Monday, October 4, 2021

TIPS UNTUK UNLOCK POTENSI LUAR BIASA



Assalamualaikum and Hello Coconuts!

Sebelum ni, Cuya ada join kelas tiktok oleh @brosafuan. Jadi harini Cuya nak kongsikan apa yang telah Cuya belajar. Sharing is caring kannn

TIPS untuk Unlock Potensi Luar Biasa

Gunakan formula T.I.P.S

TALENT
- Identify bakat yang kita ada
-Setiap orang ada bakat
- Bakat adalah sesuatu yang gifted
-IF YOU NEVER DO, YOU NEVER KNOW IT

INTEREST
-Do what you love and you will love what you do
-Cari minat kita

PRACTISE
- The best practise is by doing
- Practise doesn't make us perfect, because nothing is perfect.
-Practise make permanent

SHARING
- Kemahiran akan makin bagus bila awak share pada orang
-Sebaik-baik manusia adalah mereka yang memberi manfaat kepada orang lain



THE REASON WHY YOU BECAME AMAZING AND EXTRA ORDINARY BECAUSE YOU SHARE AND IMPROVES OTHER PEOPLE.


Well, that's all daripada Cuya. Korang boleh share dengan kawan2 kay?

Adios amigos!


Sunday, October 3, 2021

Comics Hauls Untuk Kali Berapa Tah

Assalamualaikum, Hello Coconuts 🥥!

How are you? Semua okay ke tu?
Harini line telefon dekat rumah Cuya dah rosak, wifi pon tak boleh on. Nampaknya kena guna data yang ada la..haiyaa

Papepon itu bukan tujuan asal Cuya buat entri. Macam di tajuk, Cuya nak update hauls buku bulan2 lepas. Hahah Nampak nau dah lama tak update. Ku biar blogku digantung sepi...ada lagi ke orang nak lawat ek? Saya redha...hahahahaha



So...ni dia hauls komik yang lepas2....Bila nak baca??

Sejujurnya...SAYA TAK TAHUUUU..HAHAHHA
Okaylah, ada yang dah baca, baru beberapa buah....ngeh3

Semalam Cuya post dekat ig story arts Cuya pasal hauls komik ni....nak tauu Gempakstarz balas apa??



Amboii..pandai gempakstarz pancing kita suruh beli lagi...hahahahhha...buat masa sekarang Cuya stop dulu beli, beli benda lain dulu hehhe



Okay sampai sini saja...chao amigos!!













Thursday, September 30, 2021

Gigihnya Seketul Cuya Cari Merchandise Lawak Kampus! / Dah ada Tiktok ke tu?

Assalamualaikum, Hello Coconuts!
Apa khabar? Cuya ni dah jarang nak blogging sebab mood dah kelaut.
Sekarang ni, Cuya dah aktif di IG..dan kadang2 di tiktok juga.
Eh??? Cuya ada tiktok???  Yup! Baru saja buat....dah jadi dak2 tiktok dah sekarang.HAHAHA

Korang ada tiktok? Jom follow Cuya!  


Let me know kalau korang blogger yang follow Cuya, nanti komen tau kat video Cuya..
Kita support each other yuk!


So harini Cuya nak beritahu yang Cuya dah lama cari merchandise Lawak Kampus. Cerita ni dah lama dah tapi Cuya tak rajin buat entri masa tu, jadi Cuya dah rajin sikit ni....bole la buat entri HAHA

Sebelum ni Cuya dapatkan buku Lawak Kampus bersama tote bag. Cuya beli di shopee. Harga mungkin lagi mahal la..orang shopee ni jual  nak untung kan, tapi tak kisah la.Sebab Cuya nak, so Cuya beli jelaaa....Pakainya idok lagii..

Baru berangan nak pakai kat U...laaaa Online Distance Learning ngupenyaaaa (ODL)

Lepas Cuya dah beli bag tu, Cuya dapat tahu lawak kampus keluarkan baju pulak.Apa lagi, gigih Cuya ajak ayah pergi Seven E, nasib baik dekat rumah Cuya ni ada kedai tu. Tak sangka lak ada set buku dan baju tu. Alhamdulilah!

Maka misi pencarian merchandise Lawak Kampus berjaya!
Mahal tak mahal belakang cerita, yang penting puas.




Tapiiiii

Baju tu Cuya tak muat...HAHAHAHHA....nampak nau gemok kau ni Cuya..


Makan MISI KURUS coming soon! Kekeke.Yok Yok je Cuyaaaa........


Okay la, setakat tu saja ya. Kalau Cuya rajin, KALAU TAUU....Hahahhha...Cuya tulis entri lagi.
BTW, sorry tak blogwalking korang, Cuya dah jarang tau buka blog..heheheh

Adios Amigos!

Tuesday, August 17, 2021

Jauh Di Mata Obsesiku


Tidak pernah sekali,
aku jatuh suka pada yang jauh,
jauh di mata,
malah tidak pernah bersemuka
Cinta ke namanya?

Angan dan impian ku sulam halus,
berharap agar aku dan dia kan bertemu,
biarpun hanya dalam mimpi,
aku bahagia begitu.

Senyuman manismu terlalu indah,
Buat aku terbayang selalu,
wajah tampan bermain di fikiranku,
Jelas dan nyata aku jatuh suka,

Apakah kau obsesiku?


Friday, August 13, 2021

SIGN OUT SEMESTER 4! YAHOOOOO



Assalamualaikum,hello Coconuts!! Ya Allah berhabuk sudah blog guweee..........

Al maklumlah, sistur busy la sem kali ni. Sangat padu.....Sebenarnya Cuya dah habis sem 4 dah lama juga la, tapi baru sekarang rajin update.


Tapi harini baru official habis,sebab tiba2 lecturer Cuya suruh buat test recovery.Haish...sabo jela kennnnnn. Alhamdulilah settle dahhh!

Btw, Cuya aktif dekat ig lately ni. Selalu buat content merapu untuk hiburkan diri.Heheh
Sem ni busy sebab kitaorang ada pertandingan inovasi. Beriya buat,last2 tak menang pon...Hahahha...
Tapi takpe,bukan rezeki. I enjoy sangat2!

Jom tengok video inovasi Cuya!!




Okay, tu je update sikit......inshAllah akan datang ada lagi...ChawwwW



Tuesday, April 6, 2021

HOTOUR FIT CHALLENGE VIRTUAL RUN ✨MOH KITA JOIN!




Assalamualaikum geng!!

Ni Cuya ada berita tergempar ni!
Kelab di Universiti Cuya sedang mengadakan program virtual run.
Apa itu virtual run?
Ala...korang lari-lari dekat mana2 tapi application yang akan detect larian korang tu.
Senang kan?
Nak lari dalam jamban ke,lari atas katil ke..asalkan lari.Nanti hantar lah gambar pakai baju program ni.

Moh la join!

Aplikasi untuk program ni adalah Strava. Nanti senang je,download dan guna je macam biasa

Korang kan ada kata nak kurus sebelum raya? Hah..bukan selalu join benda2 gini...hah marilaahhh!!




Maklumat terperinci tertera di bawah: HOTOUR Fit Challenge Virtual Run 2021
🎗
⚜️
Tarikh Pendaftaran : 5 - 20 April 2021
⚜️
Lokasi :Bebas (Kawasan yang sesuai dan selamat)
⚜️
Jarak : 10 KM !
🏁
⚜️
Tarikh pengeposan Runner Kit: 1 - 5 Jun 2021
⚜️
Tempoh larian : 7 - 14 Jun 2021

PAKEJ
🔥
: Pakej Dewasa T-shirt
👕
+ Medal
🏅
+e-sijil
📄
RM60 Pakej Kanak-kanak T-shirt
👕
+ Medal
🏅
+e-sijil
📄
RM45

PENDAFTARAN TELAH DIBUKA GUYS!!

APA TUNGGU LAGI? JOM LA JOIN!


Disclaimer..-Ini bukan pertandingan ya..ni larian untuk kesihatan dan fun!


Mari join!!!

ANDA BOLEH DAFTAR DISINI‼️



Layari https://www.instagram.com/hotourfcr2021/ untuk makluman lanjut.

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi kami di talian yang tertera dibawah
Open hands
:
Happy man raising one hand
Hakimi : wa.link/jh4dql
Happy man raising one hand
Airol : wa.link/excmhz
Happy woman raising one hand
Fakhira : wa.link/x3ijq8


Sape nak contact Cuya pon bole  wasap.my/60135800776

Wednesday, March 31, 2021

GIVEAWAY RAYA BERSAMA SHIDA RADZUAN BLOG





  1. Pengisian Entri : Nyatakan perasaan korang dalam menyambut bulan Ramadhan & Syawal yang bakal tiba tidak lama lagi (penceritaan bebas).




Semuanya diluahkan dalam bentuk puisi sahaja....memandangkan tuan punya belog suka puisi2 ni.

HEHEH..

nak tag:









Wednesday, March 17, 2021

Thursday, March 4, 2021

Birthday Giveaway by Eksplorasilea


Bismilah....




Hadiah bagi yang enam (6) orang peserta yang bertuah yang akan dipilih

dengan cara cabutan ialah :

1 pemenang x RM 50

2 pemenang x RM 30

3 pemenang x RM 20


Jom semua join!

Tarikh penyertaan : 3 March 2021 - 22 March 2021



Wednesday, March 3, 2021

PEMENANG GIVEAWAY VEKTOR 2.0 BY CUYA


Assalamualaikum, Hello Coconuts. Kelapa-kelapa yang  cantik dan syomel.Hahaha

Alhamdulilah, semalam telah tamatnya  Giveaway Vektor 2.0 By Cuya. Alhamdulilah, sambutannya sangat menggalakkan. First time buat giveaway ramai yang join. Ini adalah satu pencapaian yang baik bagi Cuya.

Penyertaan telah mencecah 50 orang! Yeay~ Terima kasih Cuya ucapkan semua blogger yang sudi menyertai Giveaway seketul picisan macam Cuya. Kalau ikutkan Cuya nak bagi semua hadiah, tapi  Cuya takut tak boleh bagi komitmen yang tinggi memandangkan Cuya pun  nak masuk sem baru nanti.


Apa-apapun Cuya telah menambah hadiah , so total pemenang kita ada 5 orang! Dan semuanya akan dapat hadiah vektor. Yeayyy tepuk sikittt....hehehe

Jadi, tanpa membuang masa, mari kita lihat siapakah pemenang kita pada kali ini.


PEMENANG GIVEAWAY VEKTOR 2.0 BY CUYA



Tahniah diucapkan pada semua pemenang!!  So korang bolehlah tebus hadiah pada Cuya dengan wassap di  wasap.my/60135800776   .Sila nyatakan link blog dan no penyertaan.

Kepada yang tak menang jangan risau, insha Allah ada umur yang panjang giveaway ini akan kembali juga. Terima kasih semua kerana menjayakan giveaway Cuya. Teruskan support Cuya!!!

 Xie Xie, Arigato Gozaimase!


Puisi Aku di Status Whatsapp


Assalamualaikum, Hello Coconuts!


Cuya banyak tengok Ws biasanya..dan disitu jugalah Cuya berkarya. Acah-acah penulis puisi yang berjaya.Idea selalu datang tiba-tiba. Jadi agak rugilah kalau tak screenshot sebahagian puisi tu kan.

Selama ni Cuya tak screenshot sangat.Kalau ingat, SS la..kalau tak biar je ia berlalu.Hehe

Jom tengok sikit puisi random Cuya!







Kalau nak marah pun puisi,,power tak Cuya? HAHA

Okay itu sahaja nak share.

Korang suka puisi tak?'

Share la sikit apa korang suka buat

Monday, March 1, 2021

CABARAN MEMBACA 15/1-28/2. APA AKU DAH BACA?



Assalamualaikum, Holla Coconuts!


Semalam telah berakhirnya Cabaran Membaca dalam group WS Cuya.
Jadi harini Cuya dah hantar report berkenaan berapa banyak buku Cuya dah baca.



CABARAN MEMBACA
15/1-28/2


1. Tajuk: AKU DENGAR KAT KEDAI RUNCIT ADA
  Penulis: JO
  Penerbit: KADOKAWA GEMPAK STARZ
  M/surat: 128

2. Tajuk:AKU,KAU & SEKOLAH
  Penulis:ARTIS ARTIS KOMIK-M
  Penerbit:PTS POP
  M/surat:127

3. Tajuk:SAYANGKU MR. WITCH
  Penulis:ASATO SHIMA
  Penerbit:KADOKAWA GEMPAK STARZ
  M/surat:191

4. Tajuk:KARUT
  Penulis: PA JOHAN
  Penerbit:PA JOHAN
  M/surat:22

5. Tajuk:Bukan Megan Fox
  Penulis:Amira Atiya
  Penerbit:Amira Atiya
  M/surat:42

6. Tajuk:Under 18 Attitude 01
  Penulis:Zint
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:150

7. Tajuk:UNDER 18 Attitude 02
  Penulis:Zint
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:148

8. Tajuk:KISAH CUPCAKES MATA PANDA
  Penulis:AJA FAZLA
  Penerbit: BLINK PRODUCTION
  M/surat:34

9. Tajuk:UNDER 18 ATTITUDE 03
  Penulis:ZINT
  Penerbit: KADOKAWA GEMPAK STARZ
  M/surat:148

10. Tajuk:TORA AMAN DORAEMON VOL 45
  Penulis:FUJIKA.F.FUJIO
  Penerbit:SHOGAKUKAN
  M/surat:191

11. Tajuk:Cinta Di Burger Time
  Penulis:Jinna Mai
  Penerbit:Art Square Creation
  M/surat:190

12. Tajuk:Magis Manis Coklat *Nutty Carnival
  Penulis:Rino Mizuho
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:189

13. Tajuk:Peti
  Penulis:Pa Johan
  Penerbit:Pa Johan
  M/surat:106

14. Tajuk:Magis Manis Coklat* Odd Cake
  Penulis:Rino Mizuho
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:186

15. Tajuk:33 Pesan Nabi Vol1
  Penulis:vbi_djenggotten
  Penerbit: Humaira Publication
  M/surat:126

16. Tajuk:Gempak Rockers #Otai lagenda
  Penulis:penulis2 gempak starz
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:319

17. Tajuk:Bingkisan Dunia
  Penulis:Kaoru/Dreamerz
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:156

18. Tajuk:33 Pesan Nabi (Jaga Hati, Buka Fikiran) 
  Penulis:vbi_djenggotten
  Penerbit:Humaira Publication
  M/surat:153

19. Tajuk:Ikhtiar Hidup Dunia Virus Vol 1
  Penulis:Han Hyun Dong
  Penerbit:Anjung Taipan Sdn Bhd
  M/surat:169

20. Tajuk:Under 18 Elite Vol 1
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:138
  
21.Tajuk:Under 18 Elite Vol 2
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

22. Tajuk:Siri Candy Topik :Tanggungjawab (Pemilik Hati Nurani
  Penulis:Kaoru/Dreamerz
  Penerbit:Gala Unggul Resources
  M/surat:156

23. .Tajuk:Under 18 Elite Vol 3
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

24. .Tajuk:Under 18 Elite Vol 4
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

25. Tajuk:Under 18 Elite Vol 6
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156


26. Tajuk:Under 18 Elite Vol 7
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156


27. Tajuk:Under 18 Elite Vol 8
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

28. Tajuk:Under 18 Elite Vol 10
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

29. Tajuk:Under 18 Elite Vol 11
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

30. Tajuk:Under 18 Elite Vol 12
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

31. Tajuk:Under 18 Elite Vol 13
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

32. Tajuk:Under 18 Elite Vol 14
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

33. Tajuk:Under 18 Elite Vol 15
  Penulis: Zint
  Penerbit:Gala Unggul Resource
  M/surat:156

34. Tajuk: Raiden 01
  Penulis:Zint
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:150

35. Tajuk: Raiden 02
  Penulis:Zint
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:134

36. Tajuk: Raiden 03
  Penulis:Zint
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:134

37. Tajuk:Misteri Famili Hantu (Tubuh Manusia) 
  Penulis:Ryu Su Hyeong
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:153

38. Tajuk:Speeder 01
  Penulis:Zint
  Penerbit: Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:148

39. Tajuk:Misteri Famili Hantu (Mikrob) 
  Penulis:Ryu Su Hyeong
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:153

40. Tajuk: Siri Candy Topik Melancong
  Penulis: Kaoru/Dreamerz
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:156

41. Tajuk: Orang Gaji Lelaki
  Penulis: Koyomi Minamori
  Penerbit:Kadokawa Gempak Starz
  M/surat:191


Total mukasurat - 6160


Alhamdulilah, Cuti ni dapat baca banyak.Yeayyy...Dan 90% adalah komik! Hahahahahha
Cuya kalau cabaran membaca, Cuma baca komik je...hehehhe baru laju sikit membaca.
Lama wei tak baca novel, rasa macam  dah tak boleh baca panjang2.

Ceh.. alasan...pemalas cakap jela...HAHAHHA


Cuya baca banyak,tapi review tak buat pun..sedihh.....Cuya bangun! Rajin sikit sister! MashaAllah!
Hahahaha



Okay,korang ada baca bulan ni? Hah baca jangan tak bacaaaa...


Adios Amigos!