Wednesday, May 31, 2017

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Cikzacom



Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Cikzacom

Syarat-syarat penyertaan (wajib isi) 

  • Terbuka kepada blogger di Malaysia.
  • Anda wajib daftar akaun percuma SGshop di SG Shop Malaysia. Pastikan sertakan username di entri anda.
  • Like fan page SGshop Malaysia dan Follow IG @sgshop_malaysia.
  • Follow CikzaCom dan FB page.
  • Copy banner di atas dan tulis satu entri bertajuk “Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Cikzacom“.
  • Tulis entri anda Barang yang ingin dibeli di SGshop Malaysia jika anda menang RM100
  • Copy URL anda di bahagian komen untuk senarai penyertaan. Selitkan juga Username SGshop Korang
  • Senarai pemenang akan diumumkan pada 1 Jun 2017 menerusi random.org.
username :nasuha96



Barang yang ingin dibeli di SGshop Malaysia jika anda menang RM100



KLIK ATAS

Cuya memang dah lama berkenan dengan headset ni.Nampak cool dan macho kan?Kalau Cuya ada duit lebih,mungkin akan belikan satu juga untuk abang Cuya.Headset kami semua dah barai!Hahaha


Benda sama jela Cuya post,sebab ni je barang yang terlintas di minda







Hadiah Dah sampai!



Assalamualaikum,Harini Cuya terima satu sampul berisikan hadiah daripada Kak Shahida
  Hadiah dia macam bawah ni....





Cuya susah sikit nak tangkap gambar,sebab nak kene transfer photo bagai..so i ended up like this la.Cut and paste.Hehe

Kak Shahida macam tahu je Cuya nak pergi ekspidisi ke luarnegara (insyAllah) pada tahun ni....I am glad that i get this gift.Thanks Kak!


FYI,kak Shahida ni pembantu pustakawan,teringat dekat abang Cuya yang bekerja sebagai Librarian.Kalau korang nak tengok review novel dan buku..boleh singgah blog Kasihku Amani .Memang banyak review pasal novel,so incase kalau korang nak beli buku ,boleh review daripada blog kak Shahida.Bukan setakat review buku je ada,food review,advertorial,product review dan macam-macam lagi.





Last but not least,,thank you kak for organising such a nice giveaway. ;D






SGshop “Jom Shopping!” Contest







Melati kuntum tumbuh melata,
sayang merbah di pohon cemara,
pemanis kalam awal kata,
Awal bismilah pembuka bicara

Kapal berdagang ke negeri Kelantan,
Semua orang berjual beli,
Selamat datang tuan puan,
ke blog saya ini,

Harini,Cuya nak join contest daripada sgshop dan dianjurkan oleh si manis Ayue Idris





  • Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?
   SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah.Ia menawarkan servis menjual pelbagai jenis barang dari China.SGshop komited untuk menyediakan kualiti tertinggi perkhidmatan untuk pengguna membeli dari laman web e-dagang Cina dan bekerjasama dengan logistik yang terbaik dan syarikat ekspres untuk pengguna untuk menerima pembelian mereka.Mereka menawarkan keselamatan dan keadaan siap pesanan. Mereka juga bekerjasama dengan banyak bank-bank untuk memastikan proses pembayaran adalah seperti selamat dan cekap yang mungkin.
SG Shop mengambil inisiatif mudah untuk menterjemah semua penerangan dalam bahasa Cina ke English. Oleh itu, pembelian akan lebih mudah bagi kita orang Malaysia. 






Ayah sibuk mengasah parang,
Parang diasah tajam matanya,
Sgshop menjual pelbagai barang,
Barang dijual dari China,

Pergi pasar membeli ikan siakap,
Ikan siakap enak sungguh,
Sgshop komited dan cekap
Menguruskan perniagaan dengan bersungguh.



  • Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

 1)BUCKET OF PERLER BEADS

KLIK ATAS


Kenapa Cuya teringin perler beads ni...sebab Cuya memang minat seni ni.Dekat Malaysia ,tak ramai yang jual...lagi-lagi bucket besar macam ni.Jadi Cuya kalau menang,nak ambil kesempatan juga untuk merasa beli ni.

2)HEADSET /HEADPHONE

KLIK ATAS

Cuya memang dah lama berkenan dengan headset ni.Nampak cool dan macho kan?Kalau Cuya ada duit lebih,mungkin akan belikan satu juga untuk abang Cuya.Headset kami semua dah barai!Hahaha
Beli headset mahal2 baru berkualiti kan.Biar menang membeli alah memakai~

Bahagianya kalau dapat~~~*Cuya dengan abang tengah dance =P

3)TABLET

KLIK ATAS

Cuya memang dah lama impikan tablet,cuma dah lama kuburkan.Kuang3..so Cuya gali-gali tadi,dapatlah idea nak beli ni semula.Dah dapat free,siapa tak nak kan?Cuya nak gunakan tablet ni supaya senang ada urusan kerja macam assignment dan macam-macam lagi.Bukan senang nak beli tablet,benda free ni...heheheh




Kyaaa~~Bestnya kalau dapat!

Sebenarnya banyak barang lagi boleh beli dekat sgshop,dan Cuya pun tengah tungguh barang dari sgshop,cukup excited!Bagaimana korang pula?Kongsikan pengalaman anda,kalau nak la..hehehe

Jauh si Adam berjalan,
Berjalan dengan rakannya Aida,
Ayuh rakan dan juga  taulan,
Memeriahkan contest yang ada.





Cantik sungguh si manis Qalbi,
Berjalan kaki seorang diri,
Kita sudah di penghujung entri,
Ada rezeki jumpa lagi.



Jangan lupa tengok SGSHOP!

Tuesday, May 30, 2017

Giveaway Raya By Mya & Friends

           
Selamat berpuasa untuk semua pembaca myafarisha.com yang disayangi. Sempena Ramadhan dan Syawal yang sememangnya dekat sangat dengan kita, Mya dengan usahasama rakan-rakan AFB (Auto Feed Blog) membawakan Giveaway Raya, istimewa untuk anda. Ada RM 240 untuk awak cuba rebut dan menang. Syarat-syarat pun mudah sahaja. Tak mahu borak panjang, kita usha syarat dan hadiah kat bawah.


Syarat :
↳ Malaysian Blogger
↳ Follow Instagram kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow / Add FB kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow Google+ kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow blog kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Buat satu entri bertajuk : GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS
↳ Copy and Paste code di bawah dalam HTML and Publish.

↳ Tinggalkan link entri dalam bahagian komen
↳ Selesai

*kalau awak tak ada Instagram atau FB, please do mention it dalam entry*

Hadiah :
💕 Tempat pertama : RM 100
💕 Tempat kedua : RM 70
💕 Tempat ketiga : RM 50
💕 Tempat keempat : RM 20

So, jangan tunggu lama-lama. Bermula hari ni sehingga 19 Jun nanti.
Cepat-cepat join sekarang. Klik je banner kat atas tu. Muah cikitt.




Dua tiga kucing berlari,
mana nak sama dengan kanggaru,
dua tiga join sekali,
mana nak sama dengan giveawaymu.








Makan-makan kuih raya,
ada juga kuih bahulu
Tuah ayam di kakinya,
tuah manusia siapa yang tahu.

Puasa penuh bulan Ramadhan,
marah di hati jangan simpan,
Andai ada rezeki di tangan,
bersukur  kepada Tuhan.




tudung dah terbang* XD



JOM USHA TUAN PUNYA BLOG







Pakai tudung balik. XD sarung2 siap





Singapore Souvenirs by Cik Daisy




                     


Dua tiga kucing berlari,
mana nak sama dengan kanggaru,
when you count until three,
i must say that i want join too!

Melati kuntum tumbuh melata,
sayang merbah di pohon cemara,
pemanis kalam awal kata,
awal bismilah pembuka bicara

Suka2 join sini,
Memeriahkanm giveaway ini,
ayuh semua join sekali,
ada rezeki tidak ketahui.




Berangan menang hadiah XD



Senarai Hadiah....
Tempat Pertama: Beg
 Tempat Kedua:Keychain (1 per person)
6 Orang Pemenang..




Hadiah semua hebat belaka,
rugi tak join sama,
tuah ayam di kakinya,
tuah kita pada yang Esa.

Cantik cincin cantik permata,
cantik lagi anak dara tua,
Ayuh semua meriahkannya,
GA menarik sudah tersedia.


Apa syarat-syaratnya?


Syarat-syaratnya adalah :

1. Terbuka kepada semua blogger di Malaysia.

2. WAJIB follow this blog.. http://daisyneira-sheiraira93.blogspot.my/

3. Buat satu blog entry bertajuk “Singapore Souvenirs by Cik Daisy” dan copy Banner (backline kpd blog ini) di atas.

4. Tag 2 orang rakan blogger untuk join Giveaway ni.


5. Tinggalkan link anda di ruangan komen dalam entri ini sahaja.

Senang je kan syarat-syaratnya?? So, mari ramai-ramai memeriahkan “Giveaway” ini yea…

TARIKH TUTUP: 17 JULY 2017

Tag time!









See u next time!