Wednesday, May 31, 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest







Melati kuntum tumbuh melata,
sayang merbah di pohon cemara,
pemanis kalam awal kata,
Awal bismilah pembuka bicara

Kapal berdagang ke negeri Kelantan,
Semua orang berjual beli,
Selamat datang tuan puan,
ke blog saya ini,

Harini,Cuya nak join contest daripada sgshop dan dianjurkan oleh si manis Ayue Idris





  • Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?
   SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah.Ia menawarkan servis menjual pelbagai jenis barang dari China.SGshop komited untuk menyediakan kualiti tertinggi perkhidmatan untuk pengguna membeli dari laman web e-dagang Cina dan bekerjasama dengan logistik yang terbaik dan syarikat ekspres untuk pengguna untuk menerima pembelian mereka.Mereka menawarkan keselamatan dan keadaan siap pesanan. Mereka juga bekerjasama dengan banyak bank-bank untuk memastikan proses pembayaran adalah seperti selamat dan cekap yang mungkin.
SG Shop mengambil inisiatif mudah untuk menterjemah semua penerangan dalam bahasa Cina ke English. Oleh itu, pembelian akan lebih mudah bagi kita orang Malaysia. 






Ayah sibuk mengasah parang,
Parang diasah tajam matanya,
Sgshop menjual pelbagai barang,
Barang dijual dari China,

Pergi pasar membeli ikan siakap,
Ikan siakap enak sungguh,
Sgshop komited dan cekap
Menguruskan perniagaan dengan bersungguh.



  • Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

 1)BUCKET OF PERLER BEADS

KLIK ATAS


Kenapa Cuya teringin perler beads ni...sebab Cuya memang minat seni ni.Dekat Malaysia ,tak ramai yang jual...lagi-lagi bucket besar macam ni.Jadi Cuya kalau menang,nak ambil kesempatan juga untuk merasa beli ni.

2)HEADSET /HEADPHONE

KLIK ATAS

Cuya memang dah lama berkenan dengan headset ni.Nampak cool dan macho kan?Kalau Cuya ada duit lebih,mungkin akan belikan satu juga untuk abang Cuya.Headset kami semua dah barai!Hahaha
Beli headset mahal2 baru berkualiti kan.Biar menang membeli alah memakai~

Bahagianya kalau dapat~~~*Cuya dengan abang tengah dance =P

3)TABLET

KLIK ATAS

Cuya memang dah lama impikan tablet,cuma dah lama kuburkan.Kuang3..so Cuya gali-gali tadi,dapatlah idea nak beli ni semula.Dah dapat free,siapa tak nak kan?Cuya nak gunakan tablet ni supaya senang ada urusan kerja macam assignment dan macam-macam lagi.Bukan senang nak beli tablet,benda free ni...heheheh




Kyaaa~~Bestnya kalau dapat!

Sebenarnya banyak barang lagi boleh beli dekat sgshop,dan Cuya pun tengah tungguh barang dari sgshop,cukup excited!Bagaimana korang pula?Kongsikan pengalaman anda,kalau nak la..hehehe

Jauh si Adam berjalan,
Berjalan dengan rakannya Aida,
Ayuh rakan dan juga  taulan,
Memeriahkan contest yang ada.





Cantik sungguh si manis Qalbi,
Berjalan kaki seorang diri,
Kita sudah di penghujung entri,
Ada rezeki jumpa lagi.



Jangan lupa tengok SGSHOP!

No comments: