Saturday, July 18, 2020

Origami Trishaw Ala Cinderella Carriage (Aku Gagal??)


Assalamualaikum,Hello Coconut! Gosh berhabuk weiii sini! Hahaha...Lama sudah Cuya tak upload,ada lagi ke yang sudi singgah? Apapon Cuya dah selesai semester kedua! Alhamdulilah...nak tunggu result je....ish seram noks!

Dan yang paling penting,Cuya kembali dengan karya baru...ehem...tapi...tula..

Cane nak cakap ek...karya ni...erm...ermmm

GAGAL!!

tapi takpe,walaupun gagal,Cuya gagahi diri juga nak tunjukk korang.Takpe,gagal sekali tak bermakna gagal selamanyaaaaa. Ya dok? Hehe..


I present to you,my Origami 3D Trishaw Ala2Cinderella Carriage... (panjang nau nama)








(Ce tengok background laptop,nampak apa2 tak? hehehe)





Ya,Cuya tahu tak cantik mana...but...Cuya dah usaha.. (tapi kurang hahaha)

Cuya akan cuba buat yang terbaik next time!


Next, Cuya share karya lukisan abstrak yang baru Cuya buat malam ni. Yang trishaw ni pon baru siap harini...





Aku ingin sendiri,
Jauh daripada manusia,
Aku ingin sendiri,
Membenam jiwa dan raga,
Aku ingin sendiri,
Mengendong rahsia,
Yang alam semesta tak ketahui,
Angin bawa aku pergi,
bilang pada langit aku ada disini,
Menanti sesuatu yang tidak pasti,
ku bilang benda yang sama,
aku hanya mahu sendiri.


Lukisan ni macam orang stress je kan...stress buat origami.kekekek..
Takdelah..Cuya kalau lukisaan macam ni pakai bedal je...jadi tak jadi belakang cerita,
janji main kaler2...

Okay,till next post.Cuya dah ada idea nak post pasal apa,,,
macam nak buat haul..kita tunggu eh!



10 comments:

  1. Best buat origami. Tapi kena buat time free sebab kena extra fokus.

    ReplyDelete
  2. wah daebak !! selalunya tahu buat origami kecik kecik je

    ReplyDelete
  3. Bukan senang nak buat origami tu.. mencabar kesabaran juga tau..

    Btw, lukisan tu memang nmpk mcm tgh stress je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..mencabar kesabaran dn mindaa

      Kan...lukisan tu mcm stress..tpi tkdele stress mana pon...hahah

      Delete
  4. Kreatifnya. Btw saya dah follow back.

    ReplyDelete