Followers

Monday, February 12, 2024

Kali Pertama Beli Emas Bangkok

Assalamualaikum, Hello Coconuts!

Baru-baru ni Cuya mood shopping Cuya meninggi tahap langit ke tujuh. Ada aje benda nak shopping. Maklumlah, kita pegang duit sendiri. Rasa nak beli, beli aje. Barang yang Cuya sanggup habiskan duit adalah barangan seperti makanan , bahan seni atau kecantikan. Ni antara yang utama lah, yang lain sampingan.

Dan tiap kali beli barang2 gini, memang tak lari daripada bebelan seorang ibu. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Ibu seolah-olah menggangap Cuya ni masih seketul kanak-kanak kecil agaknya sebab memang banyak benda dia control Cuya. Mana tidaknya, kitalah yang paling bongsu dan satu-satunya puteri dalam keluarga. So, korang faham kan??

Ini ke anak emas yang selalu disebut-sebut orang? Tak dinafikan memang ibu manjakan Cuya dengan banyak benda. Alhamdulilah, syukurlah sebab hidup Cuya senang dan tak pernah rasa susah sebaliknya diberikan kemewahan.


Syukur untuk ibu dan ayah <3 . Hari-hari kena rajin sedekahkan Al-fatihah untuk ibu dan ayah sama ada mereka  masih hidup mahupun sudah tiada.

Back to our main topic, Cuya baru je beli Emas Bangkok.  Saja-saja beli walaupun Cuya bukanlah pemakai gelang tegar. Dia macam tiba-tiba je nak beli, Nak cantik-cantik gitu... Biasalah, perempuannnn



Coco  Chain dan Coco ring

Gelang dia Cuya terbeli yang muat-muat pakai. Takpela first time beli.


Gelang kedua beli barulah dia longgar sikit



Datin Cuya tumpang lalu...

HAHAH ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Tu jelah nak share, buat raso-raso je emas Bangkok ni.
Satu hari nanti dah kaya,beli emas yang lagi padu.. heheh



Adios amigos!












24 comments:

  1. cuya, simpan duit.. beli rumah.. lepas tu sewakan.. kumpul duit lagi, beli rumah lagi.. buat homestay.. umur cuya 40, cuya dah boleh bersara.. gi la melancong mane2 yug cuya nak :D.. duit tetap masuk berkepuk2.. ameennnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. kalau ada kesempatan boleh buat macam akk suggestkan
      tapi kena secure kerja dulu.. sekarang duit pon banyak guna, nak fokus beli kereta dulu sebab kereta keperluan

      Delete
  2. Kak Naniey suka design cincin tu.. cantik...

    ReplyDelete
  3. Ini bukan datin dah ni.... Ini datin sri!

    ReplyDelete
  4. cantik dan boleh bt asset.. sesuai dgn tangan cuya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sesuai ni jadi asset, sesuai jadi perhiasan suka2 je.. hehe

      Delete
  5. cantik jerrr!! nanti cuya boleh try beli emas 916, boleh jd asset/or kira mcm long term saving

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah akan datang wajib beli tu... hehe

      Delete
  6. Cantik design tu, Cuya pakai lagi cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe mashehhh banyak design dia, rambang mata nak pilih

      Delete
  7. Untungnya Cuya, anak bongsu & puteri tunggal ๐Ÿคฉ
    Akk bongsu je tapi ada Kakak haha...
    Lawa gelang Datin :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Cuya ada abang je.. hehe
      Datin Cuya saja nak melaram XD

      Delete
  8. Emas Bangkok itu maksudnya apa ya cuya?

    Saya nih tipe yg tak bisa pakai perhiasan kecuali cincin nikah ๐Ÿคฃ. Tiap kali pakai gelang, anting, kalung, pasti lepas hahahaha. Ntah macam mana bisa lepas kaitan. Padahal kuat juga.

    Akhirnya tak pakai lagi. Tapi rutin beli Gold bar buat asset

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni emas yg gak sama macam emas betul. Emas ni adalah saduran emas.

      Sesetengah orang alergik juga pada barang perhiasan bukan. Syok bisa beli Gold Bar.. hehe

      Delete
  9. cantiknyeeee. vibes ii datin gituuu heheheh

    ReplyDelete
  10. beli kat mana tu?
    ada kedai fizikal yg jual emas ni kat Jasin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli online je... dekat Jasin tak pasti ada ke tak, tapi ada juga perasan orang jual emas dekat mall

      Delete