Wednesday, July 29, 2020

Aku Borong Lebih 100 Batang Aiskrim Malaysia!



Assalamualaikum ,Hello Coconuts!

Kabare? Harap semua sihat-sihat belaka.. Hah!Korang pernah makan aiskrim Malaysia kan? Mestilah kan..tipu tak pernah. Aiskrim Malaysia sangat popular dulu dulu....malah,sekarang pon ada peminat tersendiri macam Cuya la. Hehe..


Beza aiskrim Malaysia dulu dan sekarang adalah perisa dia..Dulu2 perisa best macam asam boi, sirap,oren dan perisa2 air kordial lain. Selalu perisa tu jela..tapi sekarang, wahhhhh dah macam-macam perisa.Dulu Cuya tengok video orang buat aiskrim hipster, tak sangka, dekat kawasan Cuya ada jual juga...jauh sikit je...

Alhamdulilah, tak silap  Cuya dah kali ketiga Cuya beli dengan akan ni. Citenya Cuya terpengaruh dengan status ws sorang akak ni..Cuya kalau beli,bukan sebatang dua je....lebih 20 batang. Cuya makan sorang ke? Eh...idok ler...ayah ngan ibu ada sekali tukang makan..kekekek



Hah dah rupa dah fridge Cuya...Hahaha..Penuh la hai..dahlah bekas dia tu nak kopak..harap dapat la bertahann


Okay kat bawah Cuya tunjukkan antara perisa yang akk ni jual.Banyak senanya,tapi Cuya takde gambar.











Hah apa macam?? Mengiurkan tak...heheehe

Cuya kadang2 beli sampai tak tahu Cuya beli perisa apa senanya..banyak sangat...tapi sekarang Cuya dah hafal dah perisa-perisa yang ada..sikit jela hafal..heheh

Alhamdulilah,dapat juga merasa aiskrim.Oh ya,lupa nak cakap,,aiskrim ni bukan Cuya je order, abang Cuya pun ada order. Cuya order ni bukan sebab apa, Cuya nak jamu anak-anak buah Cuya yang insha Allah akan balik ke rumah Cuya. Sesekali jamu diorang benda best cam ni...Heee


Di kesempatan ini, Cuya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha buat semua yang mengunjungi blog ini.Hati-hati di jalan raya memandu pulang ke kampung :)
Sehingga ketemu lagi,

Adios Amigos!



13 comments:

  1. Aiskrim Malaysia sekarang ni ada macam-macam perisa. Memang tak cukup kalau makan satu je😂.

    ReplyDelete
  2. Sekarang di tempat Naim susah nak cari aiskrim ini, memori indah tatkala zaman dahulu

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya aidil adha .uish best makan aikrim panas panas mcm ni

    ReplyDelete
  4. di koperasi sekolah abe kie meme ada jual aiskrim malaysia ni.

    ReplyDelete
  5. dulu mak atie jual jgk..tapi dulu la..zaman tu perisa tak se advance sekarang

    ReplyDelete
  6. Uii macam2 perisa ada.. nampak gemok2 lak tu.. bestnyaaa!!

    ReplyDelete
  7. Nampak montel aiskrim Malaysia itu.

    ReplyDelete
  8. ehehe ni spesis mok2 ni.. puas hati makan hehe..
    skrng ni perisa kemain hipster.. akak suka kalo choki2..
    n masih prefer juga perisa2 dulu..

    ReplyDelete