Sunday, November 22, 2020

Lukis Potrait Digital untuk Pertama Kali? Jadi ke?


Assalamualaikum, Hello Coconuts!
Cuya is back...ceh macam lama nau tinggalkan blog. Yalah,dulu selalu update,sekarang busy  jadi jarang la update.

So,untuk entri kalini Cuya nak share achievement Cuya selepas Cuya dah beli drawing tablet HS64 Huion haritu.Alhamdulilah...Lepas Cuya dah godek2 apps dan tanya masta Cuya ( Shoutout to Aziera Azman!), Ziera adalah sumber inspirasi Cuya..gitue~ hehehe

Akhirnya...Cuya berjaya menghasilkan potret.Pada awalnya agak tak kemas la...tapi Cuya belajar and discover..dapat la buat yang okay sikit.

Dan Cuya ada open request untuk penonton Whatsapp Story Cuya..ternyata ramai yang berminat nak Cuya lukis. Yalah..Cuya bagi free je..sebab nak practise..hehehe

Potret daripada sekadar mencuba..hitam putih..ke berwarna. Hanya dalam sehari dua boost up!

Jom tengok potret digital drawing Cuya!


Masa ni Cuya sahaja je cuba lukis kawan Cuya, Aimi nama dia.

Sebab tu Cuya dah tahu guna apps ni sikit2.

Nila potrait pertama Cuya buat...nampak nau takde skill..HAHA


Ni potrait kedua..bila Cuya discover senanya mudah je nak kaler mengaler ni..

Tia nama dia tau...Lepas dia tengok lukisan seterusnya banyak dah berwarna,
dia jadi sedih sambil berkata
"Aku dengan Aimi jela lukisan hitam putih? :( "

HAHAH


Ini Haziq.Dia request Cuya lukis gambar dia.
Sama juga macam situasi Tia,bila dia tengok Cuya kaler mengaler,
dia pon nak gakkkkk

Hahahah


Ni Qilah, potrait pertama berwarna.Masa ni Cuya tak tahu kenapa Cuya rajin
sangat nak warnakan.Cuya cuba je..tapi line lukisan ni tak smooth.
I am noobies jangan kecam XD


Si mata cantik, Najla.Dia pon request juga..Katanya nak tampal gambar ni kat dinding.ewah!


Ni mek Onni..my niece..dia tak sedar dirinya dilukis..hahahahha


Ni rosyam nor.OPPS! Gurau2..

Ni Nazry..panggil dia Y ( WHY?)
Cuya saja lukis gambar dia..dia tak request..

rezeki dia..dia suka sangat lukisan ni..heheh Thanks Y jadi model aku..heheh
Dia kata  " Tak sia2 kita tengok video unboxing haritu"
Sebab haritu Cuya unboxing HS64 ni dekat Ws😂

Dia kata biasa orang bayar dia 5K gak untuk amik dia jadi model,untuk Cuya free je!
HAHAHA


This preety girl ,Iqa.Senyuman dia paling bright gila kat kelas..heheh



My mom! Cuya lukis semalam sebab tak leh tidur.Dalam kul bape tah tapi pagi buta.
Diam2 Cuya lukis dalam gelap..tapi ibu kata takde rupa ibu pon.HAHAH..sedih tul


This one is the previous one,Haziq.Dia kan request kaler..so here it is!


My bro..Dia kata mata dia nampak juling and mulut cam ikan.
Memang family sendiri kuat kecam eh??🤣🤣



Cuya rasa Cuya boleh buka bisnes la kan? Tapi masa lak takde....

ada lagi a few requests kena siapkan. 
\
Thanks sebab semua request dengan  Cuya Express Arts!


p.s- gambar2 ni adalah sebahagian besar Classmate Cuya.Shoutout to my classmates! Love you~💕💕

22 comments:

  1. wow wow da hebat da sekarang..perghhh
    teruskan melukis okay

    ReplyDelete
  2. Hahaha kena kecam dengan abang sendiri xD

    Tapi cantik lukisan2 awak, ada potensi. Kalau praktis lagi lama mesti lagi kebaboom. Saya pon baru2 ni ada terfikr nk beli tablet, lepas tu bila fikir2 lukis atas kertas pon tak lepas, saya kuburkan je hasrat tu, lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg Cuya memang XD

      ala takpe..lukis je..melukis ni boleh belajar,lama2 practise mesti power..
      hehe

      Delete
  3. Wah, hebatlah Cuya.. Akak memang kayu dalam lukisan even masa SPM dulu memang ambik subjek pendidikan seni tapi ke laut.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon tak pandai mana kak...buat asal boleh asal jadi je
      digital ni lgi senang sikit drpd hand drawing

      Delete
  4. Wow menarik cuya! lepas ni boleh la bt biznes sndri kan..lukis2 :)

    ReplyDelete
  5. You're so talented Cuya! Boleh jadikan side income ni or maybe your next career? Hehe xx

    lenne | www.lennezulkiflly.com

    ReplyDelete
  6. this is amazing! hebatnyaa.. nanti sapa2 nak buat digital figure boleh la upah cuya buatkan right

    ReplyDelete
  7. Wah, ternyata anda punya bakat melukia.
    Keren hasilnya.

    Terus semangat ya.
    Salam sukses.

    ReplyDelete
  8. Wahh heheh ini rupanya nama diaa. adik selalu cakap nak minta beli benda yang boleh lukis mcm komik. boleh tgk2 ni heheh

    ReplyDelete
  9. Nice!
    Nampak distinguishable features setiap portrait

    ReplyDelete