Wednesday, July 22, 2020

Aku Try Barang Craft baru (Lazada Haul)



Assalamualaikum,Hello Coconuts! Cuya kembali lagi dengan entri baru.
Haish..bila ada mood blogging,hari- hari nak tulis entri.Kalau tak..mood asyik kelaut  je.HAHA

Cuya malas nak berjela panjang cerita,kita straight to the point je la. Masa RMO haritu, Cuya ada bual haul Shopee  ,

Boleh tengok dekat sini --->  SHOPPING RMO

Dalam tu juga Cuya ada cakap Cuya beli barang lain,tapi Cuya tak tunjuk. Haul kalini adalah dari Lazada. Ni la kali pertama Cuya beli dari Lazada setelah lama tak beli dari situ.Sebab Cuya tak biasa sangat beli dengan Lazada.

Cuya beli dekat Lazada sebab barang Cuya nak takde dekat Shopee.Kalau ada pon mahal dan seller dah lama tak online.Nak tahu apa Cuya beli? Hah baca sampai habis  :D


Item pertama yang Cuya beli adalah

1)10 Selfie Ring Light with 50 Extendable Tripod




Cuya tak tangkap gambar barangnya la,tapi Cuya dapat exactly macam dalam gambar. Masa mula2 Cuya dapat tu,excited gila! Hah sebelum terlupa, korang rasa kenapa Cuya beli Ringlight tripod ni?
Memandangkan Cuya sibuk dengan kelas online sebelum ni, Cuya rasa memang Cuya perlukan item ni untuk pembikinan video presentation.

Item ni sangat penting tau! Sebab kalau takde,susah Cuya nak ambil video,tak memasal buat video dekat lantai je.Uhuks...Harga pon murah tapi kalau korang nak beli,jangan expect tinggi sangat la macam yang mahal punya..Hahah..

overall so nice and recommended!  Kalau korang nak cek,boleh tengok sini ya  RINGLIGHT
Tapi kalau korang mesej seller,dia takkan balas.Hahah..tapi Alhamdulilah,Cuya selamat terima barang.

Siap ada remote untuk tangkap gambar plus ringlight with 3 colors.

2.Quilling Kit Tool


Item kedua ni ada alat crafting kertas yang lama Cuya nak beli tapi selalu terlupa. Akhirnya,selepas gigih buat research kedai mana ada set bahan yang Cuya nak. Alhamdulilah dapat sambar satu set lengkap yang sesuai buat newbies macam Cuya.

Bagi yang bukan crafter,mesti tak tahu apa ni kan? Nila dia seni kertas. Seni kertas ni boleh buat seni macam di bawah ,

SUMBER GOOGLE

25 Beautiful Quilling Flower Designs and Paper Quilling Cards ...

Boleh buat gambar untuk di frame kan

art crafts ideas: 3d quilling dolls

Anak patung kertas
Quilling and Monoprinting - In A Tickle
Hias nama pon boleh


Macam2 benda creative korang boleh cuba buat dengan quilling ni.Cuya belum start lagi,Cuya buat basic je..Insha Allah..nanti Cuya free Cuya try dan share dengan korang.
Excitednya! heheh


Kalau korang berminat,boleh la singgah kedai ni.Lupa nak cakap,Cuya orang first yang beli quilling tools dekat kedai dia.Memang amik risiko betul! HAHA



Okay lah, tu saja yang Cuya nak share apa yang Cuya dah beli.Nampak gayanya,entri Cuya dah penuh dengan haul je..Herm,,bila la boleh jadi youtuber? HAHAHA


Adios Amigos!

7 comments:

  1. nice..should get my daughter to follow you

    ReplyDelete
  2. that ring light is in my list too

    ReplyDelete
  3. Menarik la quilling tu.. tapi.. saya kurang berbakat nak main seni macam tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala benda ni senang je..main bentuk2 kan kertas je...bole cri tuto kat internet :)

      Delete
  4. Seni kertas tu nampak menarik untuk dicuba..

    ReplyDelete