Thursday, September 3, 2015

HARI RAYA AIDILADHA GIVEAWAY BY YAYA CENDANA













Terkejut mak!
Rm200 tu banyak tau!
Boleh buat susu anak. *macamla ada anak



Mesti berusaha dapatkan hadiah tu!
*Muka tamak*


Melati kuntum tumbuh melata,
sayang merbah di pohon cemara,
Assalamualaikum mulanya kata,
Hamba sembah pembuka bicara.

*Eceh macam nak berpidato pulok!




*berangan kejap





Cantik sungguh si kura2,
cantik lagi Yaya Cendana,
syawal sudah pun menjelma,
mohon maaf daku pinta.

Meriah sungguh hari raya,
sini sana pasang pelita,
Kaum keluarga berkumpul bersama,
memeriahkan lagi hari bahagia.

Anak itik anak serama,
Anak dara anak teruna,
singgah sini singgah sana,
Jemput makan juadah yang ada.


dam dam dum sana sini,
meriahnya bunyi mercun naga,
sekarang sudah di penghujung entri,
terima kasih sudi membaca.


Tulis ku tidak cantik,
tak secantik cek mek molek,
Moga semua orang gembira,
dengan entri ku tulis seadanya.


Selamat Hari raya kepada semua pembaca blog saya!
Walaupun dah lama berlalu tapi aura raya tu tetap terasa ye dok?
Terima kasih sejuta lemon kepada yang sudi membaca entri saya yang tak seberapa

Sekian....
.TAMMAT

7 comments:

  1. Hai..Hai..Ada Orang Tak ?Mimi Singgah Sini Dari Segmen Yg Sama.

    http://mimirheem.blogspot.my/2015/09/giveaway-ketiga-hari-raya-aidiladha-by.html

    Semoga Berjaya..

    ReplyDelete
  2. assalamu`alaikum & hai...terima kasih kerana sudi join segmen yaya yang ketiga ni...semoga berjaya :)

    terima kasih juga sudi buat ucapan panjang - panjang ni...Allah.....rajin sungguh...apa pun...
    yaya dah follow sini... :)

    mohon jasa baik komen murni di http://www.yayacendana.com/2015/09/book-your-ticket-for-laugh-die-you-two.html

    terima kasih :)

    ReplyDelete
  3. gd luck..jom singgah
    http://fififizahresepi.blogspot.my/2015/09/giveaway-hari-raya-aidiladha-by-yaya.html

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Ya. Menang. Sebab Yaya yg beri link blog adik dalam grup whatsapp sponsor GAnya.

      Dunia Niaga ieta Enterprise

      Delete
  5. Assalamualaikun nasuha...boleh yaya minta nombor whatsup nasuha x... ?? ^-^

    ReplyDelete