Tuesday, September 29, 2020

Kenapa ada reCaptcha Bila Komen Blog Orang Lain ni??

Assalamualaikum, Hello Coconuts.

Haish blogger ni,dari hari ke hari ada je masalahnya. Hari ni ,Cuya bila komen kena lalu yang
"I AM NOT A ROBOT" tu...korang tahu kan? 

Bukan satu blog je kena,,semua blog Cuya lawat mesti macam tu.


               

Kenapa dia suruh guna google account? Sedangkan Cuya boleh login je blog ni. Halamak ai pening sudah...apa masalah awak ya Blog?


Ke sebab Cuya share link blog Cuya dekat comment section blogger lain?? hermmm
So dia macam ingat Cuya spamming ?
Ada sesiapa tahu atau pernah hadapi masalah ni? Bantuin dong~

ps new update :Cuya dah jumpa jalan penyelesaian nya. Cuya delete semua history ,cache dan cookies dalam google ni. Dah bole komen macam biasa..hehehe





19 comments:

  1. cuba try google masalah ni, kot kot ada penyelesaian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah dah cuba..tpi tk jumpa lak jawapan yg sesuai..uhuhuhu

      Delete
  2. Uncle pon kurang arif pasal ni.... main 'bo' je... hehehe

    ReplyDelete
  3. Naim tak pernah lagi kena.. bug dari blogger kot. huhu

    ReplyDelete
  4. Atau ade clash login 2 gmail..🤔🤔

    ReplyDelete
  5. spamming pon salah satu reason juga.. Then recapcha tu utk pastikan kita ni manusia bukan robot..some blogger mmg ade setting mcm tu..tu salah satu reason yg buatkan sis malas nk komen kat blog orang..sekadar jadi silent reader je..semak la nk kne tulis semua tu

    ReplyDelete
  6. selalunya kalau kita komen blog banyak dalam sehari non stop pun boleh jadi macam tu

    ReplyDelete
  7. yay!!!! selamat dah settle problem ni

    ReplyDelete
  8. nasib dapat selesaikan dah 🥰

    ReplyDelete
  9. Yeah!! Dah selesai dah masalahnya..

    ReplyDelete
  10. Syukur Cuya dah jumpa jalan penyelesaian. :)

    ReplyDelete
  11. dah selesai isu ni ye?
    lepas ni dah tahu kan nk buat ape kalau tjadi lagi hehee

    btw,
    thanks sudi jengah entri lama2 kak shida..maluuuu lah!

    ReplyDelete