Followers

Thursday, December 7, 2023

Selesai Sudah On Job Training!

Assalamualaikum, Hello Coconuts!


Nampak gaya entri Cuya yang sebelum ni ramai betul yang view ya.. HAHAHA

Baiklah, untuk entri kalini Cuya nak share lah detik-detik terakhir Cuya bekerja di Mini ASEAN pada 5 Disember 2023 , Selasa.


Tapi sebelum tu,



ISNIN ( 4 DISEMBER 2023)

Kami adakan majlis makan-makan sempena perpisahan Cuya dan juga sempena perpisahan semua orang. Makan minum semua kami daripada program K-Youth yang sponsor. Kita buat simple2 je

Nasi Ayam & Frozen rambutan - Cuya
Air Strawberi - Mira
Kek coklat- Faris
Curly fries- Sya




 Mira tengah cuba untuk mencuri fries


Lupa amik gambar..ada video je..hehhe


Nila ofis kami! Rumah Filifina


Mira, Faris dan Che Man sedang posing

Mira kunyah apa tuuuu

Selfie berempat yang wajib.

Happy masing2 ya!


Faris dan peacenya


Kak jestinah dan Che Man


Syahmi, Zaidi Bos ATV dan Che Man

Suruh senyum baru nak senyum! Hahah

Gelak apa tu Zaidiii

Hari isnin ramai takde, tu yang sikit je hadir. Takpelah, mana yang ada la ehh...Masheh sebab datang!



Selasa , 5 Disember 2023

Cuya senyap2 ambil gambar diorang yang tengah ralit dengan fon masing2.

Posing sebab masa ni pegawai kami Kak Aina ajak  makan luar.

Kasi senyum shatuu kali!







Kak Aina lanje teh kundur. Teh ais cincau tu Cuya order sebab favourite!





Kek Batik Biscoff kak Aina lanje.
Ada lagi satu ayam korea, tapi Cuya lupa amik gambar...adehhh

Ni sume kak aina suruh pilih nak makan apa

Masheh Kak Aina!!!



Lepastu masa jalan ternampak Kak Jestinah berniaga bunga, terus teringat sabtu ni Faris konvo!
So Cuya bisik2 dekat Mira dengan Syaza, ajak belikan bunga.

Kitaorang belikan bunga paling besar dengan Kak Jes. Sebab Kak Jes pon sponsor juga sebahagian daripada bouquet ni.

Happy Graduation Day Faris!!
Tahniah sebab result meletup uollss  Hehe


Pre Convo bersama geng MMACP!
Mira tak habis dengan alpha pose dia. XD

Kenapa Cuya terlebih happy macam kita yang graduate? HAHAHA


Family photo gitu! Hahhaha

Presenting Faris!


Tunjuk Faris!

Cuya jerit kat Faris " Buat Mini loveeee! "
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


Balik tu tumpang kereta Syaza nak pergi parking, tup2 dia bagi plastik beserta lukisan kartun Cuya
Haishh sweet eh Cajaa..Masheh!! ๐Ÿ’‹๐Ÿ’—๐Ÿ’—


Apapon Cuya enjoy sebab bekerja kat sini. Terima kasih semua sebab dah bagi kenangan indah pada Cuya untuk ingati. Ada rezeki jumpa lagi.  PASTI!'

Sebab dah plan kan nak keluar? Hahhhhhh

Janji mesti ditepati!


Jumpa lagi gaiss!









29 comments:

  1. Seringnya perpisahan itu diiringi dengan perasaan sedih. Tapi semoga tidak demikian ya Mbak, malah tetap diusahakan untuk happy apalagi dengan teman-teman yang selalu support...dan itu hidangan sebagai menu perpisahan sangat mengundang selera.

    Usai on the job training apa rencana Mbak selanjutnya? Akan bekerja dimana kah?

    Salam,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih merencana lagi perjalanan seterusnya...

      doa yang baik2 ya :D Makasih

      Delete
  2. taman mini Malaysia ke tu? Pernah sampai ke sana pd thn 1988 dulu... masa tu ia baru dibuka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya...sekarang dah lain dah..

      ada dua syarikat dalam satu tempat.. Masa dulu2 memang popular kan

      Delete
  3. Setiap pertemuan, akan ada perpisahan namun media sosial akan jadi penghubung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul....... Sekarang mudah ada media sosial, hujung jari je

      Delete
  4. Foto kalian yg ber4, pose yang cewek dah banyak ganti gaya, yg cowok pula steady dengan gaya itu ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

    Pasti sepi kan tempat kerja, cuya tak ada ๐Ÿคญ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya..yang cowoknya kekal konsisten......
      HAHAHA Iya, pasti sepi, karana mereka bertiga punya karakter yang sama, sedangkan Cuya yang jauh beda XD

      Delete
  5. Moga persahabatan kekal selamanya. Moga semuanya yang terbaik buat Cuya kelak. Stay sweet. ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  6. Uniknya rumah filifina tu... Kalau buat home studio lagi unik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tu kalau dapat buat studio.. leh karok..heheh

      Delete
  7. aaaa sis cuya tak pernah tak comel! semoga friendship sis cuya kekal sampai ke jannah aamiin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha mashehhh zaty! aamin insyaAllah <3

      Delete
  8. mini asean ayer keroh melaka ke nih., hehe dh lama wak x singgah ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah....Mini Malaysia dah bertukar menjadi Malaysia Heritage Studios.. sudah melakukan penjenamaan semula

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Salah Tanya soalan..taman mini malaysia tu yg dekat zoo tu ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa..tepat sekali... selalu pagi2 ke petang kitaorang dengar singa mengaummm...hehhe

      Delete
    2. Seriuslahhh Nasuha...๐Ÿ˜ฒ

      Delete
    3. iyaaa.... biasa dengar tu...sebelah2 je kitaorg... hehhe

      Delete
  11. tahniah cuya dah habis internya...x pnh masuk mini asea tu, lalu je selalu...hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. boleh la dtang ke Malaysia Heritag Studios

      Delete
  12. Tahniah cuya.. Alhamdulillah dah pun selesai tapi part tak best tu kena berpisah dgn sahabat2 yg dah lama bersama.. Life go on...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih... Ya dunia ni mesti ada bertemu dan berpisah.
      begitulah cycle kita..

      Delete
  13. Replies
    1. Alhamdulilah ...rezeki dapat berjumpa orang baru :D

      Delete
  14. Indahnya persahabatan, semoga ianya terus kekal hingga ke akhirnya.. Kenangan inl akan menjadi satu momen yang indah dalam kehidupan kita..

    ReplyDelete