Saturday, December 2, 2017

Pernah dengar VOCALOID?


Hai guys,rasanya memang diri ini takdelah begitu rajin untuk menaip bercerita,maklumlah...sedar yang blog ni biasa-biasa saja.Tak aktif macam orang lain,ya,aku tak pernah bercita-cita nak terkenal melalui blog.Disini hanyalah tempat untuk aku join giveaway,dan meluahkan rasa.

Suka dengar lagu gak?Aku suka bangetttt *eh indon mana ni*

Aku biasanya akan dengar lagu yang sama berulang2 kali,sebab kat otak ni takde idea nak dengar lagu apa.Nak dengar lagu Melayu,terlalu sangat tentang cinta.Jadi most of the time i dengar lagu English dan lagu vocaloid.Eh,what is that?Vocaloid bunyinya mirip banget sama polaroid.Barangkali adik beradik?


Sebenarnya vocaloid adalah nyanyian ala-aa robot oleh penyanyi Jepun.Video muzik pun bertema kan kartun,dan yang peliknya vocaloid ada peminatnya tersendiri.Die hard fan la orang kata....
Tengok sendirilah video di atas.Agak2 korang suka tak kartun gini?


p.s/ bak kata orang di komen,vocaloid bukan suara robot,tapi auto tune suara si penyanyi ^^

2 comments:

Mizz'strawery Smile said...

Hahahah kamu sik sama kaya aku banget! Suka dengar lagunya ulang2! Hahahah Hana pun suka dengar lagu ulang2
You have such anice blog BTW.Keep On blogging tau! Jangan Stop... =)

ELFarahin said...

sis tak fanatik but tak nafikan lagu2 dia orang semua best2 and actually mostly memang meaningful. btw, vocaloid bukan robot. dia serupa macam kita tengok tv. asalnya dia cuma software untuk auto tune suara. dijadikan lebih menarik. karakter2 tu dicipta dan suara2 tu diberikan kepada mereka. believe me. most of the singers otai2 belaka. tapi sis memang kennot brain dengan yang jadi kipas susah mati ni. hahahaha :)