Thursday, September 10, 2020

Cuya Dah ada Ig Untuk Arts?


Assalamualaikum, Hello Coconuts!

Apa khabar semua? Harap semuanya sihat sejahtera. Bagi sesiapa yang dah biasa dengan blog Cuya akan tahu Cuya suka seni sangat-sangat. Tak kisah seni tangan atau suara, Cuya minat dan jadikan hobi.
Walaupun Cuya tahu Cuya tak rajin mana  nak berseni ni tapi seni akan memberi satu keseronokan dalam diri Cuya.

Kadang-kadang Cuya fokus dengan seni yang Cuya buat,kadang-kadang seni bersepah yang Cuya buat 🤣 Ala ..keburukan pun seni jugak kan? Oppss 


Cuya selalu fikir, yang buruk tu sebenarnya ada kecantikan tersendiri yang orang tak faham.Kecuali orang yang mengerti seni tu. Kadang-kadang mendalam jugak maksud seni tu bagi sesetengah orang yang  tahu menilai. Seni tu nilainya tinggi sebenarnya, cuma di Malaysia kita tak terdedah sangat dengan kesenian.

Orang luar negara banyak mengajar anak-anak diorang seni.Sebab tula anak diorang kreatif dan pandai belaka. Kesenian mereka adakala di luar kotak , Cuya pun tengok macam....WOW..

Dan justeru itu, Cuya terpengaruh dengan orang luar negara yang rajin share arts diorang di Ig. Cuya pun buatlah ig khas untuk arts yang Cuya pernah buat. Masih tak banyak arts Cuya buat, yela iolls tak rajin mana but still ada lah. Cuya share hasil seni yang lama-lama sebagai kenangan yang menunjukkan Cuya " Wah Cuya,,kau pernah buat seni macam ni??" Hehe..





Kalau rajin follow la,tanda support korang ke atas hasil seni anak Malaysia. Gitchu~🤣 
Maaflah saya dah lama tak hasilkan seni, yang latest pon masa RMO.Hehe
Jangan lupa like ya! 
Masheh sejuta lemon 💕😍






13 comments:

  1. admire people with arts ni! not selling ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. herm..dah nak masuk u ni,,tak menyempatlah nak buat

      Delete
  2. wow terbaik cuya..kak shida follow ^_^

    ReplyDelete
  3. Dina dulu pun pernah kecewa sebab Dina rasa lukisan Dina tidak sempurna. Tapi cikgu Dina pernah cakap,"kalau semuanya sempurna bukan seni lah namanya"

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah..betul2..tiada yang sempurna dekat dunia ni :)

      Delete
  4. Dah follow cuya.. Serius la buat sendiri sume yg dlm IG tu.. Berseni tgn. Kalau k. Fiezz ke laut ghupe dia.. Haha..

    ReplyDelete
  5. alang-alang dah buat IG untuk arts ni kan, boleh jual jugak tau!

    ReplyDelete