Tuesday, November 17, 2020

Aku First Time Beli Drawing Tablet! HUION HS64


Assalamualaikum ,hello Coconut!

Terasa dah berhabuk blog ni.Jadi kita nak sapu-sapu sikit kan kot2 ada sawang.
Harini hari bahagia Cuya sebab parcel Cuya dah sampai! Takde la lama tunggu,tapi bolelah..barang luar kan.

Cuya telah mendapatkan satu gadjet yang mungkin tak ramai pon nak guna.Barangkali dalam kalangan pelukis atau cikgu amat memerlukan produk ni. Cuya telah membeli drawing tablet atau tablet lukisan untuk praktis melukis digital. Cuya dari dulu mengimpikan drawing tablet, tak sangka Cuya dah dapat sekarang di depan mata.

Cuya telah membeli....



Cuya beli dekat shopee je.Cuya beli sebab Cuya tengok kawan Cuya ada beli,dan dia kata okay .so Cuya malas nak survey table lain.So here it is!

Harga asal tulis dekat shopee lebih kurang 180.Tapi harga jual RM123.
Memandangkan semasa sale 11.11 Cuya menunggu..punya tunggu..punya tunggu..

dapat lah harga paling murah RM109.99
Tapi Cuya ada coin,jadi jadi la RM107.61

Alhamdulilah..tak sia2 dengar cakap ibu,dia suruh tunggu.

Sebenarnya Cuya nak beli dah time kul 12 pagi tu..tapi harga tak turun2..punya la frust, sib baik beli dalam kul 11 pagi tu...







Ni Cuya try dekat paint biasa..hodoh tul.HAHAH



Ni first attempt lukis dekat fon

Second attempt

Dekat fon Cuya download ibisPaint X

nice gak tablet ni...Cuma Cuya kena biasa kan aje..\
Cuya sahaja cuba2..sebab nilah impian Cuya...nak melukis digital.Alhamdulilah..Alhamdulilah :D


Apapon,lepas ni Cuya akan lebih semangat untuk praktis melukis!

Caiyok2!\
Adios Amigos!






11 comments:

  1. Mudah2an menjadi pelukis terkenal suatu hari nanti

    ReplyDelete
  2. Pernah jugak jenguk2 drawing tablet kat Shopee, sebab tangan berketar-ketar bila nak doodle pakai mouse.
    Tapi, fikirkan balik, bukan keperluan diri, Cancel.

    ReplyDelete
  3. wow bestnyee..menariklah teringin nk satu hehee..kak shida dah lama tgal zaman melukis ni..

    ReplyDelete
  4. wuishhh macam best je❤️tapi saya tak reti nak melukis kikiki buat corak corak gitu gitu bolehlaa

    ReplyDelete
  5. uncle punya dah naik haus dah sebab hari2 guna... tapi memang lama dah pon... brand wacom

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke..bole haus ya uncle? haritu pon ad org nk jual secondhand wacom

      Delete
  6. practice make perfect, cuya..keep practice. insyaallah mesti makin lama hasil lukisan makin cantik nanti.

    ReplyDelete