Followers

Thursday, February 29, 2024

Kisah Melaka Free Kemasukan Tempat Pelancongan pada 20 FEB 2024

Assalamualaikum, Hello Coconuts!

Rasa macam lama pula tak menaip nak berceloteh. Padahal banyak je benda nak cerita. Mencari mood la orang kata... Hehehe

Korang ada dengar2 tak cerita yang Melaka ada beri kemasukan free untuk 10 buah tempat tarikan pelancongan pada 20 Feb 2024 sempena cuti umum untuk orang Melaka? Dan ceritanya tempat Cuya kerja terpilih antara 10 tempat tu. Mana lagi kalau bukan Malaysia Heritage Studios (MHS).

Cuya pulak kerja masa hari kejadian, bayangkan betapa ramainnya orang yang datang ke MHS tu! Korang ada datang? Elok la tu tak datang.. beratur kemain panjang ke belakang orang ramai. Hhahaha




Gambar sebelum sampai ke tempat kerja


Cuya jaga bahagian Batik & Game Tradisional


Game tali getah ( Skipping)


Game Gasing


Salah seorang staff, Kak Farah jaga bahagian sumpit

Customer terawal yang main sumpit


Seorang kanak2 sedang menyumpit


Partner Cuya, Syakir sedang layan customer untuk permainan Guli


Customer sedang mencuba permainan Guli


Customer sedang bermain gasing


Customer sedang warnakan batik 




Customer sedang main tali getah






Betapa ramainya customer yang datang. 


Full house!



Dalam kedai pon beratur



Customer sedang tulis atas Love Lock ๐Ÿ”’





Muka lepas habis kerja.

Baraiii hahahahah


Apapon penat dan mengantuk. 
Ramai orang Melaka yang datang, maklumlah Melaka cuti. Hehe

Sekurang-kurangnya dapat juga pengalaman begitu. Best juga jumpa orang ramai. Al maklumla kita extrovert cuma penat jelaa.

Macam2 peel customer ada

Harap2 akan datang jangan bagi free lagi macam ni. HAHAHAH




23 comments:

  1. cuya, nanti kalau suatu hari nnti kak lady dtg sini.. tegur2 taw.. dah lama sungguh x pergi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyAllah kak.. kalau saya masih ada disitu saya tegur .. hehe

      Delete
  2. Pergi Melaka tahun lepas tak pernah tahu pulak pasal MHS ni. Kene pergi lagi la tahun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jemput datang kak... tempat ni baru rebranding

      Delete
  3. Benda free mestilah ramai yg kerumun kan...
    Syabas Cuya, jadi sebahagian dr peristiwa penting :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah betul... terima kasih.. taknak lepaskan peluang jumpa orang ramai :D

      Delete
  4. Dengar pun memang padat semua tempat free tu. Bagus jugak bagi peluang rakyat menikmatinya. Alaaa kesian Cuya penat ya. Tapi tetap sweet. ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penat tu boleh tahan, yg jaga tiket lagi penat.. Cuya jaga bahagian okay sikit.
      Hahhaha muka penat pon sweet ya XD

      Delete
  5. yeay sis cuya is backkk ! meriahnyeee ! busy betul sis cuya lately niii.. take care, sis cuya! happy go lucky alwaysss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biaslah... kalau dah kerja mood menulis tu ada takde je gitu... hehe

      Delete
  6. memang best la bila dpt masuk foc tuuuuuuu good job cuya heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukang masuk tu bestla... yg tukang kerja ni hahh XD

      Delete
  7. Nnti nak dtg dgn rombongan sekolah lah..mcm best untuk budak2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh2...nanti booking dulu ya, baru dpt harga murah

      Delete
  8. Waaa ramai nya yg hadir.. Meriah sangat2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya meriah... Zoo Melaka time tu terlebih meriah.. xD

      Delete
  9. seronoknya..ramai but tu la..memang penat la kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penat dan ngantuk tapi bestla dpt pengalaman.. boleh share kt sini

      Delete
  10. patut bagi free tu staff kena dapat elaun balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitaorang dapat bayaran double hritu.. hehe

      Delete
  11. penat kan.. ramai betul org mentang2 la free. cousin mama patah balik tak jadi dia nak masuk yg free2 semua tu. ramai sgt. dh lepanas terik

    ReplyDelete
  12. tak dpt nak byg kan masa tu
    dia punya sesak tuuu
    sy tgk video pn dah rs sesak...

    ReplyDelete
  13. Hahahahahha langsung ramaaaai ya cuya ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Oh jadi tempat ini ada banyak memperkenalkan permainan zaman dulu yg sering anak2 mainkan yaa? Menariiik. Nanti lah kalo saya ke Melaka lagi, pasti datang kesini. Harap2 cuya masih di sana juga ๐Ÿ˜„

    ReplyDelete