Tuesday, September 22, 2020

Giveaway Bye Bye Moratorium!


Assalamualaikum dan Hello Coconuts!

Harini nak join giveaway,Moh le kita!

                                      


3) Ceritakan Sikit mengenai Moratorium korang. Apa korang buat dgn duit extra? Cerita lah apa2 pun.


Saya dibawah tanggungan keluarga,
Jadi moratorium dipandang sama,
Ibu ayah bayar semua,
Kita pandang-pandang sahaja  😂

Bila moratorium mula menjelma,
Bayaran pinjaman ditangguh sementara,
Duit extra disimpan sahaja,
Tiba masa hutang dibayar jua.

So senang cite, untuk extra money yang tak berapa extra ni, parent Cuya simpan untuk bayar hutang pinjaman TAPEM Cuya. (Tabung Amanah Pendidikan Melaka)

Tu je satu-satu hutang yang parent ada. Lepas tu duit extra pun digunakan untuk beli baju Cuya dan belian harian.


Hah marilah semua join GA ni!

Admin Akan pilih 5 pemenang. Giveaway ini berlangsung selama September dan hari ini adalah hari pertama. (22-31 September 2020)

31 comments:

  1. Selamat bersegmen Cuya. All the best. ;)

    ReplyDelete
  2. anda di-tag! https://kyratulamira.blogspot.com/2020/09/520-giveaway-by-garaeki.html

    ReplyDelete
  3. Best of luck, Cuya.. Semoga ada rezeki untuk awak..

    ReplyDelete
  4. syok la ha ditanggung..kami ni dok bayaq sendri hahah..sodihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe..takpela..akan datang saya pun cm tu..hehe

      Delete
  5. budak ni byk menang GA.. moga2 ni pun ada rezeki dia .. amin amin

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. eh Siti. Lama tak nampak..terima kasih..jom la join :)

      Delete