Monday, May 18, 2020

RMO SAYA: ORIGAMI 3D MIAO THE CAT



Assalamualaikum,Hello Coconuts! Cuya kembali lagi dengan satu hasil kerja origami 3D.

Kali ni idea nya datang secara rambang,asalnya nak buat pasu ke apa kan,last2 teringat birthday member dah dekat,so ....buatlah satu untuk dia.Walaupun tak dapat nak bagi dia.Cuya harap next sem dapatlah jumpa dia dan classmates lain







Introducing to you,
Miao the Cat!


Cuya buat sebab ada lebihan kertas,
warna ni je yang dah lipat,so Miao ni nampak rare gitu kan?Kekekke🤣🤣


What will be my next project?
Herm..

Assignment melambak,ada hati nak berOrigami lagi.
HAHAHAH

Harap dapat curi masa la buat ><"






27 comments:

  1. cukup cantik dan kreatof...i like it

    ReplyDelete
  2. Assalam... balas kunjungan. tahun berapa sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam...saya dah Semester 2 ,degree :)

      Delete
  3. omg pandainyaaaa. kreatif sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! :D bole try buat...heheh

      Delete
  4. haha assignment perati je tu. apa pun gigih la awak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula tu..kecik besor je esaimen tgk sy..hahaha

      Delete
  5. creative! tak pernah berjaya buat origami ni, mungkin sebab kurang minat lipat2 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang perlukan kerajinan dan kesabaran yg tinggi..heheh

      Delete
  6. Berbakat betul la awak ni. Btw, boleh relate dgn part assignment tu. Assignment saya sukar betul nak buat, benda lain macam aduh. Senang sangat nak buat hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..tahu takpe..benda kita minat boleh lak buat..benda tak minat takleh buat lak..hahaha

      Delete
  7. Assalamualaikum cuya, mula2 tengok gambar tu, terfikir jugak, haiwan apakah itu? adakah seekor burung. tapi bila baca entri dan tengok balik, ohhh miow rupanya. warna rare... heheh tapi tetap comel... kreatif betul tangan cuya.

    WAlau assignment berlambak, tapi kalau dah minat buat origami tu tak apa.. sekurang2nya boleh release dan sebagai terapi minda. 1 assignment 1 origami siap! hehehe Take care cuya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam SS...herm..memang sekali pandang tk mcm kucing pon...sebab warna yang terlalu 'extra'..hehehhe

      Betul setuju,kalau dah minat tu..esaimen bnyk pon terasa nak buat je..hehehe

      Delete
  8. kreatif tul cuya. apa kata buat origami dan pasarkan dlm talian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau postage mahal la abe kie..sebab pos laju die ikut size kotak...tapi Cuya tak tahu la di masa akan datang..tapi dulu Cuya jual juga origami ni..heheh

      Delete
  9. hey! i'm a fan of cat! comei la cuya.. taknak buat tutorial ke mcm mana buat meow tu..excited nak try nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..tak menyempat buat tuto...esaimen melambak..hehehe

      Delete
  10. ya ampun !! rajinnya dia.. hee~ comel !!

    ReplyDelete
  11. SELAMAT HARI RAYA!! best entry ini.. done follow u, follow me back.. tq
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete