Monday, June 27, 2011

Saya tak faham

Saya tak faham.
Sama ada saya menyukai awak atau tidak.
Kawan saya tanya,saya cemburu ke dengan apa yang awak cakap dengan seorang perempuan.
Saya kata saya tak tahu.Saya tak pasti.
Sepatutnya saya dah benci awak sebab awak penipu.
ya,awak penipu.
Awak,masih ada ruang ke untuk saya dalam hati awak?
Salah ke kalau saya menyukai awak seperti.
Awak jahat.
Mungkin awak berpura-pura baik.
Orng macam awak tak layak disukai atau dicintai.Belum masanya lagi.
Boleh tak awak pergi?
Pergi jauh-jauh.
Saya tak nak tengok muka awak yang comel tu.
Awak buat saya sedih..

Sunday, June 19, 2011

sAYA TAK FAHAM?

Kenapa awak mebiarkan diri awak disentuh oleh orang lain?Rasa macam tak sanggup nak tengok!

Monday, June 13, 2011

Kebaikan diri.

Assalamualaikum...
Terima kasih sebab sudi jenguk blog saya.Tak tak upload apa-apa sangat.
Hari ini kita nak bincangkan kenapa sesetengah orang sudah menerima pelajaran.
Herm.......................Kenapa ya?
Pada pendapat saya sendiri,mungkin sesetengah orang susah nak inga pelajaran yang dia belajar mungkin sebab dia malas.Tapi yang plaing betulnya,mungkin hatinya kotor dengan dosa-dosa yang pernah dia lakukan.Cuba muhasabah diri.
Dah berapa kali aku buat dosa dengan mak ayah aku?
Aku pernah tak menipu kawan aku?
Pernah tak aku menyakiti hati ibu tanpa aku sedari?
Pernah aku menipu ibu aku sendiri?

Tepuk dada tanya iman!
Hah,kawan2 semua.Ingat ya,kalau kita banyak sangat buat dosa itu tidak bermakna Allah tidak mengampunkan kita.Allah sentiasa menerima kita sejahat mana sekalipun kita!

Sekian saja daripada saya.
Assalam.

Thursday, June 9, 2011

Assalamualaikum.

Assalamualaikum semua.Sengaja aku buat blog baru untuk tatapan diri.
Hari ini saya nak ceritakan sedikit mengenai persahabatan.Awak pernah tak terasa hati dengan kawan.Saya?Saya selalu.Eh,maksud saya kadang-kadang.Saya pun kadang-kadang terasa hati dengan kawan saya.Kadang-kadang kata-kata kawan sangat pedas sampai menguris hatiku ini.Hehehe.
Tapi apa yang saya boleh buat?Dah kawan saya macam tu.Sabar jelah.Tapi saya nak juga marah dekat dengan.Mana taknya,geram sangat ni!Tapi.....Saya tak perlu lagi!Sebab saya ada blog ini.Jadi saya nak kongsi dengan awak.Awak sudi membacanya?Hah,jangan segan2 ya.Teruskanlah pembacaan awak ni.Saya nak kongsi-kongsi dengan awak.Biarlah kita saling meluahkan rasa dekat blog ni tapi ingat!Jangan sampai menyebut nama orang yang kita marah tu.Bahaya tau!
Terima kasih ya sebab sudi membaca.
Saya rasa lepas ni saya tak selalu sangat nak post dekat sini.Sebab saya busy dengan kerja rumah yang melambak :-D

Assalamualaikum.

p.s- Rajin betul ya awak baca! :-D