sia-sia mengadap cermin,posing 24 jam kalah model tak berbayar...haishh

Tapi!
Usaha perlu diteruskan!Mesti pakai tudung yang meletop2!
fighting!



so here ...some of the result!



BAWAL

Masa ni pun pakai cincai je.....konon kata nak bergaya bagai...hehehe
Jadi tak??

SHAWL
Ni gaya shawl simple2 je~


So kepada u guys,selamat maju jaya dalam misi mencari tudung yang sesuai dan gaya yang style.
All the best!

Bunga seroja bunga kasturi,
Esok2 datang la lagi.










Saturday, September 12, 2015

PEMENANG GIVEAWAY BIRTHDAY MUM & SISTER | TENGKUBUTANG




Hai guys...Just nak beritahu..ada menang giveaway from Tengku Butang..

 Hadiahnya ialah Bawal Satin Yuhanis, di taja oleh Emma Diana.Instagram : https://instagram.com/emma_dianamazlan/Twitter : https://twitter.com/SuaraEmmadiana


so excited!

Friday, September 11, 2015

GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION









Apa syarat2nya?


Syarat-syaratnya:

1) Wajib ada blog dan beralamat di Malaysia sahaja.
2) Follow/ join/ like dan masukkan url blog dalam bloglist sepertimana yang tertera di bawah:

FOLLOW BLOG:

FOLLOW INSTAGRAM:

FOLLOW TWITTER:
RRAI | YANA

JOIN GROUP (FACEBOOK):

LIKE FACEBOOK:

MASUKKAN BLOG NI DALAM BLOGLIST:

2) Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION! "
3) Letak banner di atas dan backlink ke entry ini. Dalam entry tersebut, sila letakkan link instagram, twitter dan facebook anda (untuk tujuan semakan sbb penyertaan yang tidak menepati syarat akan serta-merta terbatal). Kalau tiada sila maklumkan yaa.
4) Buat satu ucapan ringkas sempena my graduation celebration ni dan tulis sekali nombor hadiah pilihan anda. Sebab entry paling kreatif akan dapat hadiah berdasarkan apa yang dia pilih. Yang lain semua random.org.
5) Komen link penyertaan anda di entry ini sahaja. Di cbox atau entry lain tidak akan dilayan.








INSTAGRAM    @nurnasuha96_
TWITTER            https://twitter.com/queridoame
Facebook          https://www.facebook.com/queridoame


HADIAH PILIHAN.  

14) CASH RM50 [x1]
(sponsor by cik en)


Nama diberi nasuha,
Ini blog biasa saja.
Assalamualaikum salam sejahtera,
Harap semua sihat belaka,


Ayam merpati ayam serama,
dua2 ternyata berbeza,
Hari konvo bakal tiba,
Hati si Rai banyak suka.

Secomel2 si anak itik,
Comel lagi si anak singa,
Kepada Rai si cantik,
Moga berjaya sentiasa.

Bukan berjaya di dunia saja,
harap berjaya di akhirat juga,
Dapat hidup bekerjaya,
Dan sentiasa sihat sejahtera.

Illahi melimpahkan rezeki,
rezeki yang infiniti,
Jangan lalai dengan duniawi,
kelak buruk padahnya nanti.

Jalan2 ternampak anak dara,
Ada dara molek belaka,
Moga diperkenan doa oleh Nya,
dan dirahmati yang Maha Esa.


Skrol2 dari tadi,
kita sudah di penghujung entri.
terima kasih daun keladi,
ada rezeki jumpa lagi!

setelah penat menempuh onak dan duri,
berjaya juga kamu duhai dewi










Thursday, September 10, 2015

GIVEAWAY RM200 BY MKHAI.COM 2015











KLIK GAMBAR DIATAS








Melati kuntum tumbuh melata,
sayang merbah di pohon cemara,
salam sejahtera pemanis kata,
assalamualaikum pembuka bicara.

_______________________________________________________________________________
Pengalaman pertama saya,
ketika blogging suka2,
dapat join giveaway yang ada,
disamping kongsi cerita.

Bercerita tentang sekolah
ada juga cerita tentang si dia, <3
blog pertama kawan baca,
buat sahabat tersenyum ketawa.

Blog saya ada dua,
satu personal satu kongsi cerita,
banyak pengalamam diperoleh,
ada menang oleh2 juga.

blogging memboleh kan saya,
berkongsi cerita,
meluahkan rasa,
oh bahagianya~

Disamping mecari kenalan,
ku hiaskan blogku,
biar ramai tertawan,
namun itu kisah dulu.   XD


Bunga mawar bunga raya,
Cantik dipandang mata,
Terima kasih rakan semua,
yang sudikan diri membaca.






TAG TIME!

"Bestie Forever" segmen-by jejak jutawan









Last 30 sept



Bunga mawar bunga raya,
cantik sungguh dipandang mata,
saya join GA yang ada,
Mana tahu rezeki kita.

Assalamualaikum pembuka bicara,
Salam sejahtera penghias kata,
Mari rakan2 semua,
memeriahkan GA ini ya?

Gambar tidak sekreatif mana,
Cuma ini saja yang ada,
Mewarnai entri saya,
Hope semua tak kisah ya.

Bestie bernama  Mardhiah,
Orangnya biasa-biasa,
Tapi aku senang dengannya,
Sehingga kini kami berteman juga.

Banyak masa kami bersama,
Kenangan juga tak terkira,
Entah nak pilih yang mana,
Aduh peningnya!

Sebelum itu aku ceritakan,
tentang dia sebagai teman,
Sentiasa ada menceriakan,
Cerita dia buatku tertawan.

Susah senang kami bersama,
sedih bersama ketawa bersama,
Ada pahit ada manis,
yang manis disimpan yang pahit dikikis.

Kenangan yang tak dilupakan,
Apabila kami keluar berdua,
gosip2 sambil makan,
hadiah birthday turut dihulurkan.


Sambil kami makan2,
Harijadi diraikan,
Walaupun tidak ramai kawan,
cukuplah dia seorang teman.

Keluar berdua kali pertama,
hati rasa sungguh gembira,
sembang2 tak ingat dunia,
turut berkarok bersama.

Walaupun ceritaku biasa2,
tapi itulah kenangan tersemat dijiwa,
terima kasih sudi membaca,
esok2 datang lagi ya?


Pergi melihat sawah padi,
sawah padi cantik sekali,
skrol2 dari tadi,
kini kita di penghujung entri.


Terima kasih daun keladi,
ada rezeki jumpa lagi!














Wednesday, September 9, 2015

Aidil Adha Giveaway by Dyana Hassan











last 15/9/2015
keputusan 16/9/2015




Kenapa blog Dyana Hassan berbaloi untuk di join?


Pergi berjumpa dengan ikan you,
Ternampak pula Mr Chu,
Blog Dyana banyak review,
menarik gitu!

Review mengenai produk kecantikan,
ada juga mengenai makanan,
memang tak rugi kalau ikutkan,
membaca review kesihatan.

Review makan paling best,
can beat the rest!

Saya paling suka makanan,
dari utara sampai selatan,
jom pi blog Dyana Hassan,
anda pasti tertawan!

Bahasa blog nya santai saja,
mudah difahami mudah dibaca,
penggunaan dwibahasa,
Meningkatkan ilmu saya.


bukan saja tentang itu,
Ada juga tentang korea,
Cerita dikongsikan situ,
Tentang Dyana pergi ke sana. *Korea


There's a woman there's a man,
ada juga cite runningman,
diselitkan dalam blog,
so easy for us to watch.



Skrol2 dari tadi,
sekarang di penghujung entri,
terima kasih daun keladi,
ada rezeki jumpa lagi.  :)


Anda memang terbaik!


TAG:



Mini Giveaway By Impiana Cik Yanie 2015 #1






TAMAT PADA : 25 SEPTEMBER 2015 !

Tuesday, September 8, 2015

1st GiveAway by Ciktaman



Assalamualaikum dan hai :)

Sepanjang bulan September ni, cktmn nak buat satu segmen untuk korang semua..

1st GiveAway by Ciktaman


Ok syarat penyertaan senang je!

1. Mesti follow @ like

* Blog - ciktaman + nuff click 
* Instagram - ctctraudhah | molekgilo

2. Buat satu entri [copy coding yang diberi] dan komen

pasal blog ciktaman tak lebih 15 patah perkataan..


3. Tinggalkan URL entry korang pada post ini sahaja. *link pada chatbox tak dikira



4. Tempoh GA adalah bermula 1 September sehingga 30 September 2015''






** Untuk lihat senarai peserta kat SINI

*** Untuk lihat senarai hadiah kat SINI

***Pemenang akan dipilih sepenuhnya daripada cktmn




--------------------------------------------------------------------------------------------------






komen

pasal blog ciktaman







AND SWEET!


DONE!











Dua tiga kucing berlari,
mana nak sama si kucing belang,
dua tiga pemenang dicari,
pilihlah aku salah seorang.

hehehe :D