Thursday, March 19, 2020

Nailogical By Cuya

Assalamualaikum ,Hello Coconuts!

Ya,seperti semua tahu isu terkini satu dunia adalah Covid 19 yang semakin merebak.
Dan semua orang tahu juga setiap IPTA dan IPTS diarahkan untuk tutup.

Masa mula-mula Cuya balik kolej ,abang dah cakap dah... "Nasuha, U lain dah diarahkan buat kelas online.Nanti kau tunggu je arahan Uitm."

Cuya dah macam...Serious la kelas online?
Then, hari yang sama Cuya dapat arahan macam abang Cuya cakap.The next day, dapat arahan untuk balik rumah pulak.

Cuya sebenarnya tengah berbisnes untuk subjek Entrepreneur (ENT)Hah..dah alang-alang Cuya cakap ni, jemput like page Cuya.

NAILOGICAL BY CUYA (LIKE TAU!!)

The best part is,sebelum Cuya balik Cuya dapat berniaga dan dapat Sales melebihi harga sales untuk subjek ENT ni. Alhamdulilah...sesungguhnya inilah rezeki yang Allah beri yang tiada habis-habisnya.

Cuya buat servis kilatkan kuku dan juga jual produk2 untuk kuku.Yang kelakarnya, customer pertama servis kilat kuku tu pensyarah! Cuya tak pernah menyangka pensyarah pon  berminat dengan servis Cuya.Dan yang seronoknya Cuya dapat tips tau! Bukan tips (cara2)  tapi tips (Duit tambahan ).

Rasa kelakar pon ya tapi tulah..rezeki Allah nak beri.Alhamdulillah.

Ala mana taknya lecturer buat,servis Cuya cuma RM3 je untuk sepasang tangan! Murah kan??
Hah..Kat bawah ni Cuya sertakan gambar servis yang Cuya buat.


SEBELUM

SELEPAS



Yang bawah ni semua selepas,lupa lak nak amik gambar sebelum.Hehe





Masing-masing puas hati .Siap kata lepas ni nak buat setiap bulan.Kuikuikui.

Lecturer kata mana ada orang nak buat servis ni kat UITM.Cuya rasa Cuya first la kot.
Lepas tu siap dapat nasihat dapat Madam dari kos Finance tentang cara penjualan Cuya.
Lepas ni Cuya akan perbaiki apa yang patut.

Cuya dah siap beli sarung tangan plastik ,dan mask muka.
Hand sanitizer pon dah ada untu kelengkapan servis mendatang.

Cuya berdoa agar semua rakyat Malaysia dapat mengelakkan diri daripad dijangkiti wabak Covid 19.
Amin...

3 comments:

  1. Kalau sekarang ni boleh buat bisnes jual mask dan pencuci tangan.
    pasti laku keras

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar..tapi stok mask pon mahal betul...huhuhu

      mask suma habis!

      Delete