Saturday, November 18, 2017

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN







LAST 20 NOV umum 25 NOV

Semua karya (gambar,tulisan) adalah 100% dari Nasuha a.k.a Cuya




Kalau tuan mudik ke hulu,
ambilkan saya bunga kemboja,
Kalau saya join dulu,
moga awak join juga.





Chocolate cheese enak rasanya,
rugi kalau tak beli dua,
dari tadi tertanya2,
apa syarat2nya?



Cara nak sertainya mudah sahaja :-

Untuk penyertaan Blog

  • Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang.
  • Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂
  • Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni.




Hadiah untuk mereka yang bertuah itu :-

Penyertaan Blog 
  • Cash RM100 × seorang 😲
  • Cash RM50 × 2 orang 😰
  • Prepaid Reload RM30 × seorang
  • Prepaid Reload RM10 × 2 orang
Penyertaan Facebook
  • Cash RM50 × seorang







Pergi ke kedai Tok Ali,
Terjumpa pula mak Limah
Ayuh kawan join sekali,
rugi tak join sama.




TENTANG BLOG MIAKASSIM DOT COM.

Cik Mia penuh santun
Manis sungguh senyumnya,
Izinkan saya berpantun,
untuk mula bercerita

Bagaimana saya terjumpa,
dengan blog Cik Mia,
Oh benda mudah sahaja,
hanya taip dan clik saja!

Sedang sibuk giveaway kucari,
ku terjumpa pula blog ini,
Blog penuh ilmu sekali,
syok baca sambil goyang kaki.


CiK Mia rajin berkongsi tips,
Tips kesihatan dan memacam lagi,
Let's all my peeps,
terjah blog INI





Turut berkongsi pengalamannya,
di samping memberi nasihat
Memori2 yang dicerita,
moga2 di hati terpahat.


Seronok membaca kisah Cik Mia,
Cerita penuh minatnya,
Membuat hati ini gembira,
dan makin ceria.


Moga Cik Mia terus maju,
mara ke hadapan,
sukses selalu,
hidup indah dan menawan.

Me and Dad going to a feast
Not just far away,
Last but not least,
have a  nice day






 

Cantik sungguh si rama2,
cantik lagi cik Mia kita,
Terima kasih kerana sudi membaca,
entri saya tak seberapa

Moga jumpa lagi!




3 comments:

Cik Puan Ena said...

pandai btol die berpantun.. semoga nasuha ada rezeki ye.

Mia Kassim said...

Salam.
Tq join giveaway Kmia. Tunggu keputusannya 25hb ni :)

Shahida Dzulkafli said...

Rajinnya cuya berpantun.. Gambar tu pyn comel je..