Followers

Thursday, November 30, 2023

Menghitung Hari Terakhirku

Assalamualaikum, Hello Coconuts!

Rasanya lama Cuya tak update perkembangan terkini Cuya di tempat kerja Cuya. Tup tup dah nak habis dah tempoh On Job Training Cuya selama 3 bulan. Minggu depan adalah minggu terakhir Cuya sebagai pekerja sana. Perasaan? Hermm.... Sedih ada, gembira pon ada. Campur baur la.

Sedih sebab lepasni susah nak jumpa ofismate Cuya. Mira, Syaza and Faris. Tak lupa juga pada staff lain yang banyak tolong Cuya. Kak Jes, abang Epul, abang Fauzi ,Che Man dan juga Zaidi. Yang paling penting pegawai Cuya, Kak Aina. Kalau kak Aina tak approve Cuya masuk kerja, Cuya tak merasa semua ni.


So harini Cuya nak share gambar Cuya selfie dengan ofismate Cuya. Tapi Faris takde,sebab dia jarang suka bergambar, lagi-lagi budak perempuan je jenis huhahuha. Marilah kita enjoy gambar kami!
@nacuyaa

So pinky today ☺️ #outfittransition #outfitstransitions #ootdtransition #ootdfashion #ootd

♬ original sound - Unreal Margot Robbie


Sebelum tu kita tiktok duluan. Buat transition gitchuu..
heheheh


Ni baju yang Cuya beli di tiktok. Baru first time pakai. Terang gila kan warna? dia macam...
IT'S SOOO CUYAAAAA

@nacuyaa

Favourite lollipop 🍭 #povs #lelakiberkacamata #sukalelakiberkacamata #pointofviews #povperempuan #povkacamata

♬ original sound - Nacuyaa - Nacuyaa


Sempatlah buat tiktok time rehat, kemahen!


Peace no warrrr


Love Arm satu kali!

Selfie tanpa Syaza , Syaza lagi sakit di rumah. Barangkali sedang nonton korea di Tab nya.

Nak lawan? Lai lai!

I love the vibe in this photo. Nampak happening!

Main cak-cak di balik pokok.


Ikut gaya posing Dma Islam yang viral kat tiktok. elaport port...

Posing gaya Alpha

Baru nak ada gambar proper, si mira ni spoil kan lak.. hahahha


Nak lompat tapi timing tak kena lak. Cis. Maka jadi lah posing gini heheh


Cuya suka gambar ni, sebab nampak bonding bagus antara kami.. Ceh!








Ada dah geng trio.

Alpha pose. Hahaha


Peace no war modified

Love arms

Masing-masing semua pakai baju lain-lain. Sorang memang formal, sorang macam nak gi sukan, sorang gaya casual.


Posing 0.5 ! Selalu posing gaya ni trending la dekat tiktok sume. Orang muda mungkin tahu la kot.

Inilah dia trio yang buat kerja sama-sama, kena marah sama-sama, berpeluh , lepak, datang lambat, rehat awal...sume sama-sama. HAHAHHA

Cuya dan mulut nganga berpisah tiada.



Harini takdelah nak wish perpisahan ke apa, tu wish kemudian la ehh
Kita share gambar happy2 jela. Tak mo nangis-nangis ya. Hehe








@nacuyaa

Nak satu bole? 🀭🍭 #povsmalaysia #povs #povsperempuan #povslelaki #povskelakar

♬ original sound - XVX - XVX


Masih lagi POV ..memang taste Cuya gini. Jangan kecam ehh HAHHAH 


Time mood rajin nak bertiktok, baru ler rajin nak buat video bagai..Kalau malas, malas juga.. Hahah



27 comments:

  1. Tentu banyak kenangan indah walau 3 bulan praktikal kat sinun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya sudah tentu! Yang lawak pon ada... diorang ni semua kelakar dan gila2.. hehe

      Delete
  2. Kak linda lah tu yg x tgok tiktok... Hahaha... X in trend betoi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah takpe kak.... kadang2 Tiktok ni pon ada yang tak bagusnya... berita2 yang merapu pon nak viral
      hahaha

      Delete
  3. Teringat hbs Zaman OJT dulu²...opismate da bagi hadiah Perpisahan..skli kena posting department yg sama...πŸ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..untungla dah dapat hadiah dulu... kalau tk takut tk merasa je hadiah tu bila diorang tahu cite benar..
      hahahhaha

      Delete
  4. Replies
    1. Ya sini hutan2 je... damai gitu penuh kehijauan

      Delete
  5. Gak terasa sudah mau berkahir aja masa prakteknya..senang Tiktok yaa.seruu..πŸ‘

    ReplyDelete
  6. Striking betul kaler baju cuya..nmpk ceria!!!

    ReplyDelete
  7. perpisahan tu memang pedihhh...
    tapi InsyaÁllah lama2 nanti ok..

    ReplyDelete
  8. wah kemain baju cuya..pink terang betul..haha..salute cuya berani pakai warna terang camni..kalau akak selalu amik kaler malap2..haha..husband akak pun duk ckp, x ada kaler lain ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha Warna memang main peranan, ibarat personaliti seseorang gituu hehehe

      Delete
  9. Wahhh Cik Cuya bukan main posing yer... Cantik & padan dengan warna pilihan.. BTW MYiDEAKiNi hujung minggu mahu pulang ke kampung Melaka.. 😊😊😊😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe terima kasih... wah selamat pulang ke Melaka

      Delete
  10. baju color terang tu tk smua berani pakai...cantik...dr jauh org dh nmpk color bj cuya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, perlu berani utk pakai baju terang.. hehe

      Delete
  11. I love the colour! It's giving barbie gituuu! hehehe. you guys are adorable and i love the dma's pose over there bahahaha. what a beautiful journey you got there!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i love barbie! heheh dma's pose is a must yoo! hahahahha
      Alhamdulillah for the journey <3

      Delete
  12. Salam kenal Mbak Cuya. Baru pertama kali ini saya berkunjung ke blognya yang tampilannya sangat ceria.

    Oh ini usai on the job training ya? Rupanya Mbak masih sangat muda dan baru graduate juga.
    Selamat dan sikses selalu untuk Mbak.

    Salam persahabatan dari saya di Sukabumi, west java, INA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal, iya baru usai on job training...terima kasih!
      Salam persahabatan daripada Melaka, Malaysia

      Delete
  13. terasa kejap je kan cuya? tup tup dah nak habis 3 bulan.
    lepas ni rajin2 laa hubungi mereka. jg ukhwah baij2. insya allah bila kita baik dgn ramai org, maka yg baik2 akan dtg kpd kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kejap sangat........laju masa berjalan , hermm
      Insya Allah moga yang baik2 saja yang datang :)

      Delete
  14. Tak semua orang cocok pakai warna fuschia macam tu. Tapi memang sesuai untuk cuya πŸ‘❤️❤️❤️. It's soo you πŸ˜„πŸ˜„.

    ReplyDelete