Followers

Sunday, February 11, 2024

Fakta Doraemon Yang Korang Tak pernah tahu!

@nacuyaa

Mesti first time dengar fakta ni kan? Sambil2 tu boleh kunyah coklat dari Arab ni Mix Tofilux, Safari & Soudan. Sedappp rasa macam KitKat pon ya, macam coklat Mars pon ya.. paduuu #faktamenarik #pickuplinemelayu #coklattofiluk #coklatarabmurah #coklatsafari #coklatsoudan #coklatarabmix

♬ Nasty x Whos That Girl - ARNEL REMIX



Ola Coconuts! Korang pernah dengar tak fakta Doraemon yang Cuya share  ni? Mesti first time kan dengar.๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

BTW, Coklat Arab yang Cuya beli mix dah sampai, tapi tula... haritu dah sampai, harini dah nak habis dimakan. Hahahaha



Ada TOFILUX, SAFARI , SOUDAN  & NUTBALL

Tofilux : Rasa coklat karamel
Safari: Rasa coklat Kitkat yang ada kacang sebab yang ni Peanut Crisp version ( Cuya suka yang ni!)
Soudan: Rasa cokalt MARS
Nutball: Coklat ada kacang hazelnut

Semua manis ya, siapa tak suka manis mesti tak suka.


Isi coklat SAFARI



Dalam Tofilux versi besar

Coklat lain tak sempat tangkap gambar dah lesap dah. ๐Ÿ˜‚
Lagi2 abang Cuya balik rumah semalam.

Kalau tentera Cuya datang rumah, sekelip mata je lesap coklat ni! Hahahahha


Biasalah lelaki kan, semuanya jenis pemakan guna banyak tenaga.


Ibu Cuya kalau tahu Cuya beli coklat ni mesti dia bebel dulu, pastu dia mintak coklat tu. Faham sangat ler mak-mak ni. Kita dah masak dah perangainya ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Kalau ayah tak banyak bunyi , Cuya tunjuk je coklat ni tangan dia laju je amik. HAHAH

Sesekali bolehlah merasa coklat Arab ni kan.
Ada orang review, Halal coklat ni ada pada kotak. Cuya tak dapat kotak, dapat plastik je jadi tak dapat tunjuk.


Korang pernah try coklat ni tak?






21 comments:

  1. wahh fakta doraemon terhebat ni pon wak baru tau., hehe

    ReplyDelete
  2. Tergugat Iman Mai sini..dap nyeeee

    ReplyDelete
  3. Lepas ni buat fakta Cuya yg orang tak pernah tau pulak ye?

    ReplyDelete
  4. amboi pickupline ii ni suka saya ke? hahahahah XD nampak sedap je coklat tu !

    ReplyDelete
  5. Hahahah fakta doraemon ni memang akak tak pernah tahu ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah akhirnya akak tahu juga rahsia ni XD

      Delete
  6. Assalamualaikum, Cuya. Maaf, lama dah akak tak berkunjung ke mari. Harap Cuya sihat dan baik2 sahaja ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.... Moga akk juga sihat sentiasa :D

      Delete
  7. Tak pernah try..
    Nampaknya nak kena cari ni. Terliur pulakkkkk

    ReplyDelete
  8. MZ tak berapa gemar mkn choc...sekali sekala ada lah jugak time craving (ie cadbury fruit n nut tu) tp now brand tu masuk dlm list boycott kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau taknak makan coklat boikot bole try coklat arab

      Delete
  9. Tofiluk ada banyak dijual di sini. Tapi saya cari Soudan dan safari tak Nemu lah ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ. Di market place Tokopedia dan shopee pun tak ada ๐Ÿ˜….tapi tak apa, saya akhirnya beli tofiluk saja ๐Ÿ˜„. Lumayan murah juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin belum masuk pasaran ya? Yang Safari memang enak betul

      Delete
  10. dapnya..tgk cuya update kat status ari tu...emmm..yummy

    ReplyDelete