Thursday, September 3, 2020

Blog Asyik Bagi Direct Notice?

Assalamualaikum,Hello Coconuts!

Nak tanya,ada tak blog korang, setiap kali kau click dekat entri blogger sesiapa sekali pun di reading list,
tiba2 korang dibawa ke direct notice di mana dia tanya kita..adakah kita memang nak buka link tu.
Korang ada kena tak? Macam mana nak remove eh benda tu..

Sejak blogger dah berwajah baru,jadi macam tu..Ke memang camtu?

19 comments:

  1. yes. tak nak keluar macam tu, biasanya Dina akan right click and open new tab

    ReplyDelete
  2. sebab interface baru blogger, xtau camne nak buang tapi kalau rimas terus right click dan tekan open link in new tab. ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  3. kai punya pun macam tu. rasanya sekarang macam tu kot. taktau pulak kalau boleh remove

    ReplyDelete
  4. salam cuya ! rasanya dorang (owner blog) yang buat mcm tu . idk function dia apa tapi kalau nak buat mcm tu juga go to setting > HTTPS redirect , slidekan .

    ReplyDelete
  5. memang macam tu.....mereka tengah naik taraf wajah blogger, insy Allah lama2 hilang lah tu. tapi tak pastilah kau ada cara lain untuk menghilangkanya



    www.oohsenyum.com

    ReplyDelete
  6. Aah betul, tapi Eina click jer link blog yang kita nak view tu, hehe

    ReplyDelete
  7. Setakat ni tak pernah lagi jadi macam tu. Nak tahu juga kenapa.

    ReplyDelete
  8. Tak ada pulak, yang asik jumpa adalah buktikan anda bukan robot hahaha

    ReplyDelete
  9. takde pulak ammi dapat notification gitu. selalu masuk je direct

    ReplyDelete
  10. Akak pun takde jumpa lagi notification gitu..

    ReplyDelete
  11. Yg redirect pegi.mcm.page iklan Tu ke. Kdg2 mmg gitu. Tak tau isu Tu Dari manandtgnya ramai blogger kena

    ReplyDelete
  12. Cik Tk pun tak ada jumpa lagi.. mmm

    ReplyDelete
  13. setakat ni kak shida xpernah jd mcm tu lg..

    ReplyDelete
  14. saya belum pernah lagi mcm tu, mungkin owner blog tu yang buat mcm tu kot

    ReplyDelete
  15. Aik.. X penah plak dpt camtu.. Selalu akak klik direct je.. Blog sapa tu, cuya? Akak punya ke sbb akak x pasan..

    ReplyDelete