Thursday, August 13, 2020

Ada Nak Order Origami 3D?

Assalammualaikum Hello Coconuts!


Macam mana dengan hari korang? Kalau korang masih baru di sini, don't forget to comment, like,share and subscribe ya! ( Eh tiberr...)

Sorry la, Cuya suka sangat dengan kata-kata tu, sebab Cuya berangan nak jadi youtuber tapi sampai sekarang tak start. Ngeh3... Takpela,,insha Allah bila Cuya rasa dah berkemampuan, Cuya akan jadi youtuber. Hopefully laa...

Bagi sesiapa yang dah biasa datang ke blog Cuya,mesti tahu yang Cuya suka buat Origami 3D. Jadi, harini Cuya nak tanya kat korang, kalau berminat untuk order dengan Cuya. Bole dijadikan hadiah harijadi, boleh untuk hiasan, bole jadi bekas untuk letak pen,brush,telefon bimbit...dan macam2 lagi bergantung pada saiz.


Cuya ada satu ready stock Minion.Satu jela...yang lain Cuya kena ambil masa untuk buat. Jom tengok antara Origami 3D Cuya pernah buat.

















Yang ready stock yang minion tengah tu. Dulu ada topi,bertema kan ijazah..tapi topi tu dah rosak ke hilang tah. Warna dalam  realiti mungkin tak sama dengan gambar.

Material : Kertas warna biasa
Ketinggian : 26 cm +-
Circumference (ukur lilit): 44 cm +-


Tangan dengan kaki takde tau..tapi kalau nak tambah tangan saya bole buat, gambar atas tangan saya dah cabut.

Cuya ambil masa untuk buat minion  ni.Cuya lipat beribu-ribu kertas kecil dan ianya memerlukan kesabaran yang tinggi .Cuma harga Cuya tak pasti nak letak harga  macam mana.Kalau korang nak bagi harga berapa untuk Origami 3D Cuya ni?

Cuya tengok orang dekat shopee jual sampai beratus,tapi Cuya tak mungkin jual mahal gitu.
Murah je.,,,harga mampu milik. So kalau korang berminat ,boleh WS Cuya di,


Kalau korang nak pre-order pon boleh,tapi design terhad..sebab dekat sini bukan semua warna kertas ada jual.Kalau setakat warna putih tu melambak la😂. Kalau nak tengok design lain,bole je google origami 3D. Macam-macam keluar nanti.


Entri ni sahaja untuk mencuba nasib, kalau ada orang berminat Alhamdulilah.Kalau takde maybe ada rezeki lain. Terima kasih korang sebab sudi baca entri kali ni! Till my next entry,


Adios Amigos!

34 comments:

  1. Replies
    1. ikut mood juga....masa free bole la buat..hehe

      Delete
  2. Comelnya angry bird tu! Dulu pernah jugak buat origami ni buat bentuk bakul. Tahan lama bakulnya. Kalau jadi Cuya, mungkin letak RM50 satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah lagi buat origami bakul....yang ni pon bole jadi bekas letak pen semua..

      terima kasih atas suggestion..tapi kalau harga gitu ada ke orang nak beli..heheh

      mungkin Cuya jual lgi murh

      Delete
  3. Cuya oiii... Rajinnya hg buat besaq2... Aq pon x qajin buat yg besaq2. Hanya mampu buat kecik2 ja... Tangan minion hg tu dengan topi dia pi mana dah...pasang balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..hg rajin buat kecik,aku rajin buat besaq...bila buat besaq,bila dah siap puas hati tau..

      tgn ngn topi lain kali jela pasang...kekeke

      Delete
  4. uwahhhh that looks so cool. rajin gila.

    ReplyDelete
  5. first of all!!!
    jadi la youtubers but benda ni! and good luck!
    s
    2nd! good luck in business yeeeee cuya

    ReplyDelete
  6. Gigihnya buat besar-besar pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.....dah minat..bila buat besar rasa puas

      Delete
  7. nanti channel utube dah siap bagi tau uncle ye... Tahniah in advance!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ad channelnya uncle..tapi...saja2 buat.heheh

      Delete
  8. berbakat cuya :) comel semua origami nih :)

    ReplyDelete
  9. Comel dan kemas hasil origami Cuya.

    ReplyDelete
  10. cuya cutenya , buat lah special site untuk origami . i mean kalau letak kat instagram( specific untuk origami ni kan ) mesti ramai lagi nak good luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. herm..dah ad banyak ig senanya...tu yang tak buat
      sebab buat ni suka2 je..hehe thanks!

      Delete
  11. Wow..kalau dah minat tu, memang kreatif lah..hehe....moga terus murah rezeki ye :)

    ReplyDelete
  12. Buat origami ini dan jadikan content youtube.. mesti ohsem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. herm teringin gak..tpi equipment and nak setup tu susah sikit

      one day maybe?

      Delete
  13. Kreatif nya cuya, ambik masa nak siapkan semua ni..boleh buat content youtube macam kak Sha suggest tu. Mesti ramai follow..

    ReplyDelete
  14. Omeynya!! Berseni sangat tangan cuyaa niii

    ReplyDelete