Wednesday, September 9, 2020

Unboxing Komik Dari Gempak Starz Pertama Kali!



Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Harini Cuya happy sangat sebab parcel kebahagiaan dah sampai kat rumah! Macam tittle atas, Cuya unboxing komik dari Gempak Starz. Selama ni Cuya banyak beli komik preloved kan,hah sekarang ni Cuya nak merasa juga beli komik baru ( >,< ).


Alhamdulilah..abang Cuya ada juga menghulur untuk Cuya beli komik. Kira Cuya pau abang la ni. Kekekekek..Terima kasih abang! 

Cuya beli apa kali ni? Just a random one .Cuya pilih2 gitu.and tekan submit order.Hehe
Sebab Cuya rasa macam pilihan agak terhad,atau mungkin Cuya tak skroll habis.Entah la....Tapi Cuya tetap suka apa yang Cuya beli.

Apa yang Cuya beli kalini? Jom!

Yang atas ni kompilasi komik2 dalam gempak dan utopia. Lejen ni...Cuya grab je jilid yang Cuya rasa Cuya nak baca dulu. Harga sebuah cuma RM15.Komik tebal ni.

Kalau korang tengok cover komik ni, inilah lejen2 komik dulu2.Menggamit memori sungguh.




Dan di atas ni ada yang antaranya Cuya terpengaruh untuk beli sebab ad blogger dan youtuber review.
Disebabkan Cuya tak tahu nak beli komik apa,Cuya bedal jela beli komik apa2.Hehe


Dan komik-komik Cuya ni akan dibaca pada 15 Sept ni...Kenapa 15 ni? Ada hari special ke?
Ya! Hari tu adalah hari cabaran membaca dimulakan mengikut dalam group WS buku yang Cuya join. Cuya tak pernah join apa2 cabaran membaca dan sudah cukup lama Cuya tak membaca dengan banyak. 

Jadi Cuya rasa ini adalah peluang yang terbaik untuk Cuya pupuk semula minat membaca gila-gila Cuya semasa zaman sekolah. Cuya harap Cuya dapat sematkan semangat membaca dalam jiwa Cuya sehingga akhir hayat, insha Allah.

BTW, start dari 17 Aug- 16 Sept ada merdeka sale di Gempak Starz Store. Kepada sesiapa yang memang minat komik,atau nak beli untuk anak-anak,inilah masanya anda berbelanja!

Beli RM31 boleh dapat free shipping guys! dan kalau beli lebih lagi, dapat guna coupon merdeka pulak! Berbaloi-baloi geng.

Cuya order hari Ahad malam, harini (Rabu) dah sampai dah. Hah tunggu apa lagi? Jom borong komik di Gempak Starz!



Akhir sekali, Trimas Gempak Starz kerana memberi pengalaman dan bungkusan yang membahagiakan!

9 comments:

  1. tringin nak masok bilik cuya tgk all the collection

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuya ada tunjuk sebelum ni...but insha Allah..next time saya try tunjuk..tak banyak pon...hehe

      Delete
  2. Komik 4 yang bawah tu nampak sangat menarik.. hehehe

    ReplyDelete
  3. wah happy nampak dapat komik baru :D banyak tuu , hihihi

    ReplyDelete
  4. wahh..minat sungguh cuya ye :)
    bagus pupuk minat membaca ni..

    jgn jd cm kak shida aaaater baca skit ngntok @_@
    xleh di jadikan hobi..susah ..susah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh takpe kak..buatlah apa akk minat..hehe

      Delete
  5. Peminat komik rupanya..terbaik.. Jarang jumpa girl yg layan komik2 camni.

    ReplyDelete